surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:58/111)

40 przepisów z nowalijkami 187

cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Surówka z młodej kapusty

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką, rzodkiewką i fetą z sosem winegret 95

Co potrzeba: 1/4 średniej kapusty pekińskiej, 250 g serka feta, 1 duży pomidor, 1/2 dużej, czerwonej papryki, 4 duże rzodkiewki, sos winegret zrobiony według

Bułka z Chlebem
Placki po węgiersku 158

oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Do tego pyszna  surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki smalcu 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili  1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku

Gosia gotuje
Surówka koperkowa w kilka minut 396

Pyszna surówka do każdego posiłku. Skład: duża kiść koperku, kapusta 0,3-0,4 kg, ogórki kiszone 4 szt., rzodkiewki 10 szt.,  czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, 2 szczypty soli, 2 szczypty pieprzu, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu. Kapustę, ogórki, cebulę,czosnek, rzodkiewki ucieramy na tarce. Dodajemy sól, pieprz, olej i ocet. Koperek siekamy drobno i dzielimy

chleba naszego
Sałatka z ogórków i kapusty na zimę 276

jest smaczna i będziecie zadowoleni. Polecam jako dodatek do zimowego obiadu, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie surówki. Składniki: (około 20 dużych słoików) 5 kg ogórków  2 główki kapusty białej lub dwie małe 1 kg cebuli 1 kg czerwonej papryki 5-6 ząbków czosnku 6-7 marchewek 2 łyżki soli Zalewa: 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju

talerz przyjemności
Surówka królewska 2262

Surówka królewska Kolorowa, lekko chrupiąca i zdrowa surówka warzywna z pysznym sosem. Pasuje praktycznie do każdego obiadu, jest szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: pół główki białej kapusty 1 zielony ogórek pęczek rzodkiewek pół pęczka zielonej pietruszki pół czerwonej papryki sól, pieprz Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka(...)miodu       *** Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski, solimy i mieszamy *** *** Rzodkiewkę i ogórka ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Paprykę kroimy w drobną kostkę *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki przekładamy do miski z kapustą *** *** W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos *** *** Sos dodajemy do surówki, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem surówkę przechowujemy

Blog z Apetytem
Długoterminowa surówka z kapusty, ogórków i papryki 165

Długoterminowa surówka z kapusty, ogórków i papryki w słodko kwaśnej zalewie nie wymaga pasteryzacji, aby można było ją przechować w lodówce przez dwa tygodnie albo i dłużej (nie jestem w stanie określić dokładnie jak długo, gdyż zjadamy ją zawsze właśnie w jakieś dwa tygodnie). Z czasem jest jeszcze smaczniejsza. Świetnie pasuje jako dodatek do obiadu, mięsa pieczonego na grillu(...)sporo. Jeśli natomiast chcecie zachować smak surówki na zimę, można ją oczywiście włożyć do słoików i pasteryzować. https://youtu.be/EYHGWa6wrzg Składniki na długoterminowa surówkę z kapusty, ogórków i papryki: główka młodej kapusty (moja miała około 700 g, poza sezonem można użyć pół główki białej kapusty) 1,2 kg ogórków gruntowych 2 papryki czerwone (400 g) 2 cebule

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej 222

kapusty pekińskiej Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta surówka, która zasmakuje całej rodzinie. Idealna zarówno do obiadu jak i do dań z grilla. Polecam!     Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 5 rzodkiewek pół pęczka zielonej pietruszki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki soku(...)oliwek sól i pieprz   *** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski *** *** Papryki i rzodkiewki kroimy w paseczki *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki łączymy razem, mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, oliwą i solą oraz pieprzem do smaku *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA

Blog z Apetytem
Surówka z kapusty pekińskiej 112

Szybka i bardzo smaczna s urówka z kapusty pekińskiej . Surówka z kapusty, cebuli, ogórków i pomidorów jest chrupiąca i pasuje do każdego obiadu. Czas przygotowania:   15 minut Ilość porcji:  >4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  tanie SKŁADNIKI: 1 średnia kapusta pekińska 2 pomidory 1 czerwona cebula 2-3 ogórki kwaszone ½ ogórka szklarniowego(...)łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz 1. Kapustę pekińską przekrawamy na 4 części i szatkujemy. Pomidory, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. 2. Dodajemy śmietanę, majonez i jogurt. Solimy i pieprzymy do smaku. 3. Całość dokładnie mieszamy. Surówka jest gotowa do podania. Smacznego…. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu

karolgotuje
Surówka z młodej kapusty, z dressingiem jogurtowym 127

Dressing jogurtowy od Folwark , znakomicie komponuje się z młodą kapustą. Wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanymi ziołami. Surówkę robi się w oka mgnieniu. Zapewniamy, doprawiać nie trzeba. Składniki 1/2 małej główki młodej kapusty 2 młode marchewki 1 mała cebula czerwona 1 saszetka dressingu jogurtowego z ziołami od Folwark (opcjonalnie 2 szt) Przygotowanie K . Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy

R'n'G Kitchen
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej z pomiidorem w śmietanie. 206

piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska - 2 pomidory - kilka rzodkiewek - 0,5 czerwonej cebuli - zielona cebulka lub szczypiorek - 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 1 łyżka mleka - sól, pieprz do smaku Wykonanie Kapustę szatkuję, pomidory kroję w kostkę, rzodkiewki

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka z kapusty i papryki 380

czerwona cebula. Zalewa: 50 ml wody; 50 ml oleju rzepakowego, najlepiej tłoczonego na zimno; 100 ml octu jabłkowego; 1 łyżeczka soli; 50 ml białego cukru. Sposób przygotowania: Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczakch (na tzw. grube wiórki). Dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokoić w cienkie pióra. Dodać do surówki

Gospodyni Miejska
Surówka z młodej kapusty i koperku 137

Kolejna propozycja na pyszną i zdrową surówkę z młodej kapusty. Korzystajmy póki kapusta jest taka delikatna w smaku. Świetnie sprawdzi się do wszelakich mięs z grilla. 1/2 młodej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego sól, pieprz  Kapustę poszatkować, cebulę i koperek drobno posiekać. Warzywa przesypać do miski

Smakołyki Asi
Wegański zestaw: FRYTKI, KOTLET I SURÓWKA ;) 128

plastry, posolić, obtoczyć w tartej bułce albo nie i usmażyć (na oleju kokosowym oczywiście) , no i jeszcze surówka, czyli wyciągamy kapustę kiszoną ze słoika od mamy, do drugiej miski ogórki kiszone z drugiego słoika od mamy, do tego pomidory, czerwona papryka, trochę sałaty i pół godziny po powrocie ze spaceru można JEŚĆ. Taki trudny ten weganizm, faktycznie ;) Jeśli potrzebujecie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Proponowane wyszukiwania