surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:52/111)

Czerwona kapusta o korzennej nucie 115

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g ) 1 średnia cebula 3 łyżki masła 200 ml półsłodkiego czerwonego

R'n'G Kitchen
Czerwona kapusta z kasztanami 166

Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny i drobiu. Składniki mała główka czerwonej kapusty (około 750 g) cebula 2 łyżki tłuszczu do smażenia 200 ml

R'n'G Kitchen
Surówka z kapusty włoskiej z jagodami goji i miodem 160

ludy Egiptu w dowód uznania wystawiły kapuście świątynię. Najzdrowsza (zawiera najwięcej składników odżywczych) jest spożywana na surowo. Surówka z kapusty włoskiej z jagodami goji i miodem. Składniki: - 1 nieduża główka kapusty włoskiej - 1 jabłko (Granny Smith) - ok. 70g suszonych jagód goji - czerwona hawajska sól morska - miód akacjowy (doskonały dla diabetyków) - oliwa pomarańczowa Jagody goji zalewamy letnią, przegotowaną wodą(...)cienko szatkujemy (najlepiej bardzo ostrym nożem). Oprószamy czerwoną hawajską solą morską. Lekko wygniatamy – tylko na tyle, aby nie było potrzeby wylewać zgromadzonego soku. Do kapusty ścieramy na tarce jarzynowej (grube oczka) jabłko ze skórką, dodajemy odcedzone jagody goji – łączymy składniki. Doprawiamy do smaku miodem akacjowym oraz skrapiamy oliwą pomarańczową – mieszamy. Surówka z kapusty włoskiej z jagodami goji

mojewypiekiinietylko
Ostra surówka 377

Specjalnie dla smakoszy, którzy lubią ostre klimaty...dzisiaj  ostra surówka, z kapusty. -- Skład: kapusta biała 0,7-1,0 kg, pół dużej papryki, pół dużej cebuli białej, pół dużej cebuli  czerwonej, 4 duże ząbki ostrego czosnku, łyżeczka płaska cukru, pół łyżeczki pieprzu,  ~pół łyżeczki soli, kieliszek octu 10%, 3 duże łyżki dobrego oleju rzepakowego. Opcjonalnie(...)papryczki chili, cayenne lub jakieś ulubione, które znacie. Kapustę szatkujemy lub ucieramy na grubych oczkach tarki, cebulę, paprykę, czosnek  kroimy w kostkę, czosnek możemy przecisnąć przez praskę. Potem dodajemy pozostałe  składniki i dokładnie mieszamy. Wymieszaną surówkę przekładamy do naczynia lub do  pojemnika i schładzamy w lodówce minimum przez godzinę przed podaniem. -- Smacznego

chleba naszego
Surówka "Samo Zdrowie" 187

witaminy kapusty pekińskiej a ponadto soczystość pomidora i skropiona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach ;)   Składniki:   - op. sałaty roszponki -  średnia kapusta pekińska - 2-3 pomidory - papryka czerwona  - 2 ogórki kiszone - pęczek szczypiorku - przyprawy - bazylia, tymianek, sól, pieprz - oliwa z pestek winogron Warzywa starannie umyć,osuszyć(...)Kapustę pekińską drobno poszatkować , roszponkę delikatnie "porwać", pomidora pokroić w niedużą kostkę , ogórka w półplasterki , paprykę w pół paski  a szczypiorek drobno posiekać.Gdy mamy wszystkie składniki przygotowane , wrzucamy je do półmiska i przyprawiamy do smaku. Całość skrapiamy na końcu oliwą . Najlepiej zrobić surówkę ok. 2 godzin przed podaniem , aby miała czas na połączenie się wszystkich smaków i aromatów

Różne smaki w kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 162

Smaczna i szybka do przyrządzenia surówka z kapusty pekińskiej, kolorowej papryki, kukurydzy i ogórka z sosem cezar. Surówka jest kolorowa i doskonale łączy się z sosem cezar od firmy  Fanex . Składniki: 1 kapusta pekińska 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 1 mała papryka zielona 1 ogórek zielony Puszka kukurydzy Pęczek szczypiorku 1 saszetka sosu cezar Fanex(...)łyżki majonezu Sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce

Bajeczna Kuchnia
surówka / sałatka z kapusty 332

składniki: 600 g ziemniaków 300 g białej kapusty 300 g czerwonej kapusty 1 puszka kukurydzy 350-400 g marchewki 150 g majonezu sok z

Domowy Smak Jedzenia
Zimowa surówka z kapusty pekińskiej 108

Kapusta pekińska średniej wielkości, 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, sok z cytryny, cukier, oliwa, Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce

królestwo garów
Pyszna surówka obiadowa z kiszoną kapustą i kukurydzą 82

Pyszna surówka obiadowa z kiszoną kapustą i kukurydzą Smaczna, zdrowa i kolorowa surówka warzywna, to świetny dodatek do obiadu, który wykonamy w zaledwie kilka minut.   Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 jabłko 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka zielonej pietruszki 3 łyżki oliwy przyprawy: sól, cukier, pieprz mielony     *** Kapustę niezbyt drobno(...)dokładnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz przyprawy do smaku *** *** Ponownie mieszamy i odkładamy do lodówki na około 30 minut aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
Surówka węgierska z kiszonej kapusty 134

jednak chcemy uzyskać mniej pikantny efekt możemy zmniejszyć ilość papryczki chilli lub zastąpić ją całkowicie czerwoną papryką.     Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej z marchewką 1 jabłko 1 papryczka chilli 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2 łyżki oliwy pieprz mielony       *** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze kawałki *** *** Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Pietruszkę i papryczkę(...)miski, dodajemy oliwę, mieszamy i przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem *** *** Ponownie mieszamy i odkładamy na około 30 minut aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
Najlepsze domowe burgery 119

świeżych warzyw m. in. pomidorów, ogórków kiszonych, czerwonej cebuli, sałaty bądź innych ulubionych warzyw, ulubionych sosów oraz świeżej bułki posypanej sezamem. Domowe burgery – Składniki Składniki na kotlety 800 gram mielonej wołowiny 1 cebula płaska łyżeczka pieprzu i soli 1 łyżeczka ostrej musztardy Pozostałe składniki 4 bułki do burgerów czerwona cebula 3 ogórki kiszone sałata lodowa bądź(...)czosnkowy, BBQ, musztardę. Na dolną część bułki nakładaj kolejno sałatę, usmażonego kotleta, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka kiszonego, czerwoną cebulę. Domowe burgery najlepiej smakują z dodatkiem domowych frytek z ziemniaków i świeżej surówki z kapusty. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2019-12-29 Domowy sos czosnkowy

To Musisz Wiedzieć
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty 155

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie czerwona kiszona kapusta to nowość. I w sumie mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony brudzi wszystko

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej z owocem kaki 168

Bardzo lubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 owoc kaki 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 por 1 jabłko olej + woda przyprawa do sałatek (lubię Prymat) Sposób przygotowania: 1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski. 2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę. 3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej

Kuchnia domowa Ani
Surówka kolesław (wegańska) 141

łączę jogurt roślinny z dojrzałym awokado i musztardą, która smakowicie wyostrza smak całej sałatki. Doskonała jako surówka do obiadu i dodatek do potraw z grilla. Polecam Składniki: Warzywa: 250 g białej, najlepiej młodej, kapusty (około 1/4 średniej główki) 150 g czerwonej kapusty (około 1/4 malutkiej główki) 1 duża marchewka lub dwie małe 2 plastry cebuli 1/4 jabłka(...)marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Kapustę białą i czerwoną drobno szatkujemy. Do blendera wrzucamy wypestkowane awokado bez skórki, jogurt, musztardę i sok z cytryny. Miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Pokrojone warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Można delikatnie dosłodzić cukrem lub syropem z agawy. Podajemy jako surówkę do obiadu lub dodatek do potraw

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania