surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:51/111)

Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) 187

marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 szklanki kiszonej kapusty 1/2 średniej czerwonej cebuli 1/2 jabłka sól himalajska lub morska pieprz ocet jabłkowy do smaku garść ziarenek granata posiekana natka Wykonanie(...)Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a jabłko ścieramy na dużej tarce warzywnej. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, ocet i natkę. Dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy posypaną granatem

Kulinarne przygody Gatity
Udziec z jelenia z quinoą i pyszną surówką 150

jednym talerzu.  Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 kolorowe marchewki kawałek czerwonej kapusty (około 150 gram)  8 mini buraczków konserwowych 1 mała czerwona cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 400 gram udźca z jelenia 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu kilka gałązek tymianku kilka ziaren(...)Przecedzamy przez sitko, owoce możemy z powrotem wrzucić do sosu, jeśli mamy ochotę.  Na surówkę obieramy dwie marchewki (ja użyłam fioletowo-pomarańczowych, ale mogą być zwykłe) i ścieramy je na tarce na grubych oczkach, dodajemy posiekaną kapustę i pokrojoną w ćwierć-plasterki połowę czerwonej cebulki, buraczki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, oliwą

Quinoa Raz!
SURÓWKA- KAPUŚCIANA WITAMINKA + FILMIK 74

Pyszna surówka która posmakuje nie jednej osobie, rewelacyjna do dań obiadowych i nie tylko, polecam. SKŁADNIKI :  1/4 główka kapusty czerwonej 1/4 główka kapusty białej  1 duża marchewka 1/2 puszka kukurydzy sól opcjonalnie  natka pietruszki(...)pieprz tylko do smaku  2 łyżki octu jabłkowego  PRZYGOTOWANIE :  Kapusty szatkujemy, marchew ścieramy na tarce oraz natkę siekamy. Warzywa przekładamy do miski i solimy, ugniatamy. Pozostawiamy na około 5 minut aby zmiękła.  Z podanych składników przygotowujemy sos.  Wszystkie składniki łączymy i mieszamy. Surówkę podajemy od razu, smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej 575

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Soczysta, świeża i przepyszna surówka warzywna do obiadu. Prawdziwa bomba witaminowa. Polecam!     Składniki: ok 300g kapusty pekińskiej pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 marchewka pół cebuli pół pęczka zielonej pietruszki Sos: ok 4-5 łyżek oliwy 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny(...)soli i pieprzu       *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy *** *** Paprykę kroimy w kosteczkę *** *** Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Cebulę i pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski *** *** Przygotowujemy sos: do miseczki przekładamy wszystkie wymienione składniki i dokładnie mieszamy *** *** Gotowy sos dodajemy do pokrojonych warzyw i całość mieszamy *** *** Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Blog z Apetytem
Surówka z czerwonej kiszonej kapusty, pora i jabłka 105

  Składniki: 500 g czerwonej kapusty kiszonej 1/2 pora (jasna część) 1 jabłko 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku

Qchnia po prostu
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z koperkiem 108

  Składniki: 700 g kiszonej czerwonej kapusty 1 pęczek koperku 1 młoda dymka (cebulka + szczypior) 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz

Qchnia po prostu
Surówka z kiszonej kapusty 151

Surówka z kiszonej kapusty Najlepsza, moja ulubiona, szybko się robi, naturalnie bogata w mnóstwo witamin. Dotatek marchewki i papryki powoduja iż surówka ma niepowtarzalny smak. SKŁADNIKI 300g odciśniętej z soku kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 czerwona papryka natka pietruszki 1 jabłko 3 łyżki oleju z oliwek łyżeczka cukru pieprz lub kminek do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zielonacukinka
Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką 232

Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi

Słodkie okruszki
Surówka grillowa w 10 minut. 195

Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka na grilla i nie tylko. Wg tego przepisu surówki wystarczy dla 10 grillujących osób. Skład: Kapusta 1,5-2 kg. Papryka: żółta, zielona, czerwona. Cebula: czerwona, biała. Czosnek 5-10 ząbków.  Cukinia ~0,3 kg. Oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki, olej 3 łyżki, sól i cukier

chleba naszego
Surówka z pekinki na raty 109

raty, ponieważ po każdym wymieszaniu i skosztowaniu dodawałam jeszcze jakiś składnik, ale upraszczam opis wykonania :) Surówka doskonale smakuje na przykład z  tak przyrządzonym mięskiem . Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 1/4 czerwonej papryki 3 małe ogórki kwaszone mała czerwona cebula kawałek białej części pora 1/4 dużego jabłka sól pieprz minimum porządna łyżka majonezu Wykonanie: Liście kapusty, paprykę

Kuchenne zapiski Edyty
Bazylia 206

Bazylia  Świeże, ścięte tuż przed kwitnienciem listki bazylii smakosze cenią najbardziej. Dodaje się je do surówek, głównie z pomidorów, a także kompozycji sałatkowych, w których skład wchodzą świeże ogórki i czerwona kapusta.  Suszone, rozdrobnione ziele bazylii dodaje charakteu i wyrazistości potrawą z pomidorów lub z dodatkiem pomidorów, sałatką z ryżem, zapiekanką z kasz i makaronów, potrawą

Klaudynkowa kuchnia
Calzone d'amore 232

pieczenia (na papierze). Piekarnik rozgrzałam do 200st. i gotowe calzone piekłam przez 15 min.  Dodatkiem była  kolorowa surówka z białej kapusty 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 czerwonej papryki pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Kapustę i paprykę starłam na tarce. Wszystkie warzywa ze sobą połączyłam. Majonez wymieszałam

bastalena
Gołąbki z modrej kapusty 138

modrej kapuście na FB-ku zrobiło ono furorę wśród internautów. Te gołąbki wyglądają bardzo efektownie. U nas na czerwoną kapustę mówi się modra, a u was? Do tej pory modra kapusta była tylko dodatkiem do mięsa, surówka z surowej modrej kapusty też jest smaczna. Gołąbki z ryżem i kurkami również robiłam, ale na beztłuszczowej patelni Dry Cooker. Gołąbki(...)modrej kapuście z kurkami w sosie śmietankowym. Farsz do gołąbków jest ryżowo-kurkowy. Jak ktoś lubi grzyby leśne, to gołąbki z kurkami będą mu bardzo smakować.Do tego ten modry kolor kapusty, pięknie się te gołąbki prezentowały na talerzu. Aby kolor kapusty zachować trzeba podczas gotowania kapusty zakwasić wodę, tak samo jak z barszczem. Gołąbki z modrej kapusty z ryżem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym 170

surówka z tego, co akurat było w lodówce. Padło na kapustę pekińską, którą nazywamy też pekinką. Kapusta pekińska to świetna baza do wielu potraw. Jeszcze nie próbowałam kapusty pekińskiej w wersji duszonej, ale wszystko przede mną. Świetnie komponuje się w mojej wersji naleśników, z nadzieniem po chińsku. Wróćmy do naszej kapusty pekińskiej. Do poszatkowanej kapusty dorzuciłam dla odmiany ogórek kiszony(...)kilka pomidorków koktajlowych, kukurydzę. W sumie pasowałoby dodać tutaj jeszcze cebulę czerwoną, jajka na twardo czy tuńczyka. Baza to jogurt naturalny z czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Jeśli nie odchudzacie się, lubicie głębsze smaki, to możecie wymieszać jogurt z majonezem. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 8 pomidorków koktajlowych 3 ogórki

Mieszam w Garnku
Surówka "Samo Zdrowie" 197

obiadu , proponuję lekką surówkę na bazie sałaty roszponki , z dodatkiem bogatej w witaminy kapusty pekińskiej a ponadto soczystośc pomidora i skropinona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach(...)oliwa z pestek winogron Warzywa starannie umyc , osuszyc . Kapustę pekińską drobno poszatkowac , roszponkę delikatnie "porwac", pomidora pokroic w niedużą kostkę , ogórka w półplasterki , paprykę w półpaski  a szczypiorek drobno posiekac.Gdy mamy wszystkie składniki przygotowane , wrzucamy je do półmiska i przyprawiamy do smaku. Całośc skrapiamy na końcu oliwą . Najlepiej zrobic surówkę ok. 2 godzin przed podaniem , aby miała czas

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania