minut.Wyłączamy piekarnik, ale naczynie pozostawiamy w nim na ok. 30 minut. Boczek gotowy, smaczny i kruchuteńki.Doskonale smakuje z pieczonymi, młodymi ziemniakami i dowolną surówką.Smacznego
Maminek kulinarnyprzyjemnością również zauważyłam, że obyło się bez kłopotów żołądkowych, które mnie nękały w zeszłym roku. Niech żyje wiosna i grillowanie!Najlepszym dodatkiem do mięs z grilla, poza jakąś pyszną surówką czy inną sałatką, jest pieczywo czosnkowe. Ten zapach, ten smak! Poezja. Dzisiaj mam więc dla Was propozycję bułeczek czosnkowych - smakują wyśmienicie. Choć myślałam, że smak będzie intensywniejszy. Jeśli więc jesteście
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKiszona kapusta zasmażana...Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego.Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami.Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność.Komu porcja? Chętnych zapraszam do stołu
Gospodyni Miejskawbić 4 - 6 surowych jajek.Tak przygotowany sos z jajkami gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez 5 - 10 minut, aż jajka się zetną.Podawać ciepłe z ziemniakami i surówką (u mnie z ogórkami kiszonymi).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Margarynę można zastąpić masłem.Ilość koperku można modyfikować, zgodnie z własnym smakiem.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskamące, tylko w jajku i samej bułce tartej. Mąka sprawia, że panierka lepiej się trzyma na plastrze cukinii.Kotlety bardzo dobrze smakują np. z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką
Gospodyni MiejskaNasturcję z łatwością możecie sobie wyhodować nawet na balkonie. Wystarczy wiosną wysiać nasiona do doniczki i od czerwca do pierwszych przymrozków cieszyć się pysznymi listkami i kwiatami. Listki urozmaicą surówki lub zastąpią sałaty, kwiaty ożywią każde danie, a z nasion możecie przygotować domowe kapary w occie jabłkowym (domowej produkcji oczywiście :) ).Czas przygotowania: 45 minutPorcje: 2Składniki
SzczyptaSmaQłyżkami masła klarowanego, wrzucamy kopytka, podsypujemy bułką tartą.Smażymy na brązowy kolor.W osobnym garnku podgrzewamy sos mięsno - warzywny : Wykładamy kopytka na talerz, polewamy gorącym sosem i dookoła rozkładamy surówkę z kapusty pekińskiej: Mniam.SMACZNEGO.CMOK.http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html
Pasje JolkiSosik majonezowo-ketchupowy ma wykorzystanie praktycznie do ... wszystkiego. W okresie grillowym wykorzystuję go do grillowanych mięs bądź kiełbaski, poza sezonem może być wykorzystany do surówek, sałatek czy mięs na zimno.Przepis jest prościutki:Potrzebujemy:majonezketchupjogurt greckipapryka ostraząbek czosnkuWykonanie:Majonez mieszamy z ketchupem, dla nadania delikatności dodaję jeszcze jogurt grecki, gdyż nie lubię ciężkich sosów na bazie samego majonezu. Po wymieszaniu
Walijskie Pichceniemiesiącu serwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką.Składniki:ok 1kg cebuli600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuliolej do smażenia wątróbkisólpieprz majeranekWykonanie
Walijskie Pichceniepłaskie placuszki (kotleciki) i obtaczamy każdy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym dość mocno oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku i ... zjadamy: z ketchupem, surówką lub po prostu same. Smacznego
Walijskie PichcenieSmaczne i lekkie danie obiadowe. Filety rybne w pysznym, aromatycznym sosie pomidorowym zadowolą wszystkich lubiących ryby. Zazwyczaj przygotowuję rybę klasycznie smażąc ja i podając z surówką, ale ryba w takim wydaniu najlepsza jest prosto z patelni, więc wszyscy muszą być przy stole na konkretną godzinę :) Ryba w sosie pomidorowym nie jest już tak wymagająca, można ja przygotować wcześniej
Walijskie Pichceniejest bardzo słony, więc ten słony smaczek pozostał nam na patelni. Gotowe jajka układamy na bekonie i posypujemy szczypiorkiem. Ja takie jajka podaję z małymi ziemniaczkami, brązowymi pieczarkami i surówką
Walijskie Pichceniecielęce Primavika. Posyp suszonymi pomidorami z czarnuszk i czosnkiem niedzwiedzim Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu , kiedy ziemniak uzyska pożądaną miękkość. Podawaj z ulubioną sałatką, surówką, dodatkami... Sznycelki a’ la cielęce Primavika powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki. Wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej, nie zawierają w swym składzie
Z Kuchni Do Kuchniprzez sitko z nałożonym filtrem do kawy do większego garnka - jest około 1,5 litra wywaru taki wywar z buraków w łupinie jest bardziej esencjonalny a buraki wykorzystam do surówki dolewam następnie 3 litry gorącej wody i dodaję posiekany czosnek, cukier, vegetę, majeranek, pieprz gotować na mniejszym ogniu z 5 minut na koniec dodać ocet jabłkowy i maggi do smaku
W Mojej Kuchni Lubięoleju - lepiej się trzyma panierka piersi obtaczać w zmiksowanych w blenderze płatkach kukurydzianych na gorącym oleju smażyć na złocisto z obu stron podać na obiad np. z ziemniakami i surówką z marchewki z jabłkiem i gruszką .. przepis jest "TUTAJ" ... lub z czym lubisz........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię