Surówka prowansalska z kapusty

Surówka prowansalska z kapusty

Surówka prowansalska z kapusty

Przepis na : obiad

Soczysta i lekko pikantna surówka prowansalska z kapusty, papryki i marchewki. To przede wszystkim bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, drobiu, a także gotowanych i pieczonych ziemniaków. Do przygotowania surówki najlepiej sprawdzi się soczysta i niezbyt twarda kapusta. Możesz ją zrobić również z kapusty włoskiej. Papryka powinna być ładna, dojrzała, krwistoczerwona, tak aby mogła mocno kontrastować z głównym składnikiem czyli kapustą. Surówka prowansalska to również... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Rafał RafałRafał Rafał

Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

surówka, sałatka, sałatki, obiad, salatka makaronowa, sałatka warstwowa, przekąski, pieczone ziemniaki, ziemniaki, mięso, przekąska, tuńczyk, warstwowa, sałatka z tuńczykiem, kolacja, surówka z czerwonej kapusty, szybki obiad

Inne przepisy z Kuchnia Na Wypasie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.