auto'); ga('send', 'pageview'); -40 dag czerwonej kapusty -10 dag jabłka ( 1 średnie ) -szczypiorek -łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego -sól, pieprz -szczypta cukru - opcjonalnie Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy 2 minuty. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Obrane jabłko ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny lub octem. Solimy, pieprzymy. Jeżeli(...)liczymy kalorii dodajemy szczyptę cukru i skrapiamy oliwą lub olejem. Dodajemy poszatkowany szczypiorek. Surówka jest najlepsza jeżeli postoi 15-20 minut. Jedna porcja zawiera 60 kcal
Kulinarne przemysleniasurówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możemy ją podawać na zimo jako osobne danie lub na ciepło. Polecam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia ORZECH SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka 1 łyżka przypraw do kurczaka Sól i pieprz 1 papryka czerwona(...)PRZYGOTOWANIE: Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. Na koniec smarujemy miodem. Wlewamy 50 ml wody. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 60 min w 180 stopniach. Podajemy na ciepło z ulubioną surówką Sałatką Rubinową ORZECH. Polecam i SMACZNEGO
Gotowanie Patkirzeczy się nie rusza. Parę dni temu kupiłam kiszoną kapustę do kaszanki. Klasycznie kapusty kupiłam za dużo, postanowiłam zrobić z niej surówkę do ryby. Zaczęłam ją szatkować, dodałam resztę składników (na szczęście zapomniałam dodać cukier), wymiąchałam, odstawiłam. A później zobaczyłam na blacie puszkę ananasa. I tak pomyślałam, że kiszona kapusta lubi słodkie dodatki, że ananasa dodam niewiele, żeby tylko podbił(...)użyłam z pierwszego tłoczenia) Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy, wrzucamy do miski. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na największych oczkach, bezpośrednio do miski z kapustą. Dodajemy do tego obraną, umytą marchewkę startą także na największych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, ananasa w trochę większą, dodajemy do miski z kapustą. Surówkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, dolewamy
KardamonovySałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – jeśli zostało Ci mięso z rosołu i nie masz pomysłu, jak je wykorzystać, to polecam zużyć je do
Kulinarne PrzebojePrawdziwy i prosty przepis na gulasz wieprzowy z karkówki. Bardzo aromatyczny i esencjonalny gulasz, tradycyjnie podawany na płaskim talerzu. Najlepszy z kaszą albo kluskami kładzionymi. Do gulaszu podajemy surówki z kiszonej kapusty, ogórki kiszone lub marynowaną paprykę. Jak zrobić pyszny, domowy gulasz wieprzowy. Tradycyjny, prosty i wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie gulaszu wieprzowego krok po kroku. Oto składniki(...)gulaszu dodać mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Można jeszcze doprawić do smaku. Gotowy gulasz wieprzowy z papryką podawać z makaronem, kaszą, kluskami lub kopytkami . Do gulaszu wydajemy surówki z kiszonej kapusty, kiszone ogórki lub paprykę marynowaną. smacznego :) Gulasz wieprzowy z papryką Przepis zaktualizowany
Moja Książka Kucharskabardzo aromatyczne. Całość podałam z kaszą i surówka z kapusty . Ale to było pyszne, polecam. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 500 g brązowych pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku mąka do oprószenia smalec/olej do smażenia 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego majeranek czerwona słodka papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić
magiczna kuchnia KasiKebabowa surówka z pekinki Pyszna surówka o smaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam(...)pekińskiej 1 puszka kukurydzy ( mała ) 3 ogórki , korniszony 1/2 małej cebuli 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ketchupu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka , płaska tymianku sól,pieprz do smaku natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę drobno kroimy , przekładamy do miski . Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę . Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Czosnek wyciskamy
Ogrodnik w podróżyautentycznym smakiem – nie będę tu wypisywać marek dwóch dużych polskich firm które produkują to badziewie, sami wiecie o kim piszę. Dlaczego to głupie? Weźmy na warsztat dzisiejsze czerwone curry – jednym z głównych składników pasty curry jest galangal – mimo, że podobny do imbiru, nie smakuje tak samo. Zamienianie podstawowych składników „bo czegoś nie było” (a gwarantuję że nie kupicie(...)ryżem lub z makaronem ryżowym. Jako dodatek sprawdzi się surówka z kapusty, ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g schabu wieprzowego bez kości albo polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju kokosowego albo ryżowego 2 łyżki (30g) czerwonej pasty curry Kanokwan 2 łyżki startego imbiru
Karo in the KitchenDzisiaj mam dla Was kolorowe, zdrowe, wegańskie i bezglutenowe danie, którego przygotowanie wymaga nieco czasu, choć jest zupełnie proste. Te pulpeciki z kalafiora, czerwonej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZazwyczaj surówkę z kiszonej kapusty przygotowuję z dodatkiem marchwi, jabłka i natki pietruszki. Doprawiam jakimś olejem, tartą marchewką i jabłkiem. Dzisiaj wersja z paprykami i kukurydzą. Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1 niewielka marchew 1 duże obrane jabłko 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki ok. 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki oleju lub oliwy posiekana natka pietruszki kminek
Czerwień i błękitzdrowe , chronią przed infekcjami lepiej niż suplementy i sztuczne witaminy , a do tego są bardzo smaczne . Polecam, prosta surówka do obiadu i nie trzeba już sięgać po żadne suplementy diety.. Tanio , zdrowo i smacznie Składniki : 2 szklanki kapusty kiszonej z pomidorami i marchewką ( lub zwykła 2 szklanki , plus 2 pomidory, siekane i jedna mała , tarta marchewka , świeże ) 2 ząbki(...)chyba że ktoś nie przepada za anty-wampirzym aromatem, to ograniczcie lub zrezygnujcie ) mniej niż połowę, małej ,czerwonej cebuli 1 łyżka cukru 1 małe jabłko, słodko-winne 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól pieprz do smaku Kapustę odciskamy z soku i przekładamy do miski . Odciskamy zwyczajnie, biorąc garść i cisnąc aż , przestanie cieknąć Dodajemy
Ogrodnik w podróżyszybka surówka o smaku lubianego przez wszystkich , a szczególnie dzieciaki , gyrosa Nie zawiera mięsa , więc zadowoli także wegetarian , cudownie uzupełni każde danie obiadowe . Nic skomplikowane , ot troszkę warzyw z klasycznego gyrosa i pyszny sos czosnkowy ..Mniam , po prostu Polecam nie przekombinowane a smaczne danie lub przystawka . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona(...)papryka 1/2 ogórka szklarniowego , świeżego 1 czerwona cebula sos : 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka suszonego oregano sól , pieprz do smaku Kapustę , szatkujemy drobno i cieńko . Kukurydzę odsączamy z zalewy , dodajemy do kapusty . Cebulę kroimy drobniutko , ogórka na nieco
Ogrodnik w podróżyMuszę przyznać, że wyszła naprawdę dobra w smaku. Prosta, smaczna surówka do obiadu z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora, cebuli i jabłka, z zieleniną. Bez majonezu, więc niezbyt tucząca. Zdrowa, pełna witamin i kolorów.Doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs. 6 liści kapusty pekińskiej 1 małe jabłko 1 średnia czerwona papryka 1 mała cebula 1 duży pomidor 1 łyżeczka
Krylowa Kuchniapodać jako samodzielne danie, albo w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki np. z kapusty kiszonej. Zamiast schabu można wykorzystać również pierś z kurczaka, będzie równie smacznie. [embed]https://youtu.be/R7rMeLrgLzA[/embed] Składniki na schabowy po królewsku (5 porcji): około 600 g schabu bez kości 7-8 średnich pieczarek papryka czerwona cebula 100 g sera żółtego łyżeczka miodu 3 łyżki musztardy
e-PrzepisyKulinarne