nieco krótszy. A smak... Co będę pisać, jemy ją prawie do wszystkiego, a czasem wyjadamy samą prosto ze słoika. Wspaniała do zupy i jako dodatek do kanapek albo jako surówka do pieczonej ryby. I jest bardzo uzależniająca... ;) Kimchi - koreańska kiszona kapusta pekińska Składniki: 1 duża kapusta pekińska (powinna być ładna i jędrna, najsmaczniejsza wg mnie z ładnymi, zielonymi liśćmi
Kuchnia Prezydentowejgotowałam 3 minuty. 5. Dodałam makaron, klopsiki i dusiłam dokładnie mieszając, aby cały sos pokrył makaron. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam siekanym szczypiorkiem i parmezanem. Podawałam z surówką z cykorii w winnym sosie
Kuchnia Prezydentowejmięso będzie miękkie, a ziemniaki zarumienią się. Kurczak jest gotowy, jeśli mięso z łatwością odchodzi od kości, a sos, który puści jest klarowny. Mnie się nie chciało robić surówki, więc na koniec dorzuciłam warzywa - cukinię w plastrach, marchewkę podgotowaną razem z ziemniakami, paprykę zieloną i czerwoną i kilka szalotek - całość piekłam jeszcze ok. 15 minut pod grillem
Kuchnia Prezydentowejdrewnianej łyżki), następnie jeszcze 2-3 minuty - uwaga na ogień, nie powinny wrzeć tylko lekko bulgotać. Wyciągać łyżką cedzakową na duży talerz, polewać smażoną cebulą. Można podawać ze śmietaną, surówką z kapusty lub polane sosem grzybowym
Kuchnia Prezydentowejracji tego, iż są one dość czasochłonne, radzę jajka i warzywa ugotować dzień wcześniej. To znacznie ułatwi pracę. Kotleciki najlepiej podawać od razu, np. z ryżem i lekką surówką. Doskonale smakują także na zimno. Polecam! Składniki na ok. 12 średniej wielkości kotlecików : - 7 jajek klasy M - 3-4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia - 1/2 kalafiora
Kuchnia EllieSurówka z topinambura z dodatkiem marchewki i jabłka to bardzo smaczny dodatek do obiadu i super zdrowy, bo topinambur to kopalnia makro- i mikroelementów. Koniecznie spróbuj go surowo, nie przypomina żadnego ziemniaka, jest supersmaczny. Właściwie można go chrupać na surowo jak kalarepkę. Jest nieco od niej słodszy i bardziej soczysty. Składniki: 1-2 bulwy topinambura 1-2 marchewki 1 małe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!krótko z dwóch stron na rozgrzanym oleju i układamy na folii aluminiowej. 3/ Pieczemy na folii aluminiowej przy 180 stopniach ok. 70 minut. 4/ Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaJako dziecko wybierałam sam groszek, marchewki nie tolerowałam. Obecnie na szczęście mi przeszło i marchewka z groszkiem jest jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu. Składniki
e-PrzepisyKulinarneniej ujawnia się w tempie expresowym. W dzieciństwie jej nie lubiłam. Mama przygotowywała na słodko-kwaśno, dodając boczek. Nie smakowała mi. Wolałam jeść na surowo, a potem kapustę kiszoną, surówkę. W dorosłym życiu, próbowałam poszukać sposobu na tę kapustę, tak przez wszystkich /prawie/ lubianą. Po wielu próbach najlepiej całej rodzinie smakowała przygotowana w taki sposób dietetyczny – zabawne
Tradycyjna kuchnia inaczejpodać na obiad schab w ziemniaczanej skorupce. Proste, smaczne danie , które elegancko prezentuje się na talerzu . Przygotowane w ten sposób mięso wystarczy podać z dodatkiem świątecznej surówki. Mięso należy upiec dzień wcześniej/ najprościej w rękawie/ , a przed podaniem obłożyć masą ziemniaczanę i zapiec. Składniki: ok.1,5 kg schabu 2 ząbki zmiażdzonego czosnku 1 łyżeczka
Zakamarki mojej kuchniwszystkich stron. Gotowe. :) Jajka po szkocku podajemy jako przystawkę- przekąskę imprezową, świąteczny obiad np z sosem chrzanowym lub obiad z ziemniakmi, sosem chrzanowym- przepis tutaj I surówkami. Polecam I życzę smacznego
Smaki Edytykaszę gryczaną :) Ważnym dla nas elementem smakowym jest jeszcze sos. Zrobiliśmy go z jogurtu w typie greckim, czosnku, sosu miętowego i pieprzu. Idealnie komponuje się do tego dania. Polecamy ! Surówkę zrobicie sobie z tego, co akurat macie w kuchni i będzie SUPER :) Życzymy wszystkim smacznego
vegetaniewkładam plasterki cytryny oraz kawałki masła. 3. Ryby układam na blaszce wyłożonej pergaminem. Smaruję olejem. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami i surówką
Tradycyjna kuchnia Kasiposypujemy resztką sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180*C i pieczemy aż góra się zrumieni (20 minut do pół godziny). Zapiekankę można jeść na gorąco, z dodatkiem surówki a nawet sosu np. pieczarkowego. Ja najbardziej lubię ją samą. Można ją też jeść na zimno- na przykład wziąć do pracy w pudełeczku. Tylko jedna dobra rada od zaprawionych
les mirabellesnagrzanym do 160 stopni przez około pół godziny, uważając, żeby szynka z wierzchu się nie zwęgliła. I gotowe! Kurczaka można podawać na ciepło na obiad, z dodatkiem ziemniaków i surówki. Ponieważ kiedy jest gorąco nie za bardzo się chce dużo jeść, my zjedliśmy do tylko z ogórkiem ze szklarni pokrojonym w plasterki i posypanym ziołami. Maryjanowy kurczak nadaje się też
les mirabelles