Szybka surówka z kapustą, papryką i ogórkiem Prosta, szybka i pyszna surówka do obiadu. U mnie takie surówki powstają często pod wpływem chwili. Zaglądam do lodówki, do koszyczków z warzywami stojących na blacie i po prostu robię z tego co mam surówki. Tak też było i w tym wypadku Smaku całej surówkę dodaję pyszne ogórki Moryń . Uwielbiamy te ćwiarteczki. Idealne(...)pieczywa (polecam Wam ten przepis na chleb). A wracając do szybkiej surówki… Pamiętajcie, że ilość składników można dopasować do własnych potrzeb. U mnie była, to jedna z 4 surówek jakie podałam do obiadu, więc taka wielkość była wystarczająca. Składniki: 1/4 czerwonej papryki 5 liści białej kapusty 2-3 ogórki ćwiartki Moryń około 2 łyżki drobno pokrojonego pora
Słodkie okruszkiblogu znajdziecie również inne pomysły i przepisy na surówki. Szczególnie polecam surówkę z kapusty pekińskiej z ananasem . A jakie Wy lubicie surówki do obiadu? Życzę smacznego! Składniki 1 mała główka białej kapusty 1 średnia marchewka 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka oregano sól pieprz Kapustę drobno posiekać posypać solą do smaku
O kuchni z uczuciemProsta, szybka i bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty. Doskonale pasuje do tradycyjnych obiadów np. kotleta schabowego, czy mielonego, świetna do rolad wieprzowych
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna garść inspiracji na letnie obiady. Moje ostatnie odkrycia to ziemniaki z soczewicą i surówka z kapusty pekińskiej. Pyszne :). Obiad wege VII: mizeria z jogurtem naturalnym, brokuły gotowane na parze, kotlety fasolowe (zblendowana fasola z puszki), czerwona soczewica z ziemniakami, koperkiem i olejem lnianym, duszona cukinia z marchewką w śmietanie z pieprzem ziołowym. Obiad wege VIII: kasza gryczana(...)jaglana, salsa pomidorowa , tofu w sosie musztardowo-piwnym (pozostałość z grilla, wg tego przepisu ), surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy z puszki, z czosnkiem, koperkiem, marchewką o jogurtem naturalnym, surówka z surowej cukinii, jabłka i marchewki z sosem winegret
Qlinarnie i Qlinarniesałatka z kolorowych warzyw i jajek z pysznym sosem majonezowo – czosnkowym. Bez wątpienia znajdzie grono wielbicieli sałatek z białej kapusty . To zresztą nasz ulubiony składnik surówek i sałatek obiadowych. Do cienko skrojonej kapusty dodaliśmy pomidory, żółtą i czerwoną paprykę oraz jajka na twardo. Smaki uzupełniają: świeży szczypiorek, a także pachnące pikle. Jeśli ktoś woli, może zastąpić szczypiorek
Kuchnia Na Wypasiemamy dziś kolejny przepis na surówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊 Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁 Składniki: kapusta pekińska marchewka ogórek zielony czerwona papryka cebula czerwona koperek sól pieprz oliwa sok z cytryny lub ocet winny Przygotowanie: Marchewkę ścieramy na tarce
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDziś na obiad ryba, więc surówki z kiszonej kapusty nie może zabraknąć :) Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 pęczek zielonej cebulki 1 jabłko cukier, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę drobniej kroimy, cebulę czerwoną również drobno siekamy. 2. Zieloną cebulkę kroimy, a jabłko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Składniki łączymy, dodajemy odrobiny cukru i oleju
Kuchnia domowa Anicałą zimę móc robić ze świeżej surówki. Dlatego też kapustkę zamykam wraz z innymi warzywkami w słoiczkach. Dzięki temu potem mam gotową surówkę do obiadu. składniki: sałatka 3 kg białej kapusty 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchewki 4 łyżki soli kamiennej zalewa 9 szklanek wody zimnej przefiltrowanej 1,5 szklanki cukru
Monia miesza i gotujechoć brak tutaj mąki i masła). Bardzo pyszne kotlety warzywne smażone na oliwie z suszonych pomidorów. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty z sosem vinaigre. Składniki brokuł (250 g) cebula czerwona bułka tarta 2 jajka sól ,pieprz maggi oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchensurówką z kiszonej kapusty jest smacznym daniem obiadowym. Składniki: -solone filety śledziowe -czerwona i biała cebula -olej -pieprz -słodka papryka -można dodać do dekoracji pieczarki marynowane z marchewką, szczypiorek i ogórek konserwowy Filety moczymy kilka godzin w zimnej wodzie, odsączamy i kroimy na potrzebne kawałki. Białą cebulę kroimy w ćwierćplasterki a czerwoną w plasterki. Na dno naczynia wlewamy odrobinę oleju, posypujemy pieprzem i papryką i układamy cebulę a na niej pokrojone filety. Na każdym układamy plaster czerwonej cebuli, na środek i brzegi wysypujemy resztę cebuli białej, posypujemy pieprzem i papryką i zalewamy olejem. Śledzie dekorujemy i gotowe do podania na stół. Smacznego
Maminek kulinarnySmaczny dodatek do dań głównych Składniki 1 mała czerwona kapusta 1 cebula 1 łyżka masła 1 liść laurowy 150 ml bulionu warzywnego 1 łyżka
R'n'G KitchenNa drugi raz przepuszczę wszystkie składniki przez szatkownicę… bo kapustka nieco za grubo mi się poszatkowała ręcznie ;p Składniki na słoik 500ml Biała kapusta 350g
Kulinarne Przebojeczarny Powidło Borówka Kapusta czerwona z borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Surówka warzywna z burakami Przecier z pieczonych buraków do słoików na zimę Surówka z cukinii i buraków Cukinia Leczo z cukinii Młoda cukinia marynowana Surówka z cukinii i buraków(...)occie Grzyby Grzyby z papryką Kurki z papryką Puree grzybowe W przecierze pomidorowym Jabłka Na szarlotkę Nutella z jabłkiem Tarte Jajka W marynacie Kalarepa Marynowana Kalafior Z marchewką Kapusta Kapusta czerwona kwaszona z borówkami Koper Z solą Morela Dżem Nasturcje A’la kapary Ogórki Konserwowe – przepis babci Kiszone / kwaszone Mizeria Mizeria z octem na winie Papryka Ketchup paprykowy Kurki
Tradycyjna Kuchniapekińskiej 2 czerwone papryki sól pieprz cukier 2-3 łyżki oleju sok z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej Wykonanie: Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam surówkę i podaję. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenPyszna surówka na bazie białej kapusty, dobra na każdą okazję. -- Skład: kapusta biała, papryka żółta i czerwona, cebula czerwona, marchew, domowy majonez, przyprawy tj. sól i pieprz. Do ozdoby pomidorki, sałata, rzodkiewka. Majonez robimy dosłownie chwilę, do wysokiego i wąskiego naczynia wlewamy 2 szkl. oleju, dodajemy: jajko, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, łyżeczkę musztardy(...)miskach na przemian. -- Po ułożeniu ostatnich warstw, dodajemy majonez . Ozdabiamy na wierzchu wg swoich fantazji, kolorowo i radośnie. Następnie dla schłodzenia chowamy do lodówki. Serwujemy na zimno, taka surówka może być smaczną ozdobą każdego stołu. Smacznego !!! p.s. ...nieraz są pytania jak to wygląda po wymieszaniu, więc wstawiam poniżej fotkę
chleba naszego