surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:45/111)

Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem 6869

Post Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Modra kapusta duszona z jabłkiem i żurawiną 241

nią nie przepada. Ale taka wersja czyli duszona z owocami i miodem jest cudownie pyszna i nawet On się skusi. Kapusta czerwona jest mniej soczysta niż jej biała krewniaczka. Jest też twardsza więc rzadko przygotowuje się z niej surówki i raczej poddaje obróbce termicznej. Podczas duszenia mięknie, ale żeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem

Smaczna Pyza
Surówka z białej kapusty 201

odgrzany kotlet. Mam jednak nadzieję, że przynajmniej część z Was stwierdzi, że "Nie! Tego nie jadłam/em! Muszę zrobić:)" i wrzuci swoją surówkę np na IG oznaczając mój profil @kuchniawczekoladzie :) Składniki: ¼ główki białej kapusty 1 czerwone jabłko 1 marchewka 1 por 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Kilka kropel soku z cytryny Sól, pieprz(...)smaku Sposób przygotowania: Pora dokładnie myjemy, kroimy w pół talarki i przelewamy wrzątkiem, by nieco zmiękł. Odcedzamy i studzimy. Kapustę szatkujemy na grubszych oczkach, podobnie umyte, ale nie obrane jabłko, a marchewkę ścieramy na tych całkiem drobnych. Składniki na surówkę łączymy ze sobą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Dodajemy majonez, śmietanę lub jogurt i doprawiamy do smaku solą oraz

Kuchnia w czekoladzie
Poniedziałkowy "fit" - surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem 318

pekińskiej, która świetnie pasuje do obiadu. Kapusta pekińska znajduje szerokie zastosowanie w mojej kuchni, bardzo lubię wymyślać z nią różne potrawy. Surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki groszku zielonego mała czerwona cebula zielona cebulka 1 marchewka sól pieprz łyżeczka musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem 290

łączyć z każdym warzywkiem przez nas lubianym. Dodatkowy atut to moc witamin i fakt, że przygotowuje się je błyskawicznie :)  Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem Składniki: około 400 g kapusty pekińskiej 1 mała papryka czerwona 1 pęczek świeżego koperku oliwa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski.  Paprykę myjemy, oczyszczamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Surówka z białej kapusty 335

Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 cebula sól 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz Kapustę drobno poszatkować. Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem(...)wymieszać i doprawić solą. W kubeczku przygotować sos. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać warzywa. Dokładnie wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki. Surówka jest smacznym dodatkiem do obiadu

O kuchni z uczuciem
Surówka z czerwonej kapusty (do słoików) 143

czerwonej kapusty 700 g jabłek 4 duże cebule Zalewa: 200 ml octu 300 ml wody 200 g cukru 2 łyżki soli łyżeczka pieprzu ziarnistego kilka liści laurowych łyżeczka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i sparzamy. Ze składników przygotowujemy zalewę. Gdy zacznie się gotować ,dodajemy poszatkowaną kapustę i cebulę. Zmniejszamy płomień i gotujemy(...)Obrane i starte na dużych oczkach jabłka dodajemy do całości i gotujemy jeszcze kilka minut. Tak przygotowaną surówkę przekładamy do słoików , pasteryzujemy we wrzątku

R'n'G Kitchen
kapusta czerwona duszona z boczkiem,jabłkami... 183

Składniki: kapusta czerwona 1 główka średnia, boczek świeży 30 dag, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, woda 3/4 szklanki, cukier 2-3 łyżki, pieprz mielony

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z młodej kapusty 204

Z młodą kapustą mam do czynienia pierwszy raz, przynajmniej w takim sensie, że chciałam ją przygotować sama, bo oczywiście jadłam już ją wcześniej ;) Nigdy nie robiłam

Czerwona Porzeczka
Surówka z kapusty z marchewką i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 316

jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1 marchewka 1 kwaśne jabłko sól morska lub himalajska świeżo zmielony pieprz sok z cytryny(...)Cebulę obieramy i kroimy w  drobną kostkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce warzywnej. Wrzucamy do miski z kapustą, dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20 minut, po tym czasie surówkę ponownie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną natką z pietruszki

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z białej kapusty 224

kiedy na niska – podwyższyć. Chodzi oczywiście o kapustę. Znamy wiele jej gatunków – białą, czerwoną, pekińską, włoską, jarmuż, brukselkę… Każdy ma swoją ulubioną, choć naprawdę, wszystkie na to zasługują. Najzdrowsza jest na surowo, więc tym razem – surówka z białej kapusty.   Składniki : - ½ główki kapusty - pęczek koperku - kilka ząbków czosnku - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz - ocet winny

mojewypiekiinietylko
GULASZ CZERWONY WEGETARIAŃSKI 195

się marzył taki gulasz prawdziwy tylko oczywiście bez mięsa. Moja wersja vege jest wspaniała. Delikatny smak dzięki czerwonej soczewicy podsycony papryczką chilli. Wspaniały!!  Idealne dopełnienie do niedzielnego obiadu uwieńczyły kopytka i surówka z kapusty pekińskiej zaprawiana sosem balsamicznym. Będąc wegetarianką już pełną gębą doceniłam smak, wartości odżywcze soczewicy, gdzie wcześniej nawet się nią nie zainteresowałam

pieprzny smaczek
Surówka z młodej kapusty kiszonej 161

jabłko, paprykę, marchewkę, natkę i koperek. Jeśli lubicie mocniejszy smak to dodajcie kminek i cebulkę czerwoną. Czasem klasyczna surówka, jest najlepsza a ta idealnie sprawdzi się zarówno do ryby, drobiu czy mięsa – taki klasyk w naszym domu. Print Surówka z młodej kapusty kiszonej window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients 300 g młodej kapusty kiszonej 1 średnia młoda marchewka

Mieszam w Garnku
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej, z jabłkiem i marchewką 251

przepis na klasyczną surówkę z kapusty pekińskiej. Przyprawiłam ją pieprzem ziołowym, octem winnym i oliwą z oliwek. Prosta, lecz smaczna surówka. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 średnia cebula czerwona sól i pieprz do smaku pieprz ziołowy do smaku 2 łyżeczki octu winnego, jasnego 3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy(...)oczkach. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy również pieprz ziołowy. Surówkę polewamy octem winnym i oliwą. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka Krzysia 207

Kapusta biała młoda - 1 /2 głowki papryka czerwona - 1 strąk jabłka winne - 2 szt rzodkiewka -1/2 pęczka marchewka -2 szt sól- szczypta cukier - szczypta

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania