stroganoff - 15 przepisów

beef stroganoff- Wolowina Stroganoff 225

dzisiejszy obiad zabieram Was do rozkoszowania sie smakiem kuchni rosyjskiej. Wolowina Stroganoff.   Skladniki:2 cebuleok 1 kg wolowiny- im delikatniejsze mieso- tym krotszy czas gotowania.400 gr pieczarek1 lyzka musztardysol, pieprz, paprikaok 200 ml bulionu wolowegook 200 ml smietanymakaKroimy cebule w pol talarki I wrzucamy na rozgrzany olej  2-3 lyzki, do garnka do smazenia- ok3-4 min. Dodajemy

Smaki Edyty
Łosoś ze szparagami stroganoff 171

 Uwielbiam gotować, uwielbiam odkrywać nowe smaki, ale...no właśnie :) chcę by było apetycznie, niesamowicie I krótko- czy można to pogodzić? :) Dzisiaj tak, zapraszam Was na

Smaki Edyty
Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow 187

Gdy tylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a jedyną fanaberią są

Delicious Titbits
Stroganoff z kiełbasą – przepis 3 180

Stroganoff z kiełbasą…Pan Stroganoff pewnie przewraca się w grobie. Sądzę jednak, że Stroganoff z kiełbasą jest bardziej imponujący niż Stroganoff warzywny o ile takie danie wciąż można nazywać Stroganoff. No cóż pomysłowości blogerom nie brak, mi również, więc dzisiaj zapraszam na kolejny przepis na Stroganoff z kiełbasą szwedzką falukorv. Jest to kiełbasa przypominająca polską parówkową ale o wiele(...)większej zawartości mięsa. Jeśli znajdziecie takie parówki to polecam przyrządzić dzisiejsze danie. U mnie dzisiaj Stroganoff z ryżem, bo tak sobie zażyczyło dziecię. Zioła, pieczarki i suszone pomidory…całkiem wypaśny sos pomidorowy, a na dodatek zaciągnięty mascarpone. Jak się okazało zapomniałam kupić kwaśną śmietanę…może to i dobrze, bo nikt nie lubi Stoganoff ze zważoną śmietaną, a mascarpone

codojedzenia
Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff 243

gotuj przez 10-15 minut aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Ponownie dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Beef and mushroom stroganoff (5-6 servings) Ingredients: 3 tablespoons vegetable oil 600 g sirloin steak, cut into thin, short strips 400 g mushrooms, sliced 1 onion, chopped 2 large cloves garlic, diced 3 tablespoons(...)cook for an additional 10-15 minutes until slightly reduce and thicken. Season if necessary and serve with pasta. Enjoy! Artykuł Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Kasza jaglana ze strogonowem 179

się nazwa Boeuf Strogonow i sama potrawa? Rosjanie wnieśli w światowe tradycje kulinarne dużo potraw. Jedną z nich jest boeuf Strogonow . Różne są pisownie tej nazwy - beef Strogonoff , boeuf Stroganoff , a niektórzy nazywają potrawę polędwica á la Stroganoff . Tak czy inaczej nazwa potrawy związana jest z nazwiskiem Stroganow – hrabiowskiej rodziny żyjącej w Rosji w XIX wieku. Dodatek kaszy jaglanej idealnie

Z Kuchni Do Kuchni
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 266

solą i pieprzem do smaku. Na koniec wmieszaj klopsiki wraz z makaronem i podgrzewaj całość jeszcze przez 2 minuty. Posyp natką pietruszki i podawaj. Smacznego! English version Meatball pasta stroganoff (4 servings) Ingredients for meatballs: 500 g chicken mince 2 cloves garlic, finely chopped 1/2 onion, finely chopped 1 tsp dried herbes de Provence 1 slice of bread, mixed(...)salt and pepper to taste. Add in pasta and meatballs and simmer for 2 minutes. Sprinkle with parsley and serve. Enjoy! Artykuł Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Wieprzowina a`la boeuf stroganoff 192

Półmisek: wieprzowina a`la boeuf stroganoff Wieprzowina a`la boeuf strog a noff Składniki 4-5 osób : 700g chudej szynki wieprzowej  500g pieczarek  2 duże cebule  1 surowa czerwona papryka  3 ząbki czosnku  koncentrat pomidorowy  pomidory w puszcze (całe)  natka pietruszki  przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, ostra papryka, sól(...)podałem jak na zdjęciu.  Efekt smakowy był wyśmienity i przeszedł moje oczekiwania, więc mogę z czystym sumieniem polecić taką potrawę każdemu ;) Smacznego :-) Półmisek: wieprzowina a`la boeuf stroganoff

Aromatyczne Podróże
Boeuf Strogonow 3100

Strogonow i sama potrawa?Rosjanie wnieśli w światowe tradycje kulinarne dużo potraw. Jedną z nich jest boeuf Strogonow. Różne są pisownie tej nazwy - beef Strogonoff, boeuf Stroganoff, a niektórzy nazywają potrawę polędwica á la Stroganoff. Tak czy inaczej nazwa potrawy związana jest z nazwiskiem Stroganow – hrabiowskiej rodziny żyjącej w Rosji w XIX wieku.I my się teraz

Z Kuchni Do Kuchni
40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 250

gotową surówkę lub sałatkę./ To make things even quicker and if you really don't feel like cooking, buy some convenience food, e.g. vegetarian meatballs, fried cutlets, Stroganoff. Add some mashed potatoes/grains/rice and a pre-packed raw vegetable salad or salad. Źródło: primavika.pl

Qlinarnie i Qlinarnie
Szybki strogonow wołowy / Easy beef stroganoff 218

zarumienienia, przez 2 minuty. Przełóż mięso do patelni z sosem, zeskrobując wszelkie drobinki i podgrzej całość przez 1 minutę. Podawaj natychmiast z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Easy beef stroganoff (6 servings) Ingredients: 4 tablespoons butter 1 large onion, thinly sliced 450 g mushrooms, sliced salt and pepper 2 tablespoons Cognac 1 cup chicken stock 1/2 cup sour cream

karmelowy
Klasyczny Boeuf Stroganow 129

rosyjskiemu dyplomacie, który nazywał się Paweł Stroganow. Mimo to, w Polsce częściej występuje w menu jako Strogonow. Danie to zawojowało niemal cały świat i pod nazwami Strogonow, Stroganov czy Stroganoff można jest spotkać w USA, Chinach, Japonii czy Iranie. Niezależnie od nazwy jest to połączenie delikatnego mięsa wołowego, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym lub musztardowym. Klasyczna wersja polska tego

Milion Smaków
Wątróbka a'la strogonow. 201

Liver a' la stroganoff. Skladniki: 40 dag wątróbka wieprzowa 2 cebule 25 dag pieczarki 3 dag podgrzybki suszone 3 ząbki czosnku 1 cm imbir świeży 1 papryczka czuszka 100 ml bulion z drobiu 1 łyżka koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka musztardy miodowej 100 ml śmietana kremówka 36% sól, pieprz, majeranek olej  i masło do smażenia Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć

Kulinarny karnet Christophera
Stroganow 285

Stroganow, zwany czasem nie do końca poprawnie Strogonowem, to przynajmniej teoretycznie klasyka. Chociaż wziąwszy pod uwagę znaczną ilość dość luźnych interpretacji tej potrawy oraz jej ewolucję

Kulinarna Pokusa