odgrzejesz następnego dnia. Wśród moich pomysłów są: klopsiki z mięsa mielonego, duszone z papryką, pomidorami, pieczarkami i cebulą, chłopski garnek z mięsem mielonym, makaronem, cebulą, groszkiem i marchewką, strogonow ze schabem, pieczarkami i cebulą, garnek pełen warzyw: ziemniaki, papryka, czosnek, cukinia, pomidory i cebula, gulasz wołowy z marchewką, ziemniakami i cebulą, tradycyjne leczo, ale z dodatkiem batatów i cukinii. Dania(...)kurkowym , makaron z grzybami i boczkiem, gęsta zupa krem z borowików, szakszuka z kurek, pomidorów i cebuli, gulasz wieprzowy albo wołowy z dodatkiem grzybów, kluski śląskie z sosem grzybowym, strogonow z grzybami zamiast pieczarkami, risotto z kurczakiem i grzybami, pierogi z grzybami. Warzywa bogato faszerowane W moich okolicach popularne są pyry z gzikiem, ale ziemniaki nie są jedynym pomysłem
Rozdomowionakuchni - tyle jest przepisów na bigos czy np na boeuf stroganowa (potocznie mówiąc strogonowa). Nie mam zamiaru oceniać, ani doszukiwać się, który przepis jest bardziej precyzyjny i bardziej klasyczny. Zawsze uważam, że powinniśmy robić tak jak lubimy, jak umiemy i ... jak nam smakuje 😋 Bo przecież w kuchni najważniejsze jest to, żeby było smacznie prawda? 😉 Zapraszam więc na mojego strogonowa
Walijskie Pichceniekoszyka Poniżej znajdziecie ponad 30 przepisów na NAJLEPSZE DANIA JEDNOGARNKOWE Tortellini z pikantny sosem pomidorowym Fasolka w pomidorach Gnocchi bolognese Gulasz z indyka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron Boeuf Strogonow Szakszuka z batatem Chilli con carne Krewetki w sosie pomidorowym z fetą Łosoś ze szpinakiem Szybkie curry z krewetkami Curry z kalafiorem i marchewką Chili z fasoli expresowe Makaron bolognese jednogarnkowy(...)Curry z kalafiora Pad thai z kurczakiem Pikantna szakszuka z ziemniakami Makaron z pieczarkami i bakłażanem Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Zupa o smaku lasagne Boeuf bourguignon Boeuf Strogonow Krewetki w sosie pomidorowym z wódką Polędwiczki z szynką parmeńską Wołowina duszona w ciemnym piwie Małże w pikantnym sosie z białym winem Zupa rybna z owocami morza – zupa Bouillabaisse Krewetki
nietylkopasta.plwódeczkę 2. Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, orzechami pekan i sosem miodowo - musztardowym 3. Sałatka warstwowa z kurczakiem, fetą, awokado i sosem czosnkowym 4. Strogonow drobiowy z moskolami 5. Świnki w kocykach 6. Pieczone pierożki kebabowe z indykiem 7. Chipsy z tortilli 8. Sałatka z brokułem, prażonym słonecznikiem, wędzonym(...)suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem
kruche babeczkimakaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką MAKARON BOEUF STROGONOW Przygotowanie : 60 minut Porcje : 2 porcje Składniki: – 250 g makaronu tagliatelle lub parpadelle (do tego dania najbardziej pasuje makaron jajeczny) – 300 g wołowiny – możesz użyć kawałków do gulaszu lub pręgę(...)opakowaniu. Na koniec dopraw jeszcze całość i dodaj śmietanę. Wymieszaj całość aby śmietana zabieliła i nieco zagęściła sos. Danie posyp świeżą natką pietruszki i podawaj. Artykuł Makaron Boeuf Strogonow pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plmożna przygotować z wieloma różnymi dodatkami, jadłam np. tylko z dodatkiem pieczarek w sosie śmietanowym, ale także z dużą ilością papryki i bez pieczarek. My do naszego garnka ze Strogonowem wrzuciliśmy pieczarki, paprykę oraz ogórki kiszone, przez co danie miało wyrazisty smak. Składniki na Boeuf Stroganow 500 g mięsa wołowego 300 g pieczarek 500 ml rosołu wołowego 1 czerwona papryka
niecodziennikparyStrogonow drobiowy to kurczakowa wariacja na bazie tradycyjnego strogonowa. Smaczna sycąca, gęsta zupa typu gulaszowego w dodatku przygotowuje się ją expresowo. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 2 cebule 2-3 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 200 ml śmietany 30 % sól, pieprz, słodka i ostra papryka
Kulinarne Fantazje Marioliwódeczkę 2. Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, orzechami pekan i sosem miodowo - musztardowym 3. Sałatka warstwowa z kurczakiem, fetą, awokado i sosem czosnkowym 4. Strogonow drobiowy z moskolami 5. Świnki w kocykach 6. Pieczone pierożki kebabowe z indykiem 7. Chipsy z tortilli 8. Sałatka z brokułem, prażonym słonecznikiem, wędzonym(...)suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem
kruche babeczkikolejny mam dla Was świetny przepis na szybki i smaczny obiad, który idealnie sprawdza się na ciepło jak i do lunchbox’a. By wykonać lżejszą wersję kultowego Boeuf Strogonow wystarczy jedynie wymienić wołowinę na mięso drobiowe. Dzięki temu potrawa zawiera mniej kalorii, a przy okazji jej smak zabiera zupełnie innego wymiaru. Koniecznie zapiszcie ten przepis na później Składniki(...)bulion wlewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i zagotowujemy. Następnie gotujemy przez 7 minut. Podajemy np. z ryżem basmati, startym serem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Artykuł Drobiowy Strogonow z papryką FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongCześć! Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :) Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek(...)pomidorowy. Zagotowałam. Wlałam śmietanę, wymieszałam i wyłączyłam ogień pod garnkiem. Przyprawiłam do smaku solą i dodałam po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej. Odstawiłam na 15 minut by strogonow przeszedł smakiem przypraw i warzyw. Notatki: * można dodać odrobinę więcej koncentratu pomidorowego bądź śmietany * jeśli jest potrzeba to dolać odrobinę wody podczas gotowania wołowiny Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąoraz kuchni rosyjskiej (potrawa podawana z sosem, a nie osobno). Potrawa zawdzięcza swoją nazwę rosyjskiemu dyplomacie, który nazywał się Paweł Stroganow. Danie stało się popularne w Polsce pod nazwą Strogonow. Niezależnie od nazwy jest to połączenie delikatnego mięsa wołowego, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym lub musztardowym. Strogonow to rozgrzewające i sycące danie jednogarnkowe. Polecamy Wam również nasze inne przepisy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneMagda Duże imprezy czy mniejsze przyjęcie to zawsze dobra okazja, aby podać strogonowa. Jest to jedna z potraw, która często pojawia się na wieloosobowych przyjęciach, a to z tego powodu, że strogonow jest szybki do zrobienia, jednogarnkowy, niskobudżetowy, bardzo sycący i za jednym razem, można zrobić pokaźną porcję. Ja lubię w nim przede wszystkim różnorodność składników – nigdy nie wiem
Smaczna StronaSałatka pod wódeczkę 2. Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, orzechami pekan i sosem miodowo - musztardowym 3. Sałatka warstwowa z kurczakiem, fetą, awokado i sosem czosnkowym 4. Strogonow drobiowy z moskolami 5. Świnki w kocykach 6. Pieczone pierożki kebabowe z indykiem 7. Chipsy z tortilli 8. Sałatka z brokułem, prażonym słonecznikiem, wędzonym kurczakiem, fetą, kukurydzą(...)indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem w gyrosie, szpinakiem
kruche babeczkiStrogonow mniej klasycznie, bo z wykorzystaniem indyczej piersi, z dodatkiem pieczarek i czerwonej papryki. To kolejna smaczna propozycja wykorzystania mięsa z indyka. Aromatyczne, pyszne danie idealne na letnie dni. Jest lżejsze od tradycyjnego i na pewno dużo szybciej je przygotujesz. Składniki: 400 g filetu z indyka 250 g pieczarek 1-2 papryki 1 cebula olej/masło ghee 1/2 l bulionu(...)zeszklić cebulę, dołożyć pieczarki i smażyć, aż z grzybów odparuje woda. Na koniec dodać paprykę i podsmażyć razem przez kilka minut w płaskim rondlu, w którym będziesz przygotowywać strogonowa rozgrzać olej i podsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dodać zawartość patelni, podlać bulionem i dusić około 25 minut do miękkości łyżeczkę mąki rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!różnymi dodatkami. Każdy kraj ma własną jego wersję. W Szwecji zamiast wołowiny dodaje się kiełbaski „falukorv”, w Japonii serwuje się go z ryżem, a we Francji dodaje się do Strogonowa białe wino oraz wędzoną paprykę. W Polsce niestety ewoluowała także nazwa ze Stoganowa na Strogonowa i została uznana za równie poprawną. Moja wersja tego dania z pewnością Was zaskoczy
Wędrówki po kuchni