Kolejna pyszna surówka do drugiego dania zawiera w swoim składzie kapustę , paprykę i cebulę. Jest chrupiąca, smaczna i zdrowa a na dodatek bardzo łatwo się ją robi .Idealnie pasuje do obiadu a najlepiej smakuje z ziemniakami i mięsem . składniki na 5 porcji pół główki małej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz cukier
Smakowite DaniaMogą być one jako sałatka, surówka lub 2 in 1, czyli węglowodanowa sałatka. Szykując takie danie dziecko, które stroni od warzyw jakby nie było, będzie musiało ich trochę zjeść... Link do filmu na YouTube: Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini z grzybami, kapustą, szpinakiem lub warzywne jeden duży zielony ogórek jedna czerwona papryka pół główki kapusty
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemajonezem ]to i jest surówka z majonezem.Surówka oczywiście zrobiona w robocie Hoffen ale można oczywiście tradycyjnie.Kapustę należy poszatkować, marchew zetrzeć na tarce , cebulę posiekać i wymieszać z majonezem i solą,ale korzystając z robota idzie to zdecydowanie szybciej. 200 g kapusty białej lub pekińskiej 100 g marchewki [ obranej] czerwona cebula sól pieprz 2 łyżki majonezu Wszystkie składniki
Moje domowe kucharzenieodrobiną świeżych listków pietruszki. Ta surówka sprawdza się do wszystkich mięs – gotowanych, grillowanych, smażonych i pieczonych, a przez dodatek curry świetnie pasuje także podana do białej ryby, np. do smażonego dorsza. SKŁADNIKI 6 dużych albo 8 mniejszych porcji 600g młodej kapusty białej, najlepiej odmiany stożkowej 120g marchwi 60g selera naciowego 90g czerwonej cebuli garść rodzynek (ok. 35g) namoczonych
Karo in the Kitchenpodałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cukinia słodka mielona papryka suszona bazylia sól, pieprz dodatkowo folia spożywcza Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało 8 kotletów). Każdy rozbić uważając by nie podziurawić, doprawić solą, pieprzem, bazylią z obu stron, a czerwoną papryką tylko ze strony zewnętrznej roladki
magiczna kuchnia Kasiwiedziałam jakiś wypełniaczy do nich użyć (poza kapustą z majonezem i jogurtem – wiem, jestem nudna). Składniki: pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku sos: 2 łyżki oliwy extra virgin (lub więcej) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sok z połowy cytryny sól pieprz Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy, wrzucamy(...)wrzucamy do małego słoika, zamykamy go i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 3h. Podobne przepisy: Coleslaw z kapusty pekińskiej Coleslaw z młodej kapusty Coleslaw Surówka z białej kapusty z ziołami Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Artykuł Surówka z białej kapusty pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyBardzo fajna sałatka z wielu warzyw a na dodatek z mięsem w środku. Znakomicie prezentuje się na stole a przede wszystkim rewelacyjnie smakuje. Składniki
Maminek kulinarnyTa kolorowa chrupiąca sałatka pasuje zwłaszcza do grillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty. Składniki: kapusta pekińska 1 szt papryka czerwona, zielona
głodny alergikmłodą kapustą Sezon na młodą kapustę w pełni! Warto go wykorzystać i przygotować coś smacznego z dodatkiem tego zdrowego i smacznego warzywa. Z młodej kapusty można przygotować wiele smacznych dań obiadowych jak chociażby naleśniki z młodą kapustą , pysznych surówek tak jak na przykład surówka colesław . Mało jest jednak przepisów na sałatki z młodej kapusty, dlatego też(...)postanowiłam taką przygotować. Sałatka z młodą kapustą , którą przygotowałam łączy w sobie kilka prostych składników, które świetnie ze sobą współgrają. Sałatka jest delikatna, a jednocześnie wyrazista, bardzo świeża i idealnie doprawiona. Młoda kapusta w połączeniu z czerwoną cebulą, tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym smakuje naprawdę świetnie. Przepis na sałatkę z młodą kapustą jest bardzo łatwy a sama
Przepiski.plśrodek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Mięso mielone
VioletoweKucharzeniewłaśnie bardzo znany producent surówek używał soli drogowej)!!! Od tamtej pory Coleslawa robię własnoręcznie- Wam też radzę :) Kurczak: * udka kurczaka- 10 szt. * cebula- 1 szt. duża * imbir- 1 łyżka * papryczka chili- 1 łyżka * czosnek- 2 ząbki * sos sojowy ciemny- 5 łyżek * woda- 5 łyżek * miód- 2 łyżki z górką Coleslaw: * kapusta czerwona- 1/2 kg (lub biała) * marchew- 1 mała
Kraina Miodem PłynącaSałatka gyros jest chyba najpopularniejszą sałatką warstwową. Do tej pory spotkałam się z kilkoma wersjami jej wykonania. W moim domu od zawsze króluje ta klasyczna.
Zielona KuchniaKolejna sałatka z białej kapusty do słoików Przepis pochodzi z bloga Pyszne Kaprysy ja dodałam od siebie zieloną paprykę. 1 kg białej kapusty 1
Kolorowa kuchnia ElkiSposób wykonania : Z kapusty włoskiej usuwamy białe, twarde zgrubienia oraz głąba. Listki drobno siekamy, razem z czerwoną papryką. Z papryki usuwamy wcześniej gniazdo nasienne i pestki. Posiekane drobno warzywa wsypujemy do miski, dodajemy śmietanę lub majonez ( można dać trochę śmietany i trochę majonezu ), doprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Podajemy jako surówkę do drugiego dania
Przepisy i porady kulinarnezrobienia jak i surówka z koperkiem klik . W zasadzie zrobiona z produktów które są dostępne u nas przez cały rok. Ale wiadomo, latem są bardziej aromatyczne i pachnące. Ja zrobiłam z majonezem ale równie pyszna jest z różnymi sosami i dresingami. Składniki: 0,5 kg białej kapusty 1 mniejsza marchewka 1/4 papryki czerwonej 5 cm pora biała
Ala piecze i gotuje