mięso układamy na blaszce i podlewamy olejem pozostałym z marynaty.Między części mięsa wkładamy jabłka, na wierzch układamy gałązki rozmarynu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C z termoobiegiemna ok. 50-60 minut. Tak upieczonego kurczaka możemy jeść na ciepło lub na zimno. Możemy podać jako obiad z ziemniakami i dowolną surówką
Maminek kulinarnytroszku dżemu. Przykrywamy masą z kakao. Na niej układamy biszkopty i dżem. Przykrywamy to białą masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury160 st. C z termoobiegiem na ok. 50 minut. Ciasto jest gotowe. Jeszcze tylko kawa...Smacznego
Maminek kulinarnyprażona cebulką.Tosty są gotowe do położenia na nich jajka. Możemy na tosty położyć surowe żółtka i wstawić do pieczenia do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C do ścięcia żółtka a następnie położyć na nich warzywa,lub zapiec tosty w piekarniku do rozpuszczenia sera a jajka posadzić na patelni :) Tosty w tej wersji
Maminek kulinarnyukładamy wiśnie, przykrywamy drugim. Brzegi dociskamy widelcem. Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 20 minut. Pachnie w całym domu, tzn. ciasteczka gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnytniemy ciasto na paski, w każdym robimy nacięcie i przekręcamy. Faworki układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 10 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Kruche, pękające, smaczne a do tego herbatka lub kawa.Smacznego
Maminek kulinarnyWszystko związujemy dratwą lub sznurkiem. Całość umieszczamy w wąskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wierzch smarujemy niewielka ilością oleju. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 90 minut. Po upieczeniu pozostawiamy w blaszce do wystudzenia. Wyjmujemy z blaszki i wstawiamy dom lodówki do całkowitego wystudzenia.Wycinamy sznurki i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnyolej,mleko,dodajemy dżem ( np. śliwkowy lub agrestowy )i wszystko miksujemy. Ciasto wlewamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczeniai wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C z termoobiegiemna 35-40 minut
Maminek kulinarnyprzesiane mąki oraz proszek do pieczenia a na końcu maki wszystko mieszamy. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 160 st. C na 20-25 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy. W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem.Składniki kremu:-kostka masła lub margaryny
Maminek kulinarnywymiarach ok. 22 x 30 cm. Na cieście układamy owoce, lekko je dociskając. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 180 st. C.Pieczemy ok. 35 minut z termoobiegiem. Drożdżówka jest upieczona: Wyjmujemy z blaszki i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnysmaku pieprzem i roztrzepujemy. Usmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami wykładamy na grzanki i zalewamy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. i zapiekamy ok 10 minut. Posypujemy serem i ponownie wstawiamy do piekarnika na czas roztopienia się sera. Zapiekanka jest już gotowa i można ją podać
Maminek kulinarnyminut. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy porcje ciasta.Wycinamy dowolne kształty ciasteczek i układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st. C do zrumienienia.Gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnyblaszce.Na nim układamy połówki jabłek. Do masy jajecznej dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką. Wykładamy na jabłka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25-30 minut. Ciasto upieczone: Po wystudzeniu dekorujemy lukrem i listkami mięty lub dowolną dekoracją.Smacznego
Maminek kulinarnyformy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Dokładnie uciskamy. Na wierzchu robimy wzorek i smarujemy delikatnie olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 40 minut.Pasztet upieczony.Wyjmujemy z formy i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnyPrzyprawiamy do smaku. Dodajemy zawartość patelni. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy pieczarki.Wypełniamy je przygotowanym farszem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zapiekanka jest gotowa.Dobrze smakuje z sosem pomidorowym.Smacznego
Maminek kulinarnymiksujemy.Dodajemy przesiane mąki i mieszamy łyżką.Ciasto biszkoptowe wylewamy do formy.W cieście umieszczamy pionowo kawałki rabarbaru. Wstawiamy na ok. 40 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st
Maminek kulinarny