Składniki : 1/2 kg kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminku kilka gałązek natki pietruszki 3 ziarna jałowca olej lniany dobrej jakości lub oliwa z oliwek około 1/3 szklanki różowa sól himalajska pieprz czarny mielony lub ziołowy Sposób wykonania : K apustę przepłucz zimną wodą , odciśnij i posiekaj ostrym nożem. Marchewki opłucz, obierz, zetrzyj(...)Natkę pietruszki opłucz, osusz, pokrój, kilka listków możesz zostawić do dekoracji. Wszystkie warzywa wsyp do miski, wlej olej, dopraw do smaku przyprawami, wszystko dokładnie wymieszaj. Przed podaniem schodź surówkę w lodówce. Surówka ta doskonale smakuje z ziemniakami i mięsem
Przepisy i porady kulinarnePost Domowe hamburgery z surówką i kotletami mielonymi z wołowiny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojekukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKuskus jest to najszybsza i najłatwiejsza w przygotowaniu kasza. Nie jest to w sumie kasza, ale raczej makaron, przygotowany z twardej pszenicy durum zmieszanej z wodą
Tajemnice SmakuSkładniki: 1/2 małej białej kapusty 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 1 pęczek rzodkiewek 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy garść suszonych pestek dyni 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz *** Kapustę drobno szatkujemy *** *** Kapustę przekładamy do miski, wsypujemy łyżeczkę soli i dokładnie mieszamy(...)tarce o małych oczkach *** *** Paprykę kroimy w małą kosteczkę *** *** Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy wraz z papryką, ogórkiem i rzodkiewką do kapusty *** *** Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do reszty warzyw *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy sos do surówki: miód przekładamy do małej miseczki, zalewamy sokiem z cytryny i mieszamy, aż miód się rozpuści *** *** Dodajemy oliwę, pestki dyni oraz bazylię
Blog z Apetytemjedzenie sprawia przyjemność. Tym razem kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem jest z dodatkiem papryki, koperku, natki pietruszki i czosnku. Surówka jest bardzo soczysta i chrupiąca. Składniki: (3 - 4 porcje) 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 5 małych ogórków kiszonych 3 gałązki świeżego koperku 1 gałązka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego pieprz(...)przez praskę. Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Majonez, jogurt i czosnek wymieszać i dodać do sałatki. Sałatę dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. Zobacz również: chińska surówka z kapusty
Kuchcik gotujeopakowanie stripsów , polędwiczek lub czegokolwiek w panierce ( najlepsze są z biedronki , pikantne polędwiczki ) garść liści , świeżego szpinaku lub sałaty surówka : kawałek kapusty białej , tak ,żeby po poszatkowaniu było około 2 szklanek 1 mała marchewka 1 mała czerwona cebula 1 mała czerwona papryka cienkościenna , typ ramiro – spiczasta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka siekanego szczypiorku 1 łyżka gęstego majonezu(...)łyżeczki cukru sól , pieprz do smaku dodatkowo : 4 bułki , można zrobić własne ( przepis jest na blogu ) lub kupić , osobiście zawsze robię własne musztarda miodowa sos czosnkowy Warzywa z listy surówka , siekamy , kroimy ,ścieramy jak kto lubi i woli . Wszystkie umieszczamy w misce i dodajemy majonez oraz przyprawy , sól , pieprz do smaku . Mieszamy i odstawiamy na około godzinę żeby całość się
Ogrodnik w podróżykapusty 1 ogórek kiszony, mogą być dwa 2 paski marynowanej czerwonej papryki 1 cebula łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka cukru, sól i pieprz mielony do smaku Przygotowanie: Kapusta kiszona była niedawno ukiszona, więc nie była kwaśna, kapustę siekamy niezbyt drobno. Do kapusty dodajemy cienkie plasterki kiszonego ogórka, marynowaną paprykę pokrojoną w kostkę(...)paski, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz natkę pietruszki, wlewamy odrobinę oleju, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, całość łączymy mieszając np. widelcem. Odstawiamy surówkę na 15 minut, aby się „przegryzła”. Ta surówka obiadowa z kiszonej kapusty jest bez udziwnień i „modnych” dodatków, składa się ze składników które przeważnie każdy ma w domu. Tym razem surówka została przygotowana do domowych, najlepszych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProsta, chrupiąca i słodka surówka z kapusty, która sprawdzi się do każdego obiadu. Składniki (6 porcji) -400 g czerwonej kapusty -1 duże jabłko -1/2 cebuli -1 łyżka majonezu -1-2 łyżki jogurtu greckiego -sól, pieprz. Przygotowanie Kapustę poszatkować, umieścić w misce i oprószyć solą by delikatnie zmiękła. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce
Zielona Kuchniabomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp Zapraszam więc po moją wersję surówki Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka cukru natka pietruszki,ewent kminek 3-4 łyżki oliwy Kiszoną kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać
Niespełnione zdolności kulinarnesmaczna surówka ze świeżych warzyw. Idealna na ciepłe dni. To również świetny dodatek do wszelakich dań mięsnych i obiadowych. Kolorowa surówka z białej kapusty SKŁADNIKI : 250 g kapusty białej 1 duża marchewka 1 mała papryka czerwona 1/3 pęczka szczypiorku sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Kapustę szatkujemy, solimy i odkładamy na minimum kwadrans. Marchewkę obieramy, a następnie ścieramy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiniewiele czasu.. to wszystko daje gwarancję wyśmienitego smaku i nietuzinkowego aromatu! Zapraszam ! Składniki sałatka warzywna Babuni ORZECH czerwona-jak dla mnie to fioletowa = kapusta marchew jabłko vinaigrette Monini limonka i pomarańcza-nie wyobrażam sobie tych surówek – sałatek bez tego dodatku cała wielgachna natka pietruszki-pęczek opcjonalnie łyżka majonezu z łyżką musztardy zmiksowane z pieprzem Sałatkę Babuni wyłóż
Z Kuchni Do Kuchnidopada i coraz mniej słońca na dworze , a co za tym idzie , coraz mniej witamin …. i dobrego nastroju Kolorowa surówka na poprawę samopoczucia , iście carska uczta zimą Składniki : 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy kawałek pora , biała część około 10 cm 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 1 łyżeczka(...)soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1/2 pęczka ,natki pietruszki Kapustę pekińską szatkujemy drobniutko . Dodajemy do niej odsączoną z zalewy kukurydzę , pokrojoną drobno paprykę , pora , wyciśnięty praską czosnek , sól , cukier i sok z cytryny . Całość wyrabiamy ręką lekko dociskając , żeby kapusta nieco zmiękła . Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku , wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i grecki jogurt
Ogrodnik w podróżytych pierogów zrobi surówkę. Tak, wiem, surówka z kapusty (czy też w ogóle jakakolwiek surówka) tak w konwencjonalny sposób nie pasuje do pierogów. Ale w niekonwencjonalny pasować może :) No bo tak: pierogi dobre, surówka dobra, więc jedno i drugie razem też dobre :) I faktycznie całkiem nieźle się wszystko razem połączyło. A surówka miała fajny aromat kolendry. To dość intensywna(...)smaku roślinka więc lepiej ostrożnie ją dawkować :) 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 małej główki białej kapusty 1 łyżeczka musztardy 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cebula sok z 1/2 cytryny garść posiekanej świeżej kolendry sól, pieprz Kapustę szatkujemy, cebulę drobno kroimy. Mieszamy razem w dużej misce i zalewamy wrzątkiem. Po 20 sekundach odcedzamy. Dodajemy resztę składników, mieszamy wszystko
Marder&Marder Manufacturewersja z czerwonej kapusty oczywiście z białej również możemy zrobić. SKŁADNIKI kapusta czerwona lub biała średniej wielkości 3 duże marchewki 3 cebule 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku Zalewa: 2 łyżki soli 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru 1,5 szklanki octu jabłkowego 1 litr wody gazowanej WYKONANIE Kapustę, paprykę, cebulę(...)szatkujemy na szatkownicy do kapusty . Marchewkę ścieramy na tarce o mniejszych oczkach. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Składniki zalewy łączymy ze sobą. Wlewamy do kapusty, mieszamy i zalewamy wodą mineralną. Surówkę nakładamy do dużego słoika lub kilku mniejszych. Zakręcamy i odstawiamy w zimne miejsce. Surówkę po wyciśnięciu z wody podajemy do obiadu. Jeśli lubimy możemy dodać
W kuchennym oknie Ewy