Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow

Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow

Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow

Gdy tylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a jedyną fanaberią są brunatne pieczarki o bardziej intensywnym smaku i wyrazistym zapachu niż białe. Składniki: 1 kg wołowiny miękkiej,0,5 kg cebuli,0,5 kg pieczarek brunatnych,1,5 l bulionu,4 łyżeczki koncentratu pomidorowego,4 łyżki kwaśnej śmietany,sól, pieprz,mąka do obtoczenia mięsa,olej do obsmażenia, Wołowinę kroimy w paski i oprószamy mąką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Rudy Anioł, 5 maja 2014 10:42:40

Strogonov wygląda pysznie, świetny na obiadek

Justyna Żak, 5 maja 2014 11:27:34

wygląda bardzo smacznie:)