warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 1 por jabłko 2-3 marchewki natka pietruszki 3 łyżki oleju sól i pieprz łyżeczka cukru Odciśniętą kapustę drobno posiekaj
Kulinarny S.O.S.warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 1 por jabłko 2-3 marchewki natka pietruszki 3 łyżki oleju sól i pieprz łyżeczka cukru Odciśniętą kapustę drobno posiekaj
Kulinarne S.O.S.słoiki kiszonki. Kiszona czerwona kapusta – składniki: 1 nieduża główka czerwonej kapusty ok. 2 kg 2 niepełne łyżki soli kamiennej niejodowanej, czyli łyżka soli na kilogram kapusty 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach przyprawy według uznania: pieprz, gorczyca, kminek Do kiszenia wybieramy kapustę o zwartej strukturze, zbitych, jędrnych liściach. Przed szatkowaniem usuwamy zewnętrzne liście oraz wszystkie(...)czerwoną kapustę warstwami, każdą warstwę przesypując solą, marchewką oraz przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy. Moje kiszonki: kiszone jabłka , kiszone rydze , pomidory kiszone w jogurcie , najlepszy przepis na kiszone ogórki Solona kapusta z przyprawami musi odczekać około godziny do dwóch. Co jakiś wszystko mieszamy, aby kapusta puściła jak najwięcej wody. Tak przygotowaną kapustę układamy w dużych, wyparzonych słoikach. Kapustę trzeba
Gotujemy i jemysłoiki kiszonki. Kiszona czerwona kapusta – składniki: 1 nieduża główka czerwonej kapusty ok. 2 kg 2 niepełne łyżki soli kamiennej niejodowanej, czyli łyżka soli na kilogram kapusty 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach przyprawy według uznania: pieprz, gorczyca, kminek Do kiszenia wybieramy kapustę o zwartej strukturze, zbitych, jędrnych liściach. Przed szatkowaniem usuwamy zewnętrzne liście oraz wszystkie(...)czerwoną kapustę warstwami, każdą warstwę przesypując solą, marchewką oraz przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy. Moje kiszonki: kiszone jabłka , kiszone rydze , pomidory kiszone w jogurcie , najlepszy przepis na kiszone ogórki Solona kapusta z przyprawami musi odczekać około godziny do dwóch. Co jakiś wszystko mieszamy, aby kapusta puściła jak najwięcej wody. Tak przygotowaną kapustę układamy w dużych, wyparzonych słoikach. Kapustę trzeba
Korniszonkirzeżuchą ,czy jest coś smaczniejszego?Potężną dawką witamin i minerałów. 30 dag.kiszonej kapusty 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula Kawałek pora pęczek rzeżuchy Olej lniany Sól Chrzan 1 łyżeczka Pieprz Szczypta cukru ******************************** Warzywa opłukać , osuszyć .Kapustę kiszoną odcisnąć, drobno pokroić.Pparykę pokroić w kostkę.Cebulę drobno posiekać.Pokroić w cieńkie paski.Marchewkę zetrzeć na tarce.Rzeżuchę(...)posiekać.Wszystkie warzywa ze sobą połączyć , polać olejem ,przyprawić solą i pieprzem oraz cukrem i chrzanem dla smaku.Wszystko razem wymieszać.Podawac jako surówkę do obiadu.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinagrzanego do 180 º C i pieczemy ok. 1,5 godziny. Uwagi: - nie odlewam wody z ziemniaków Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem, do tego surówka z kiszonej kapusty (może być też inna) i kubek barszczu czerwonego to syty i pożywny obiad. Jako dodatek może być sos, np. pieczarkowy lub grzybowy. No i oczywiście moja ulubiona wersja – na drugi dzień
mojewypiekiinietylkoJajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingLubię takie surówki... są one szybkie do zrobienia ...i smaczne...do surówki dodałam miodu klonowego z Anielskich Przysmaków.. kapusta pekińska papryka czerwona ogórek zielony 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu klonowego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz zioła prowansalskie 4-5 łyżek oliwy Kapustę poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w paseczki.Miód, sok z cytryny, musztardę oliwę
Moje domowe kucharzeniePost Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojenią nie przepada. Ale taka wersja czyli duszona z owocami i miodem jest cudownie pyszna i nawet On się skusi. Kapusta czerwona jest mniej soczysta niż jej biała krewniaczka. Jest też twardsza więc rzadko przygotowuje się z niej surówki i raczej poddaje obróbce termicznej. Podczas duszenia mięknie, ale żeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem
Smaczna Pyzaodgrzany kotlet. Mam jednak nadzieję, że przynajmniej część z Was stwierdzi, że "Nie! Tego nie jadłam/em! Muszę zrobić:)" i wrzuci swoją surówkę np na IG oznaczając mój profil @kuchniawczekoladzie :) Składniki: ¼ główki białej kapusty 1 czerwone jabłko 1 marchewka 1 por 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Kilka kropel soku z cytryny Sól, pieprz(...)smaku Sposób przygotowania: Pora dokładnie myjemy, kroimy w pół talarki i przelewamy wrzątkiem, by nieco zmiękł. Odcedzamy i studzimy. Kapustę szatkujemy na grubszych oczkach, podobnie umyte, ale nie obrane jabłko, a marchewkę ścieramy na tych całkiem drobnych. Składniki na surówkę łączymy ze sobą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Dodajemy majonez, śmietanę lub jogurt i doprawiamy do smaku solą oraz
Kuchnia w czekoladziepekińskiej, która świetnie pasuje do obiadu. Kapusta pekińska znajduje szerokie zastosowanie w mojej kuchni, bardzo lubię wymyślać z nią różne potrawy. Surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki groszku zielonego mała czerwona cebula zielona cebulka 1 marchewka sól pieprz łyżeczka musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłączyć z każdym warzywkiem przez nas lubianym. Dodatkowy atut to moc witamin i fakt, że przygotowuje się je błyskawicznie :) Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem Składniki: około 400 g kapusty pekińskiej 1 mała papryka czerwona 1 pęczek świeżego koperku oliwa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski. Paprykę myjemy, oczyszczamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 cebula sól 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz Kapustę drobno poszatkować. Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem(...)wymieszać i doprawić solą. W kubeczku przygotować sos. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać warzywa. Dokładnie wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki. Surówka jest smacznym dodatkiem do obiadu
O kuchni z uczuciemczerwonej kapusty 700 g jabłek 4 duże cebule Zalewa: 200 ml octu 300 ml wody 200 g cukru 2 łyżki soli łyżeczka pieprzu ziarnistego kilka liści laurowych łyżeczka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i sparzamy. Ze składników przygotowujemy zalewę. Gdy zacznie się gotować ,dodajemy poszatkowaną kapustę i cebulę. Zmniejszamy płomień i gotujemy(...)Obrane i starte na dużych oczkach jabłka dodajemy do całości i gotujemy jeszcze kilka minut. Tak przygotowaną surówkę przekładamy do słoików , pasteryzujemy we wrzątku
R'n'G KitchenSkładniki: kapusta czerwona 1 główka średnia, boczek świeży 30 dag, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, woda 3/4 szklanki, cukier 2-3 łyżki, pieprz mielony
W Mojej Kuchni LubięZ młodą kapustą mam do czynienia pierwszy raz, przynajmniej w takim sensie, że chciałam ją przygotować sama, bo oczywiście jadłam już ją wcześniej ;) Nigdy nie robiłam
Czerwona Porzeczkajabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1 marchewka 1 kwaśne jabłko sól morska lub himalajska świeżo zmielony pieprz sok z cytryny(...)Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce warzywnej. Wrzucamy do miski z kapustą, dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20 minut, po tym czasie surówkę ponownie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną natką z pietruszki
Kulinarne przygody Gatitykiedy na niska – podwyższyć. Chodzi oczywiście o kapustę. Znamy wiele jej gatunków – białą, czerwoną, pekińską, włoską, jarmuż, brukselkę… Każdy ma swoją ulubioną, choć naprawdę, wszystkie na to zasługują. Najzdrowsza jest na surowo, więc tym razem – surówka z białej kapusty. Składniki : - ½ główki kapusty - pęczek koperku - kilka ząbków czosnku - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz - ocet winny
mojewypiekiinietylko