surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:61/111)

Surówka z kapusty pekińskiej 135

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Prosta i szybka w przygotowaniu surówka, zadowoli najwybredniejsze podniebienia. Idealnie nadaje się do mięs, jak i dań warzywnych.  Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g) 1 marchew 1 garść natki pietruszki 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Surówki, szaszłyki i sweterek 171

zaczęłam wypróbowywać opublikowane wcześniej przepisy - zrobiłam  słodko-kwaśną surówkę z białej kapustysurówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i  szaszłyki w miodzie .  Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki

blog.moje-pasje.info
Różowe płatki kapuściane 213

Masakra - a miałam schudnąć :-/ Różowe płatki kapuściane łatwe 24 h wychodzi z tego 2 kg Surówki Składniki: * 2 kg. Białej kapusty (pokroić na kwadraty lub prostokąty ok. 3*3 cm.) * 2 marchewki (słomka) - ja starłam na tarce o grubych oczkach * 1 duży burak czerwony (słomka)- zrobiłam tak jak wyżej To wszystko wymieszać i włożyć do dużego garnka. Marynata

sierotka maRysia w kuchni
Zimowa surówka odpornościowa 822

Zimowa surówka odpornościowa Jest smaczna, zdrowa i pięknie kolorowa. Pyszna surówka ze świeżych warzyw, z dodatkiem miodu, soku z cytryny i oliwy z oliwek, to świetny dodatek do obiadu, a do tego to prawdziwa bomba witaminowa.     Składniki: Pół główki białej kapusty 1 marchew 1 pęczek rzodkiewek 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek pietruszki(...)zalewy, pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski z kapustą *** *** Przygotowujemy sos. Jeżeli miód nie jest płynny przekładamy go do miseczki, zalewamy sokiem z cytryny i odkładamy na kilka minut. Po tym czasie mieszamy *** *** Do miodu i cytryny dodajemy oliwę, całość dokładnie mieszamy i wlewamy do miski z surówką *** *** Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Przed

Blog z Apetytem
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym 164

kiszonym Prosta, szybka, pyszna surówka z kapusty pekińskiej. Dziś w wersji z ogórkiem kiszonym. Jeśli jeszcze takiej nie jedliście, to szczerze polecam. Idealna do drugiego dania lub od tak. Przyznam Wam szczerze, że ja ją uwielbiam i potrafią zjeść jej naprawdę dużo. Spróbujcie. Składniki: pół kapusty pekińskiej 2 ogórki kiszone pół małej czerwonej cebuli 1 czubata łyżka posiekanego(...)pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy do miski. Marchewki obieramy i ścieramy na większych oczkach (ja używam do wszystkiego szatkownicy Hebel V5 PowerLine Borner Polska . ), dodajemy starte ogórki kiszone, startą cebulę i posiekany koperek. Całość doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej i odstawić

Słodkie okruszki
Wiosenna surówka a’la Coleslaw 322

warzyw i sosu typowego dla bardzo znanej i lubianej surówki Coleslaw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania lub do grilla. Jest pyszna i chrupiąca, a do tego łatwa oraz w miarę szybka w przygotowaniu. Polecam!   Składniki: Pół główki kapusty 1 niewielka cebula 2 marchewki 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pół pęczka koperku 2 łyżki(...)pudru 1/4 szklanki mleka 3 łyżki majonezu 1,5 łyżki octu winnego 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu     *** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski *** *** Do kapusty dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz drobno posiekaną cebulkę *** *** Paprykę kroimy w kosteczkę, koperek drobno siekamy a kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Wszystko posypujemy solą

Blog z Apetytem
CHRUPIĄCE SURÓWKI Z KALAFIOREM 251

niego: - zawsze paprykę czerwoną, jakoś wyjątkowo smakują mi razem (ewentualnie zamiast papryki jabłko ze skórką), - zawsze coś zielonego - albo szpinak, albo seler naciowy, albo kapustę pekińską + szczypiorek, jak akurat jest w lodówce, - do tego łyżka oleju konopnego z sokiem z połówki cytryny, solą i wodą, i pyszna, chrupiąca, ćwicząca mięśnie twarzy surówka gotowa :) Polecam, nie będziecie żałować

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Surówka z białej kapusty ze śmietaną 232

ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki dla 2-3 osób: ok. 500 g świeżej kapusty (użyłam pół główki małej kapusty) 1 większa marchew 1 jabłko 2 łyżki gęstej śmietany 12% sól i pieprz   Kapustę możesz poszatkować nożem, ale najwygodniej zetrzeć na tarce o dużych oczkach (kiedyś kapustę kroiłam ręcznie(...)opłucz i zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj do kapusty razem ze śmietaną. Przypraw dla smaku – całość dobrze wymieszaj. Jeśli kapustę szatkujesz ręcznie, posól ją, ściśnij kilka razy dłonią i odstaw na 15 minut, by puściła sok. Dzięki temu surówka będzie soczysta. Do surówki można dodać również… posiekaną białą lub czerwoną cebulę, pora, posiekaną natkę pietruszki, koperek

Kulinarne S.O.S.
Surówka z białej kapusty ze śmietaną 232

ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki dla 2-3 osób: ok. 500 g świeżej kapusty (użyłam pół główki małej kapusty) 1 większa marchew 1 jabłko 2 łyżki gęstej śmietany 12% sól i pieprz   Kapustę możesz poszatkować nożem, ale najwygodniej zetrzeć na tarce o dużych oczkach (kiedyś kapustę kroiłam ręcznie(...)opłucz i zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj do kapusty razem ze śmietaną. Przypraw dla smaku – całość dobrze wymieszaj. Jeśli kapustę szatkujesz ręcznie, posól ją, ściśnij kilka razy dłonią i odstaw na 15 minut, by puściła sok. Dzięki temu surówka będzie soczysta. Do surówki można dodać również… posiekaną białą lub czerwoną cebulę, pora, posiekaną natkę pietruszki, koperek

Kulinarny S.O.S.
Szybka surówka z kapusty pekińskiej 101

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są dostępne w każdym zakamarku. Składniki: 1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa) 1 marynowana czerwona papryka 10 marynowanych małych prawdziwków 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Surówka z młodej kapusty i pomidora. 262

smakołyk. Bardzo ją lubię, dlatego kiedy jest, to jem ile się da :) Uwielbiam surówki z młodej kapusty. Tym razem, zrobiłam minimalistycznie, tylko kapusta, pomidory i cebula. Spróbujcie, bo nam bardzo smakowała. Składniki: 1/2 główki, średniej młodej kapusty 2 pomidory 1 nie duża cebula (miałam czerwoną) kilka łyżek oleju 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Wykonanie: Pomidory sparzyć

Agusiowe smakołyki
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. 186

pewnym etapie uzyskamy dobrą surówkę, z kolei nie dodając kiełbasy - ciepły dodatek warzywny do typowego obiadu z mięsem lub bez. Jeżeli zaś zostanie nam część tej kapusty z jabłkiem na drugi dzień i dodamy do niej np. kawałki pieczeni czy boczku (i może podlejemy trochę winem), to uzyskamy bigos pełną gębą. Cóż, że czerwony ;) Tak ogólnie, to warto zrobić danie(...)zyska na smaku bardzo! Składniki: 1/2 czerwonej kapusty (niedużej) 1 czerwona cebula 2 jabłka 1 łyżka oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 liść laurowy 100 ml mocnego bulionu warzywnego 4 małe kiełbaski (np. drobiowe) Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić na cienkie półplasterki

zadanie-gotowanie
Surówka z kiszonej kapusty 499

zdrowa i kolorowa surówka z kiszonej kapusty, jabłka i papryki. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Rewelacyjnie pasuje jako dodatek do obiadu, ale może także stanowić samodzielną przekąskę, która świetnie poprawia trawienie Polecam!     Składniki: 250g kiszonej kapusty z marchewką 1 jabłko 1/2 pęczka pietruszki lub garść rukoli 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej(...)pieprz czarny mielony szczypta mielonego kminku 2 łyżki oliwy     *** Kapustę z marchewką kroimy mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Pietruszkę lub rukolę (użyłam rukoli) drobno siekamy i dokładamy do kapusty *** *** Paprykę kroimy na małe kawałki *** *** Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach i razem z papryką dokładamy do miski *** *** Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz

Blog z Apetytem
Domowa surówka z kapusty kiszonej niby po żydowsku jako wyrazisty akcent obiadowy 162

dzisiejszego obiadu przygotowałam surówkę z kapusty kiszonej, którą ze względu na właściwości warto regularnie spożywać - szczególnie w okresie zimowym kiedy trudno o świeże warzywa. Składniki (na niewielką miskę): 20 dag kapusty kiszonej z marchwią 1/2 marchewki 1 niewielki ogórek kiszony 1/4 średniego ogórka zielonego 2-3 plastry cebuli 1/2 małego jabłka 1/5 czerwonej papryki pieprz mielony 2 łyżki(...)Przygotowanie: Kapustę kiszoną siekamy drobno. Ścieramy na tarce z grubymi oczkami marchew, jabłko i ogórka kiszonego. Ogórka zielonego i cebulę kroimy cienko w kostkę, a paprykę w cieniutkie pióra. Oliwę mieszamy z utartymi w moździerzu ziołami i octem. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Odstawiamy na 15-20 minut i gotowe. Im więcej cebuli i pieprzu dodamy tym surówka będzie bardziej

Kuchnia po mojemu