Murzynkiem lub masła powidła śliwkowe polewa czekoladowa siekane migdały srebrne kulki dekoracyjne Sposób przygotowania: W rondlu rozpuszczamy margarynę z cukrem, miodem, cynamonem i przyprawą do piernika. Zagotowujemy, a następnie studzimy. Do misy robota wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, jogurt wymieszany z sodą i proszkiem do pieczenia, jajka oraz przestudzoną masę. Wyrabiamy ciasto. Ja wyłożyłam całe ciasto na jedną dużą blachę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszne placki o pięknym aromacie Składniki - 8 ziemniaków średnich - 1 marchew - 1 jajko - 2 czubate łyżki mąki - 1 gałązkę lubczyku - szczypior z 1 cebuli - 1 ząbek czosnku - sól - pieprz - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Ziemniaki i marchewkę obrać zetrzeć na drobnej tarce posolić odcisnąć powstały sok do szklanki - Dodać zmiażdżony czosnek posiekany lubczyk i szczypior
W królestwie smaków BeatySkładniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki 2 jaja Sposób przygotowania: Kurczaka pokrój na kawałki według uznania. Posyp przyprawą z pomysłu na. Następnie obtocz mięso w mące, potem w jajku i płatkach. Smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym. * Panieruj dopiero przed smażeniem. * Jeśli chcesz, aby twój kurczak
Wielki apetyttrzymam go za słowo! ;D (choć to co widzę za oknem nie potwierdza jego słów) Składniki (1 porcja): 1 jajko 5 łyżek serka białego Emilka 1 łyżka kaszki manny firmy Kupiec 1.5 łyżki stewii 0, łyżeczki kakao aromat waniliowy Sposób przygotowania: Białko ubić na sztywną pianę ser,żółtko, kaszkę, stewię, aromat wymieszać dodać białko i delikatnie wymieszać przekładamy masę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmałym modyfikacjom:) Składniki 0,5 kg mięsa mielonego przyprawa do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 bułka zwykła 2 jajka brokuł 2 kostki rosołowe 1,5 dużej gęstej śmietany 2 średnie cebule pieprz majeranek bułka tarta kula sera mozzarella Sposób Mięso, przyprawę, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę oraz jaja mieszamy w misce. Pulpety obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy
Kuchenne aromatyciasteczka. Wszystko było rewelacyjne, więc by nie musieć jechać po te rarytaski do Włoch, postanowiłam zrobić je na swój sposób i oto co mi wyszło :) Składniki: 100g masła 82% lub margaryny 1 ½ szklanki cukru 1 duży cukier waniliowy 3 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli ½ olejku migdałowego 3 szklanki mąki 100g zmielonych migdałów (najlepiej
Smakowy Rajdrugie kolejny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba :) Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości 4-5 kromek czerstwego chleba 2 łyżki mąki 2 jajka
Amatorka kuchennamówiąc już o smaku. Stwierdziłam, że skoro mam takie fajne opinie na temat schabowego:) to chętnie się podzielę moim sposobem przygotowania. A wystarczy sól, pieprz, mocne ubicie, dobrze przyrządzona panierka i... trochę serca :) Składniki: kotlet schabowy bez kości mąka jajko bułka tarta sól pieprz Mięso oczyścić, umyć i bardzo mocno ubić - ja lubię gdy mięso jest "przezroczyste":) Mam wtedy pewność
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commleka. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić Do miski wsypać mąkę, dodać sól, pozostałą ilość mleka, roztopiony tłuszcz i wbić jajka Dodać wyrośnięte drożdże... ... rozpuszczoną margarynę i najpierw ręką wyrobić ciasto Następnie drewnianą łyżką napowietrzyć ciasto wbijając ją w dowolny sposób Ciasto przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 60 minut Na gazie ustawiać garnek z elementem do gotowania
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkokosowego lub rumu Do dekoracji : 10 dkg cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wiórków kokosowych Sposób wykonania : Ananasy osączyć z soku, pokroić na kawałki. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Dodać do ciasta likier, wiórki kokosowe i przesianą mąkę
Przepisy i porady kulinarneMariusz Blach - Fotolia.com Składniki : 4 szklanki mąki 5 całych jajek 2 szklanki cukru 1 szklanka śmietany 25 dkg margaryny ( 1 kostka ) 1/2 paczki proszku do pieczenia owoce np. truskawki Sposób wykonania : Margarynę roztopić. Wszystkie składniki razem zmiksować na pulchną masę , wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem, równo rozsmarować. Na wierzch ułożyć owoce, lekko przygnieść. Piec w nagrzanym piekarniku
Przepisy i porady kulinarnejajka1 puszka masy makowej z bakaliami1 żółtko lub 2 łyżki mleka (do posmarowania)1 cytryna1 szkl cukru pudruozdoby cukrowe Sposób przygotowania Krok 1Drożdże mieszamy z cukrem i podgrzanym mlekiem. Odstawiamy na kwadrans, a następnie dodajemy mąkę ze szczyptą soli, jajka, olej i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykrywamy bawełnianą ściereczką i odkładamy je na ok 20 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte
CoolinarniePLChwilo trwaj! „ SKŁADNIKI: CIASTO : - mąka – 4 łyżki - proszek – 1 łyżeczka - cukier – 4 łyżki - jajko – 4 szt KREM : - mascarpone – 400 g - cukier – 5 łyżek - śmietana 30 %- 125 ml DODATKOWO : - kokos / wiórki - brzoskwinie – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę. Kiedy piana będzie dobrze ubita dodajemy cukier
Ostra na Słodkorobiłam żadnych delikatnych placuszków. Pora nadeszła na biszkoptowe z kawałkami gruszki. Rozpływające i delikatne - urzekną każde podniebienie! :) Składniki: 1 jajko 1 łyżka mąki pełnoziarnistej/kukurydzianej szczypta cukru trzcinowego (można zastąpić białym) szczypta proszku do pieczenia szczypta cynamonu mała gruszka Sposób przygotowania: Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. Do żółta dodajemy mąkę, cukier, proszek
Truskawkowa Fiestawywaru, dodać umyty, pokrojony w plastry zielony ogórek, drobno pokrojony koperek ( jeśli mamy szczypiorek też warto dodać ) oraz ugotowane jajko. Ja dodałam też kilka plastrów ugotowanych buraczków, zjadamy dobrze wychłodzony Część przeznaczoną na botwinkę podajemy na ciepło. W ten sposób mamy dwie zupy. Jeśli jednak nie chcemy mieć dwóch rodzajów zup to wywar cedzimy i przygotowujemy tylko chłodnik, świetny
Proste PotrawyCiekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni
Świat Smaku