minął weekend? U mnie był słoneczny dlatego każdego dnia spacerek był obowiązkowy. Cudowny czas spędzony z dala od komputera. :) Dzisiaj mam dla was kolejną propozycję na pyszną surówkę. Po raz kolejny kupiłam fantastyczny miks sałat i kapusty z dodatkiem marchewki. Bardzo lubię takie miksy, bo zamiast kupować każdy produkt z osobna mam parę w wystarczających proporcjach. Miłego dnia
Mój pomysł nawyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam pyszną surówkę z kapusty młodej z musztardą ! Potrzebne składniki : 1 średnia główka kapusty młodej, sól, pieprz do smaku, 3 łyżki musztardy sarepskiej Kamis, 3 łyżki oleju Kujawski, 1,5 łyżki octu spirytusowego
Pysznosci Babci Basismaku podobne do rzodkiewki, może jest nieco bardziej ostrzejsze w smaku szczególnie te starsze sztuki. Z chęcią zajadamy ją na kanapkch ale postanowiłam też przygotować z niej surówkę do obiadu. Miałam nieco inny pomysł ale rzodkiew okazała się bardziej ostra niż się spodziewałam i połączyłam ją z jabłkiem. Był to bardzo dobry wybór bo jabłko złagodziło ostry smak rzodkwi
Monia miesza i gotujeUwielbiam proste i szybkie w wykonaniu surówki. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jedną z nich. Najprostsza sałatka z pora z jabłkiem smakuje zarówno sama, jak i w towarzystwie ulubionego pieczywa. Jeśli zrobicie jej więcej możecie ją również podać np. na małym przyjęciu itp. Spróbujcie. Najprostsza sałatka z pora z jabłkiem. Do przygotowania mojej sałatki użyłam majonezu tradycyjnego
Słodkie okruszkiSzybka, smaczna i zdrowa surówka do obiadu, często przyrządzam ją do mięsa lub ryby. Składniki: pół główki białej kapusty 1-2 marchewki 1 łyżka musztardy angielskiej Roleski sól,pieprz cukier sok z cytryny olej Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy, solimy i odstawiamy na pół godziny aż kapusta puści sok. Odciskamy z nadmiaru soku. Marchewkę ścieramy na tarce
Bajeczna KuchniaWłoska kapusta z pieczarkami – szybka przystawka Czasami już nie wiadomo co podać do obiadu . Warzywa na parze wieją nudą , surówki odstraszają dzieci , a słoikowe marynaty wychodzą bokiem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W taki właśnie dzień , z tego co miałam pod ręka , wyszła fajna ciepła przystawka . Kapucha włoska jest pyszna , a duszona , smakuje nie mniej
Ogrodnik w podróżynaszych talerzach. Dziś na bazarze rzuciły mi się zaś w oczy małe, krągłe brukselki. I postanowiłam dać im jeszcze jedną szansę. Efekt był tak zaskakujący, że zjadłam prawie całą surówkę na raz... Jest przepyszna i, kierując się jedynie smakiem, prawie nikt nie zgadnie, że składa się głównie z brukselki. Składniki: - 20 dag brukselki - 1 jabłko - garść rodzynek
Smakuje zdrowocukier, miód, sól, przecier pomidorowy, sos tabasco lub inny i papryki w proszku. Wymieszać i wystudzić. Podawać do upieczonego kurczaka obtaczając (smarując) w nim mięso. Sposób na surówkę z buraczków: składniki na 2 porcje: 250g buraków 1 mała cebula ½ jabłka sól pieprz sok z cytryny opcjonalnie łyżka oleju rzepakowego. Przygotowanie: Buraki ugotować do miękkości. Ostudzić. Zetrzeć na tarce
Fabryka pomysłówPolski kebab znacząco różni się od tego podawanego na Wyspach. Muszę też przyznać, że właśnie ten nasz jest dla mnie smaczniejszy. Nie ma jednego przepisu na surówkę do kebaba, ale ta dzisiaj prezentowana przeze mnie jest dla nas najsmaczniejsza i kryje w sobie mnóstwo fajnych smaków. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu
Przepisy AleksandrySurówka, na którą przepis dzisiaj Wam przedstawiamy, sprawdzi się idealnie do tradycyjnego, polskiego obiadu. Jest to danie wyjątkowo soczyste, słodko-kwaśne i nam najbardziej smakuje podane do pieczonego kurczaka. Przepis dostałyśmy od mojej cioci Ali z Kostrzyna :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandrykładniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka tego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb, mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu, majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty. Do doprawienia sałatki użyłam mieszanki Zielono
Z Majeczką w kuchniColesław to jedna z najpopularniejszych surówek w UK. Składa się tylko z dwóch składników: poszatkowanej białej kapusty i marchewki (i oczywiście przypraw). Niestety ta oryginalna nie smakuje mi, zbyt dominuje w niej octowo-słodki smak ... ale taka domowa to pychotka, którą mogłabym jeść do obiadu każdego dnia.Podstawowy przepis jest następujący:Składniki:biała kapustamarchewkamała cebulkasólpieprzsok z cytrynycukier pudermajonezjogurt naturalnynatka
Walijskie Pichceniewszystko ogarnę i powróci euforia gotowania i zapał do blogowania. A dzisiaj przepis na mizerię z fetą i lekkim sosie winegret. Pasuje właściwie do każdego obiadu, który przewiduje podanie surówki… Składniki: 2 długie ogórki szklarniowe 2/3 kostki fety 3-4 gałązki koperku mały słoiczek oliwek bez nadzienia Sos: 1/3 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny
Czerwień i błękitPierwszy raz robiłam surówkę z cukinii..ja mam akurat żółtą cukinię, ale można być zielona, a nawet można i dwa rodzaje.. cukinia marchewka cebula sok z cytryny majonez śmietana natka pietruszki sól, pieprz do smaku Cukinię zetrzeć na tarce ,skropić sokiem z cytryny ,posypać solą.Odstawić na pół godziny, aż lekko zmięknie i puści sok. Następnie odcisnąć
Moje domowe kucharzenieDanie dla dwóch osób. Składniki na kotlety:6 sztuk kotletów sojowych Sante1 kostka rosołowa1 jajko1 szklanka bułki tartejOlej do smażeniaZiemniaczki:3 średnie ziemniakiOlej do smażeniaSkładniki na surówkę:1 średnia marchewka1/2 łyżeczki chrzanu1 łyżeczka majonezuSól, pieprz do smakuSosik/dip:1 łyżka majonezu1 łyżka ketchupuPrzepis:Kotlety sojowe umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącą wodą z dodatkiem kostki rosołowej. W wywarze kotlety leżą
Emcia Pichci