dzisiejszy obiad zabieram Was do rozkoszowania sie smakiem kuchni rosyjskiej. Wolowina Stroganoff. Skladniki:2 cebuleok 1 kg wolowiny- im delikatniejsze mieso- tym krotszy czas gotowania.400 gr pieczarek1 lyzka musztardysol, pieprz, paprikaok 200 ml bulionu wolowegook 200 ml smietanymakaKroimy cebule w pol talarki I wrzucamy na rozgrzany olej 2-3 lyzki, do garnka do smazenia- ok3-4 min. Dodajemy
Smaki EdytyUwielbiam gotować, uwielbiam odkrywać nowe smaki, ale...no właśnie :) chcę by było apetycznie, niesamowicie I krótko- czy można to pogodzić? :) Dzisiaj tak, zapraszam Was na
Smaki EdytyGdy tylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a jedyną fanaberią są
Delicious TitbitsStroganoff z kiełbasą…Pan Stroganoff pewnie przewraca się w grobie. Sądzę jednak, że Stroganoff z kiełbasą jest bardziej imponujący niż Stroganoff warzywny o ile takie danie wciąż można nazywać Stroganoff. No cóż pomysłowości blogerom nie brak, mi również, więc dzisiaj zapraszam na kolejny przepis na Stroganoff z kiełbasą szwedzką falukorv. Jest to kiełbasa przypominająca polską parówkową ale o wiele(...)większej zawartości mięsa. Jeśli znajdziecie takie parówki to polecam przyrządzić dzisiejsze danie. U mnie dzisiaj Stroganoff z ryżem, bo tak sobie zażyczyło dziecię. Zioła, pieczarki i suszone pomidory…całkiem wypaśny sos pomidorowy, a na dodatek zaciągnięty mascarpone. Jak się okazało zapomniałam kupić kwaśną śmietanę…może to i dobrze, bo nikt nie lubi Stoganoff ze zważoną śmietaną, a mascarpone
codojedzeniagotuj przez 10-15 minut aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Ponownie dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Beef and mushroom stroganoff (5-6 servings) Ingredients: 3 tablespoons vegetable oil 600 g sirloin steak, cut into thin, short strips 400 g mushrooms, sliced 1 onion, chopped 2 large cloves garlic, diced 3 tablespoons(...)cook for an additional 10-15 minutes until slightly reduce and thicken. Season if necessary and serve with pasta. Enjoy! Artykuł Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowysię nazwa Boeuf Strogonow i sama potrawa? Rosjanie wnieśli w światowe tradycje kulinarne dużo potraw. Jedną z nich jest boeuf Strogonow . Różne są pisownie tej nazwy - beef Strogonoff , boeuf Stroganoff , a niektórzy nazywają potrawę polędwica á la Stroganoff . Tak czy inaczej nazwa potrawy związana jest z nazwiskiem Stroganow – hrabiowskiej rodziny żyjącej w Rosji w XIX wieku. Dodatek kaszy jaglanej idealnie
Z Kuchni Do Kuchnisolą i pieprzem do smaku. Na koniec wmieszaj klopsiki wraz z makaronem i podgrzewaj całość jeszcze przez 2 minuty. Posyp natką pietruszki i podawaj. Smacznego! English version Meatball pasta stroganoff (4 servings) Ingredients for meatballs: 500 g chicken mince 2 cloves garlic, finely chopped 1/2 onion, finely chopped 1 tsp dried herbes de Provence 1 slice of bread, mixed(...)salt and pepper to taste. Add in pasta and meatballs and simmer for 2 minutes. Sprinkle with parsley and serve. Enjoy! Artykuł Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyPółmisek: wieprzowina a`la boeuf stroganoff Wieprzowina a`la boeuf strog a noff Składniki 4-5 osób : 700g chudej szynki wieprzowej 500g pieczarek 2 duże cebule 1 surowa czerwona papryka 3 ząbki czosnku koncentrat pomidorowy pomidory w puszcze (całe) natka pietruszki przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, ostra papryka, sól(...)podałem jak na zdjęciu. Efekt smakowy był wyśmienity i przeszedł moje oczekiwania, więc mogę z czystym sumieniem polecić taką potrawę każdemu ;) Smacznego :-) Półmisek: wieprzowina a`la boeuf stroganoff
Aromatyczne PodróżeStrogonow i sama potrawa?Rosjanie wnieśli w światowe tradycje kulinarne dużo potraw. Jedną z nich jest boeuf Strogonow. Różne są pisownie tej nazwy - beef Strogonoff, boeuf Stroganoff, a niektórzy nazywają potrawę polędwica á la Stroganoff. Tak czy inaczej nazwa potrawy związana jest z nazwiskiem Stroganow – hrabiowskiej rodziny żyjącej w Rosji w XIX wieku.I my się teraz
Z Kuchni Do Kuchnigotową surówkę lub sałatkę./ To make things even quicker and if you really don't feel like cooking, buy some convenience food, e.g. vegetarian meatballs, fried cutlets, Stroganoff. Add some mashed potatoes/grains/rice and a pre-packed raw vegetable salad or salad. Źródło: primavika.pl
Qlinarnie i Qlinarniezarumienienia, przez 2 minuty. Przełóż mięso do patelni z sosem, zeskrobując wszelkie drobinki i podgrzej całość przez 1 minutę. Podawaj natychmiast z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Easy beef stroganoff (6 servings) Ingredients: 4 tablespoons butter 1 large onion, thinly sliced 450 g mushrooms, sliced salt and pepper 2 tablespoons Cognac 1 cup chicken stock 1/2 cup sour cream
karmelowyrosyjskiemu dyplomacie, który nazywał się Paweł Stroganow. Mimo to, w Polsce częściej występuje w menu jako Strogonow. Danie to zawojowało niemal cały świat i pod nazwami Strogonow, Stroganov czy Stroganoff można jest spotkać w USA, Chinach, Japonii czy Iranie. Niezależnie od nazwy jest to połączenie delikatnego mięsa wołowego, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym lub musztardowym. Klasyczna wersja polska tego
Milion SmakówLiver a' la stroganoff. Skladniki: 40 dag wątróbka wieprzowa 2 cebule 25 dag pieczarki 3 dag podgrzybki suszone 3 ząbki czosnku 1 cm imbir świeży 1 papryczka czuszka 100 ml bulion z drobiu 1 łyżka koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka musztardy miodowej 100 ml śmietana kremówka 36% sól, pieprz, majeranek olej i masło do smażenia Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć
Kulinarny karnet ChristopheraStroganow, zwany czasem nie do końca poprawnie Strogonowem, to przynajmniej teoretycznie klasyka. Chociaż wziąwszy pod uwagę znaczną ilość dość luźnych interpretacji tej potrawy oraz jej ewolucję
Kulinarna PokusaSprawdź inne wyszukiwania: