Pyszna i zdrowa domowa kiszonka z kapusty, buraków, marchewki z ostrą koreańską papryką Gochugaru Pomysł na kiszonkę z kapusty, marchewki i buraczków powstał w mojej głowie kilka minut po zakończeniu kiszenia białej kapusty w dębowej beczce . Zostało trochę poszatkowanej kapusty i otartej marchwi. Z części przygotowałam dużą michę surówki coleslaw. Do pozostałej kapusty i marchwi dodałam otarte buraczki, sól(...)więc duże opakowanie papryki Gochugaru zawsze stoi kuchennej szafce. Koreańską grubo mieloną paprykę Gochugaru paprykę możecie kupić w sklepach internetowych m.in. w Kuchnie Świata . Ta ostra papryka o pięknym czerwonym kolorze, złożonym profilu smakowym i niecodziennej teksturze stosowana do większości koreańskich dań, a w szczególności do kimchi. Składniki 1 kg kapusty białej 150 g czerwonych buraczków
Tajemnice Smakusposobem na wykorzystanie mięsa z rosołu Wystarczy je jedynie zemleć z podsmażoną cebulką i gotowy farsz zawinąć w naleśniki. Najczęściej bywają podawane do barszczu czerwonego. Będą też smakowały podane z sosem (np. pieczarkowym, czosnkowym), surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety(...)rosole , paszteciki z mięsem z rosołu i pasztet drobiowy z rosołu . Dodatki do krokietów… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki: 2 jajka 1 szkl mleka 3/4 szkl wody 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki oleju 700-800 g mięsa z rosołu
Kulinarny S.O.S.sposobem na wykorzystanie mięsa z rosołu Wystarczy je jedynie zemleć z podsmażoną cebulką i gotowy farsz zawinąć w naleśniki. Najczęściej bywają podawane do barszczu czerwonego. Będą też smakowały podane z sosem (np. pieczarkowym, czosnkowym), surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety(...)rosole , paszteciki z mięsem z rosołu i pasztet drobiowy z rosołu . Dodatki do krokietów… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki: 2 jajka 1 szkl mleka 3/4 szkl wody 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki oleju 700-800 g mięsa z rosołu
Kulinarne S.O.S.mielone to mam dla Ciebie świetną propozycję. Dziś na obiad możesz zrobić pyszne kotleciki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą . Ja podałam je w towarzystwie pity i surówki z białej kapusty, ale równie dobrze będzie się komponować z ziemniaczkami, ryżem czy frytkami. Kotleciki mają c udowny smak, delikatnie muskający nasze podniebienia...mmm... po prostu niebo w gębie(...)pieczarek 👌1 cebula 👌250 gr. mozzarelli 👌1 jajko 👌świeża pietruszka 👌3 łyżki bułki tartej 👌1 warzywna kostka bulionowa 👌1 duży ząbek czosnku 👌1 łyżeczka soli 👌1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 👌1/2 łyżeczki pieprzu DO OBTACZANIA: 👌1 jajko 👌bułka tarta WYKONANIE
Rita creativeLekka i smaczna sałatka, z dużą dawką białka (kurczak, fasola). Kompozycja składników - własna :) Sałatka zawiera wszystko co lubię: chudego kurczaka, czerwoną fasolę, pekinkę
Walijskie PichcenieWarstwowa sałatka z tuńczykiem Warstwowa sałatka to moim zdaniem jedyna , która zawsze wygląda apetycznie . Możliwości jej skomponowania są wprost nieograniczone i zależą tylko od gustu twórcy
Ogrodnik w podróżyPyszna i zdrowa domowa kiszonka z kapusty, buraków, marchewki z ostrą koreańską papryką Gochugaru Pomysł na kiszonkę z kapusty, marchewki i buraczków powstał w mojej głowie kilka minut po zakończeniu kiszenia białej kapusty w dębowej beczce . Zostało trochę poszatkowanej kapusty i otartej marchwi. Z części przygotowałam dużą michę surówki coleslaw. Do pozostałej kapusty i marchwi dodałam otarte buraczki, sól(...)więc duże opakowanie papryki Gochugaru zawsze stoi kuchennej szafce. Koreańską grubo mieloną paprykę Gochugaru paprykę możecie kupić w sklepach internetowych m.in. w Kuchnie Świata Składniki 1 kg kapusty białej 150 g czerwonych buraczków 50 g marchwi 20 g soli kamiennej 1 łyżeczka Gochugaru (lub chili, tyle ile lubimy) Wykonanie Kapustę przekrawamy na pół, wycinamy głąb, siekamy lub szatkujemy
Tajemnice SmakuSkładniki: 5 płatów śledzi matjas około 1 kg kiszonej kapusty 2 szt. marchewki papryka czerwona (można użyć wszystkich kolorów papryk, co zwiększy efektowność tego dania) 1 duże jabłko por sól, pieprz, cukier majonez Wykonanie: Kapustę kiszoną pokroić jeszcze na drobniej, paprykę, jabłko pokroić w kostkę, marchewkę starkować na jarzynowej tarce, por pokroić w półplasterki, doprawić pieprzem i cukrem(...)lubię słodkawy smak, więc sypię ok. pół szklanki cukru - rzecz gustu), dołożyć majonez, wszystko dobrze przemieszać. Wymoczone, osączone filety śledziowe układać na deseczce, nakładać surówkę i zwijać w rolmopsy. Spinać wykałaczką. Na półmisku wyłożyć część surówki na to ustawiać rolmopsy, jak na zdjęciu widać, udekorować paseczkami z pora związanymi w kokardki, można użyć szczypiorku do dekoracji
kgwjanczewoSałatka z łososiem, serem feta i kapustą pekińską z dodatkiem rzodkiewki, ogórka i cebuli to sprawdzona propozycja na każdą okazję. Jest to pyszna, prosta i szybka
Smakowite DaniaWitam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z
Zdrowie i pysznie na talerzu(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa gyros Przepis na uniwersalną, kolorową sałatkę, która ładnie się prezentuje, nie jest droga w przygotowaniu a do tego jest smaczna i
Księga-Smakudobrej jakości i co najważniejsze świeże. Polecam Wam kupowanie mięsa w sprawdzonych i pewnych sklepach. Kotlety mielone z warzywami możemy podawać z ziemniakami, ryżem czy kaszą, z dodatkiem ulubionej surówki. Można je także wykorzystać do burgerów, a nawet zjeść solo z ketchupem lub innym ulubionym sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja zazwyczaj przygotowuję 2 porcje kotlecików(...)drugi w formie burgerów. PRZEPIS NA KOTLETY MIĘSNE Z WARZYWAMI Składniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 40 g papryki czerwonej 40 g papryki żółtej 3 pieczarki kilka różyczek brokuła 1/2 cebuli garść kukurydzy mała marchewka kapusta pekińska (mała ilość) 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka słodka zioła prowasalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso mielone
Przepiski.pldobrej jakości i co najważniejsze świeże. Polecam Wam kupowanie mięsa w sprawdzonych i pewnych sklepach. Kotlety mielone z warzywami możemy podawać z ziemniakami, ryżem czy kaszą, z dodatkiem ulubionej surówki. Można je także wykorzystać do burgerów, a nawet zjeść solo z ketchupem lub innym ulubionym sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja zazwyczaj przygotowuję 2 porcje kotlecików(...)drugi w formie burgerów. PRZEPIS NA KOTLETY MIĘSNE Z WARZYWAMI Składniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 40 g papryki czerwonej 40 g papryki żółtej 3 pieczarki kilka różyczek brokuła 1/2 cebuli garść kukurydzy mała marchewka kapusta pekińska (mała ilość) 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka słodka zioła prowasalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso mielone
Przepiski.plwędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku, słodką czerwoną paprykę,koperek i sól. Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około pół godziny w temp.220 stopni. Muszą przybrać(...)posmarowałam je w środku zrobionym wcześniej masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota! Polecam nafaszerować ziemniaki SURÓWKĄ COLESLAW Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ
potrawyregionalnesałatce, którą polecam na co dzień, do pracy czy też na przyjęcia i prywatki. Składniki: na 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 opakowania czerwonej fasolki konserwowej 0,5 małej cebuli 150g szynki drobiowej 200g sera zółtego tłustego np: Fontal czy też ementalski Garsć natki pietruszki ok 5 łyżek majonezu(...)Pekińską kroimy w małą kostkę, tak samo ser i wędlinę. Przerzucamy do dużej miski a następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę i pietruszkę. Odsączamy fasolkę i również dokładamy do surówki. Solimy, dodajemy pieprzu i odrobinę cukru. Mieszamy 2/ Dodajemy majonez, musztardę,chrzan oraz lubczyk i bardzo dokładnie mieszamy. 3/ Najlepiej spożywamy po przegryzieniu się sałatki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaśredniej kapusty pekińskiej 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 dużej czerwonej cebuli kilka gałązek natki pietruszki 1 duże jabłko ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku ocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju ryżowego Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić(...)kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla
Ewa w kuchni