dania główne , które wystarczy odgrzać i obiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, albo po prostu mamy lenia i nic nam się nie chce
Bananowe PoleDzisiaj 1 grudnia, za oknem pogoda nie zachęca do wyjść. Czas na rozgrzewające danie Moja propozycja to pożywny gulasz z wołowiną. Strogonow to kombinacja kuchni francuskiej oraz rosyjskiej. Swoją nazwę zawdzięcza nazwisku rosyjskiego generała. Do połączenia smaków doszło w czasach wojen napoleońskich. Jeżeli była to potrawa mająca wzmacniać żołnierzy, to również Wam pomoże nabrać sił na zbliżające się mrozy
Ania i Marcin gotująStrogonowa wszyscy znają, bardziej męskie danie, ale powiem Wam, że ten jest pyszny i sama ze smakiem zjadłam. Inspirację znalazłam tutaj - klik . Troszkę przepis zmodyfikowałam, dodałam paprykę i troszkę śmietanki. Polecam wszystkim, bo naprawdę warto zrobić :)) Miłego dnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej
kruche babeczkiBoeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie do nas wiosna ? Zapraszam. Składniki: 1/2 polędwicy wołowej 400 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka
Wino Francja KuchniaOryginalny strogonow podobno robi się z wołowiny. Na moim blogu przepisów z czerwonego mięsa nie znajdziecie, dlatego Gesslerowa w ostatnich "Kuchennych rewolucjach" zainspirowała mnie do drobiowego. Zrobiłam trochę po swojemu dodając zupełnie inne przyprawy i dodatki. Tak czy inaczej wyszedł przepyszny, delicious. Składniki: 400 g piersi z indyka 400 g pieczarek 2 małe marchewki
pieprzny smaczekLubimy często eksperymentować, dlatego też postanowiliśmy zrobić coś a’la strogonow, ale z mięsa mielonego i wykorzystać to danie jako sos z mięsem do ziemniaków. Oczywiście można jeść je z chlebem, makaronem, czy ryżem, ale polane nim ziemniaczki są na prawdę pyszne. Przepis Składniki: 1 biała i czerwona cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek
KasiaiKrzysiu.plpiekarniku lub w airfryer. Znakomicie sprawdzają się jako dodatek obiadowy albo też na kanapki, do bułek burgerowych, do wrapów i zawijańców. Wiele pysznych dań można z nich przygotować np: Strogonow z boczniaków Naleśniki z boczniakami Boczniaki z cebulą duszone Marynata BBQ do boczniaków Flaczki z boczniaków Śledzie z boczniaków Spaghetti z boczniakami Burger z szarpanymi boczniakami Boczniaki po koreańsku Boczniaki
Dorota Smakujepomyślałam że podzielę się z wami tym przepisem. Boczniaki z grilla muszą być, szczególnie z tak pysznej marynaty jak ta. Polecam! Zachęcam was do wypróbowania innych moich przepisów np: Strogonow z boczniaków Naleśniki z boczniakami Boczniaki z cebulą duszone Marynata BBQ do boczniaków Flaczki z boczniaków Śledzie z boczniaków Spaghetti z boczniakami Burger z szarpanymi boczniakami Boczniaki po koreańsku Boczniaki
Dorota Smakujesuszonymi pomidorami i szpinakiem Makaron z tuńczykiem Makaron z polędwicą i pieczarkami Lasagne ze szpinakiem Makaron z pomidorkami i fetą – HIT TikToka Makaron z bakłażanem – alla norma Makaron Boeuf Strogonow Makaron z wędzonym łososiem Makaron z pesto i pomidorkami Caccio e peppe – rzymski makaron Lasagne (lasagne bolognese) MAKARON Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI Przygotowanie: 15 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI
nietylkopasta.plwzględem dietetycznym. Dzisiaj chciałam zaprosić was do przygotowaniach grzybów w super smacznej wersji i dietetycznej też. Boczniaki w marynacie berbeque, które następnie są pieczone w frytownicy beztłuszczowej. Wypróbujcie też: Strogonow z boczniaków Naleśniki z boczniakami Boczniaki z cebulą duszone Marynata BBQ do boczniaków Flaczki z boczniaków Śledzie z boczniaków Spaghetti z boczniakami Burger z szarpanymi boczniakami Boczniaki po koreańsku Boczniaki
Dorota Smakujeżurek, chrzanowa, barszcz, rosół – choć można też je zawekować by nie zajmowały miejsca w zamrażarce sosy – te gotowane ugotowane warzywa z rosołu bigos, kapusta z grochem, gulasz, strogonow, gołąbki pieczywo – najlepiej pokrojone w porcje pasztecik, kulebiaki ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi, uszka śledzie
Dorota Smakujemoje ulubiony grzyby. Cenię je za niesamowicie fajną teksturę, która przy przypomina trochę mięso. Są bardzo uniwersalne i mają ogromny potencjał. Wiele pysznych dań można z nich przygotować np: Strogonow z boczniaków Naleśniki z boczniakami Boczniaki z cebulą duszone Marynata BBQ do boczniaków Flaczki z boczniaków Śledzie z boczniaków Spaghetti z boczniakami Burger z szarpanymi boczniakami Boczniaki po koreańsku Boczniaki
Dorota Smakujesuszonymi pomidorami i szpinakiem Makaron z tuńczykiem Makaron z polędwicą i pieczarkami Lasagne ze szpinakiem Makaron z pomidorkami i fetą – HIT TikToka Makaron z bakłażanem – alla norma Makaron Boeuf Strogonow Makaron z wędzonym łososiem Makaron z pesto i pomidorkami Caccio e peppe – rzymski makaron Lasagne (lasagne bolognese) MAKARON Z SOSEM CEBULOWYM Przygotowanie: 15 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI
nietylkopasta.plsuszonymi pomidorami i szpinakiem Makaron z tuńczykiem Makaron z polędwicą i pieczarkami Lasagne ze szpinakiem Makaron z pomidorkami i fetą – HIT TikToka Makaron z bakłażanem – alla norma Makaron Boeuf Strogonow Makaron z wędzonym łososiem Makaron z pesto i pomidorkami Caccio e peppe – rzymski makaron Lasagne (lasagne bolognese) MAKARON Z INDYKIEM I SOSEM ZIOŁOWYM Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji: 2 Składniki
nietylkopasta.plsuszonymi pomidorami i szpinakiem Makaron z tuńczykiem Makaron z polędwicą i pieczarkami Lasagne ze szpinakiem Makaron z pomidorkami i fetą – HIT TikToka Makaron z bakłażanem – alla norma Makaron Boeuf Strogonow Makaron z wędzonym łososiem Makaron z pesto i pomidorkami Caccio e peppe – rzymski makaron Lasagne (lasagne bolognese) MAKARON Z CHORIZO Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki
nietylkopasta.pl