Moja dietetyczna surówka z marchwi i jabłka to banał, prościzna. Na turnusie odchudzającym codziennie podawali nam do obiadu surówkę z tartej marchewki bez cukru, w domu też obecnie jadam dietetycznie a najlepiej mi smakują warzywa i owoce na surowo. Polecam mój podstawowy surówkowy zestaw – marchew, jabłko i sok z cytryny. Aby przygotować surówkę nie ścieram jabłka i marchewki(...)nich miazgi, to kwestia wprawy nacisnąć przycisk pulsacyjnie 3 razy. Mix warzywno owocowy nie skrapiam dodatkowo sokiem z cytryny ( jak w tym przepisie ), gdyż jabłko nie ściemnieje gdyż surówkę przygotowuję bezpośrednio przed zjedzeniem, posypuję ją tylko odrobiną czarnego pieprzu i dla dekoracji dodaję trochę natki pietruszki. Nie doprawiam niczym surówki z marchwi i jabłka, są wystarczająco słodkie aby nie dodawać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzyrządzając surówki kieruję się tym, aby wyglądały kolorowo. Ta surówka to nieliczny wyjątek. Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale jest doskonała a do tego idealna na wykorzystanie pomarańczy, które pewnie czasem zalegają a nie bardzo chce nam się je same zjeść. Surówka nie wymaga żadnych umiejętności. Do tego nie trzeba tutaj robić również specjalnego sosu, wszystkie składniki łączymy za pomocą(...)łyżki oliwy lub oleju. Jeśli szukacie nieco odmiennych smaków niż zwykłe jarzynowe surówki, ta miło zaskakuje słodyczą pomarańczy. Ważne jest, aby w miarę dokładnie oczyścić pomarańczę z grubej, białej zewnętrznej części. Drukuj Surówka z marchewki z pomarańczą Składniki 1 duża marchewka 1 pomarańcza 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (lub innego jaki macie) Wykonanie Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy
Mieszam w GarnkuBita śmietana to trochę zapomniany i niedoceniany deser. Sądzę, że winna temu jest po części tak zwana "Śnieżka" czyli chemiczny dodatek który w połączeniu z mlekiem
Pyza i SurówkaOd pewnego czasu nie używam już sklepowego cukru waniliowego, a właściwie wanilinowego . Jego nazwa przez wiele lat była myląca, gdyż ma on niewiele wspólnego z wanilią
Pyza i SurówkaSzarlotka to moje trzecie w kolejności ulubione ciasto zaraz po serniku i cieście czekoladowym (brownie). Możemy ją bardzo szybko i łatwo przygotować jeśli skorzystamy z gotowych
Pyza i SurówkaPewnego razu znalazłam w sklepie taki specyfik jak mrożona mieszanka ośmiu ziół. Wydało mi się to ciekawe rozwiązanie szczególnie zimą, gdy ciężko jest nam hodować świeże
Pyza i SurówkaNiestety w temacie ryb moja rodzina nie odstaje od średniej krajowej. Jemy bardzo mało ryb, kilka razy w miesiącu. Być może to przez to, że nigdy
Pyza i SurówkaKeks to jeno z tych ciast, które moja mama często robi w weekend gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Pamiętam jego smak z dzieciństwa – czekoladowo
Pyza i SurówkaI znów poniedziałek a my ich tak nie lubimy. Ciężko nam znów wejść na pełne obroty po leniwym weekendzie. Dlatego też proponujemy mało wymagający posiłek do
Pyza i SurówkaMakaron w każdej postaci to moje ulubione danie. Jest zawsze smacznie i przeważnie łatwo jest je przygotować. Istotne jest dobre połączenie składników. Tuńczyk i oliwki idą
Pyza i SurówkaUpał! Nie wiem jak Wy ale ja w taką pogodę chętnie sięgam po zimne desery. Najlepsze są te z sezonowych owoców, niekoniecznie naszych krajowych. Oto przepis
Pyza i SurówkaSezon na cukinie właśnie się rozpoczął. Warto skorzystać z tej okazji, bo cukinia jest bogata w magnez, potas, żelazo, witaminy A, C, K, PP i B1
Pyza i SurówkaW te upalne dni zawsze mam ochotę na danie lekkie i szybkie w przygotowaniu. Nikomu nie chce się stać nad kuchenką i dogrzewać się ciepłem przygotowywanych
Pyza i SurówkaUwielbiam białą rzodkiew. Często jem ją „od tak” lub robię z niej surówki, dodaję ją do różnych sałatek, a nawet past. Dziś zapraszam Was na prostą i smaczną surówka z białej rzodkiewki (z majonezem). Spróbujcie. Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) 2016-05-15 22:05:41 Write a review Save Recipe(...)trzemy na tarce na grubych oczkach. Następnie delikatnie solimy i odstawiamy na około 15-20 minut. Moja rzodkiew nie była ostra, dlatego stała krócej. Po tym czasie do surówki dodajemy majonez, jogurt i drobno posiekany por. Całość doprawiamy solą i pieprzem, próbując smak. Podajemy do obiadu, np. z w towarzystwie paluszków rybnych i ziemniaków. Smacznego By Magdalena beta calories
Słodkie okruszkiSurówka to niezbędny dodatek do dania głównego. Najczęściej jest przygotowywana z warzyw i owoców. Ja do swojej surówki oprócz warzyw i owoców dodałam również bakalie. To doskonałe połączenie smaków, które idealnie ze sobą współgrają. W kilka chwil możemy wyczarować pyszną, zdrową i smaczną surówkę. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 1 seler, 2 jabłka, 50g orzechów włoskich MAKAR, 50g suszonej żurawiny o smaku(...)Seler oraz jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Orzechy włoskie siekam nożem. Orzechy razem z żurawiną dodaję do startego selera i jabłek. Mieszam. 2. Do surówki dodaję śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz. Do przygotowania surówki użyłam orzechów włoskich oraz suszonej żurawiny o smaku jagody, które otrzymałam od firmy MAKAR . Bakalie MAKAR to produkty
Tradycyjna kuchnia Kasi