strogonow - 421 przepisów

Stroganow – syty i rozgrzewający 257

Stroganow to danie, które jednocześnie może zastąpić nam zupę i drugie danie. Jest bardzo syte i dzięki odrobinie ostrej papryki bardzo rozgrzewające. Z całą pewnością mięsożercy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Strogonow z papryką i pieczarkami 251

Strogonow z papr yką i pieczarkami SKŁADNIKI: 1 kg polędwica wołowa, sól, 1,5 l woda, 1 łyżka mąka, 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy, 1 słoik mały papryka marynowana, 5 szt ogórek kiszony, 4 szt cebula, 1/2 kg pieczarki, pieprz tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Polędwicę kroimy w grubsze paski. Pieczarki umyć osączyć,pokroić w paseczki. Następnie paprykę,ogórki i cebulę pokroić w paski

Kuchnia Danusi
Strogonow 268

Strogonow - pyszne danie - coś między zupą a gulaszem. Idealny na rodzinny obiad lub większą imprezę. Polecam. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 1/2 kg pieczarek  szklanka drobno posiekanej cebuli 4 łyżki masła 2 i 3/4 szklanki wody z kostką rosołową 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 5 łyżeczek mąki 1 szklanka gęstej śmietany posiekana zielenina czerwona i żółta papryka

Salonik smaków
Strogonow z indyka - montignac 259

diecie nie może ich zabraknąć. A idealne na takie danie jest mięso indycze pierś albo udziec. Ja tym razem wybrałam mięso gulaszowe z udźca i zrobiłam indyczą wersje strogonowa. I jak się wam podoba? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Strogonow drobiowy 485

Strogonow drobiowy – to kurczakowa wariacja na bazie tradycyjnego strogonowa . Jeśli lubicie takie gulaszowe klimaty, to gorąco polecam ten przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Strogonow z kurczaka – jak zrobić? Dania gulaszowe są naszymi jednymi z ulubionych dań obiadowych, które możemy serwować przez kilka dni, bez głowienia się “co dzisiaj na obiad”. Zwłaszcza, gdy są upały i nie chce(...)właśnie takie rozwiązania, by tworzyć potrawy, które spokojnie można lekko podgrzać dnia następnego i będą smakowały równie dobrze, a nawet lepiej (jak smaki się przegryzą). Tak właśnie jest ze strogonowem drobiowym , który możecie podgrzać kolejnego dnia i podawać np. ze świeżym pieczywem i oszczędzając w ten sposób sobie długie stania w kuchni. Jeśli zaś szukacie przepisu na tradycyjnego strogonowa

Kulinarne Przeboje
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-musztardowym a'la Strogonow 211

Pyszne, rozpływające się w ustach mięso w kremowym sosie na bazie świeżych pieczarek, cebuli i musztardy. Wspaniała potrawa nie tylko na co dzień, ale także na

Kuchnia Ellie
Strogonow 303

smakiem. Lekko ostre z dużymi kawałkami mięsa. Po prostu pyszna sycąca zupa. Dużo czasu zajęło mi dojście do przepisu, który trafiłby idealnie w nasz wspólny gust, ale udało się. Strogonow kojarzy mi się przede wszystkim z oczekiwaniem i z wieczornym jedzeniem po podróży. Gdy nie mamy pomysłu na obiad i postanawiam go ugotować wszyscy są zadowoleni. Wbrew pozorom danie jest(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/strogonow/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('42881c81b7fae21cd3d57fbc740e2b13').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: strogonow wieprzowy zupa strogonow wieprzowy strogonow strogonow wieprzowy z papryka Strogonow przepis strogonow z łopatki strogonow wieprzowy z łopatki przepis na strogonow wieprzowy strogonow wieprzowy przepis zupa strogonow The post Strogonow appeared first

dom-agi.pl
Drobiowy Strogonow 334

Dziś propozycja na obiad jednogarnkowy. Podaję z moimi zmianami. Składniki: 1/2 kg mięsa z kurczaka (u mnie piersi, ale mogą być też udka czy też ćwiartki

Kuchnia domowa Ani
GULASZOWA A'LA STROGONOW 252

Aromatyczna i rozgrzewająca. Idealna na chłodne dni.  Pikantna i treściwa. Zupa gulaszowa. Gotuję ją zawsze, kiedy tylko przychodzą chłodne, jesienne dni. Zawartość mięsa syci, aromatyczne

Walijskie Pichcenie
Wątróbka a'la strogonow. 201

Liver a' la stroganoff. Skladniki: 40 dag wątróbka wieprzowa 2 cebule 25 dag pieczarki 3 dag podgrzybki suszone 3 ząbki czosnku 1 cm imbir świeży 1

Kulinarny karnet Christophera
Beouf strogonow 165

Składniki - 1 kg polędwicy wieprzowej - 3 łyżki masła - 2 cebule - 500 ml bulionu - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 ml śmietany 18% - 2 łyżki mąki - sól, pieprz

Świat Smaku
Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow 187

Gdy tylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a jedyną fanaberią są

Delicious Titbits
Strogonow 186

Polski strogonow pochodzi od dania Boeuf Stroganow. Pierwsza część nazwy po francusku oznacza wołowinę natomiast część druga pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała. Strogonow Oryginalnie strogonow to polędwica smażona i podawana z sosem. Jako dodatki używane są do niej pieczarki, cebula czy ogórki kiszone. Całość podbita jest mąka oraz przecierem pomidorowym. Mój przepis na strogonowa jest nieco bardziej rozbudowany, gdyż poza(...)się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania strogonowa. 80 dkg polędwicy wołowej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 średniej wielkości cebule 3 duże marchewki 3 średniej wielkości papryki czerwone 5 kiełbasek frankfurterek 50 dkg pieczarek

mecooks
Strogonow- Boeuf Stroganow 203

dzisiaj ugotujemy bardzo popularne danie z wołowiny – strogonowa. Strogonow to nazwa uproszczona, można by rzec spolszczona, nazwy oryginalnej pod jaką ta potrawa funkcjonuje na świecie a więc Boeuf Stroganow. Boeuf to po francusku wołowina, a Stroganow, to nic innego jak nazwisko rosyjskiego hrabiego – ministra. Nie ukrywajmy, w Polsce strogonowa robimy nieco inaczej niż na świecie. Często w przepisach(...)przerabiać je pod swój smak. A jest to danie rosyjskie, które spopularyzowano w całej Europie w XIX w. Część nacji do tej potrawy dodaje wino. W innych rejonach świata, strogonow to czysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki

Mieszam w Garnku
Boeuf Strogonow 195

Boeuf Strogonow – nazwa ta pochodzi od boeuf – z francuskiego „wołowina” i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Jest to popularne danie, które w Polsce nazywane jest Strogonow – nieco błędnie z racji oryginalnego nazewnictwa (= Stroganow ). Jednak w innych krajach świata, jak i Polsce przyjęła się nazwa, która funkcjonuje w gastronomii. Poza tym w Polsce często używa się nazwy(...)skróconej „Stroganow” lub „Strogonow„ . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Strogonow to nic innego jak pewnego rodzaju gulasz z wołowiny, którego głównym składnikiem jest polędwica, którą kroi się w paski. Obowiązkowo pojawia się tutaj także cebula u pieczarki, a w co niektórych przepisach ogórki kiszone (u mnie również one się pojawiają, gdyż moim zdaniem fajnie podkreślają smak dania). Tak jak wcześniej wspomniałam

Kulinarne Przeboje
Pyszny strogonow drobiowy 278

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na strogonowa drobiowego. Tak przygotowany strogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół(...)papryki ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu, papryki ostrej sól, pieprz do smaku olej do smażenia natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Strogonow drobiowy Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki, możemy pokroić w kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Umyte pieczarki kroję w półplasterki. Składniki

Uwaga Babcia Gotuje
Klasyczny boeuf strogonow. Przepis krok po kroku. 137

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml śmietanki 30% sól, pieprz ew. cukier do smaku Przygotowanie:   Udziec pokrój w paski(...)dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji, około 10 minut.   Podawaj z kawałkiem bagietki i ogórkiem kiszonym. Klasyczny bouef strogonow to danie, które towarzyszy większości naszych rodzinnych spotkań. Z jednej strony wszyscy za nim przepadają, a z drugiej jest to po prostu idealne

kuron.com.pl
Klasyczny bouef strogonow. Przepis krok po kroku. 189

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml śmietanki 30% sól, pieprz ew. cukier do smaku Przygotowanie:   Udziec pokrój w paski(...)dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji, około 10 minut.   Podawaj z kawałkiem bagietki i ogórkiem kiszonym. Klasyczny bouef strogonow to danie, które towarzyszy większości naszych rodzinnych spotkań. Z jednej strony wszyscy za nim przepadają, a z drugiej jest to po prostu idealne

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania