kurczaka. Do tego ziarna słodkiej kukurydzy, jajka i por. Całość dosmaczona majonezem i jogurtem greckim. Pycha! Składnki: 100 g kaszy gryczanej (1 woreczek); 300 g wędzonego fileta z piersi kurczaka; 1/2 białej części pora; Puszka kukurydzy konserwowej; 3 jaja ugotowane na twardo; 3 łyżki majonezu; 2 łyżki jogurtu gerckiego; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kaszę ugotować zgodnie z przepisem
Gospodyni Miejskanajprostszy sposób na pozbycie się stwardniałej końcówki. Szparag doskonale wie, w którym miejscu powinien się złamać :-). Szparagi gotujemy na parze przez 10 minut. Gdy przestygną kroimy na kawałki. Ziemniaki studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Szpinak płuczemy, cykorię kroimy w paski. W misce układamy wszystkie warzywa, jajka kroimy w ósemki. Sałatkę polewamy
Kulinarne przygody GatityRamen burger, czyli burger w „bułce” z makaronu, to wynalazek Keizo Shimamoto, który w ekspresowym tempie stał się hitem, łącząc w sobie smaki azjatyckie z amerykańskimi
Nerds Kitchenłyżki cukru pudru Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło razem z połamaną czekoladą (60g). Następnie ściągamy z ognia, dodajemy kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników. Studzimy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i sodą - mieszamy. W osobnym naczyniu ucieramy jajka z cukrem oraz cukrem waniliowym i solą. Następnie dodajemy ostudzone
Słodka StronaCake Nigelli Lawson) - Składniki: Ciasto: 6 jajek (osobno białkai żółtka) 125 g masła 400g Nutelli łyżka rumu (lub innego alkoholu) 100 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady szczypta soli Polewa: 125 ml śmietanki kremówki 30% 125 g gorzkiej czekolady łyżka rumu 100 g orzechów laskowych Ciasto Nutella (Nutella Cake Nigelli Lawson) - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę
Słodka Stronagrubo pokrojonego szczypiorku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ryż (około 250 g surowego) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić wystudzony ryż i podsmażać około 5 minut stale mieszając. Podsmażony ryż poodsuwać na boki patelni, robiąc na jej środku puste kółko. W puste miejsce na patelni wbić jajka i podsmażać jak jajecznicę. Gdy jajka
Gospodyni Miejskabędzie okazja ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników maślanych 1,75 kg sera niemielonego 8 jajek 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 budynie śmietankowe małe 200g masła 2 szklanki cukru pudru 1½ szklanki mleka 150g rodzynek np. sułtańskich Sposób przygotowania: Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami (jeden obok drugiego). Miękkie masło ucieramy
Kuchnia w czekoladziemoim domu obowiązkowo piecze się na Boże Narodzenie. Co roku staram się pokazać go w inny sposób,tak więc w tym będzie to piernik przekładany budyniem. Budyń jest dyniowy a dynia doskonale smakuje w towarzystwie aromatycznych przypraw piernikowych. ciasto: 5 jajek 1,5 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 15 g przyprawy do piernika Delekta 2 łyżeczki proszku
Kolorowa kuchnia Elkiprzepis na sernik z piernikową nutą z orzechami i rodzynkami ;) Składniki: 500g sera chudego białego Emilka 2 jajka garść orzechów włoskich (pokrojonych) garść rodzynek 1 łyżka przyprawy do piernika stewia lub inna substancja słodząca wg. smaku (ja dałam 1,5 łyżeczki) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy przekładamy do małej prostokątnej formy (ja użyłam naczynia żaroodpornego) pieczemy w temp 180 stopni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżeczki oliwy z oliwek sól pieprz Kalafior i brokuł gotujemy i dzielimy na mniejsze kawałki Jajka również gotujemy i dzielimy na ćwiartki Dymkę kroimy w całości na cieniutkie plasterki Pomidorki kroimy w ćwiartki Warzywa układamy na talerzu w dowolny sposób, doprawiamy i polewamy oliwą z oliwek Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comskładniki* 3 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1 szklanka cukru* 250 g margaryny* 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 kisiel czerwony
Mix smakupotrzebnie. Jest doskonały. Składniki: 1,5 szklanki mąki z przemiału 5 jajek 200 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g miękkiego masła bakalie po 5 dag Waszych ulubionych plus 10 dag orzechów włoskich Sposób przyrządzenia: Rodzynki i orzechy sparzyć,pokroić z pozostałymi bakaliami. Oprószyć mąką na sitku ( dzięki temu
pieprzny smaczekminut od wyciągnięcia z piekarnika! SKŁADNIKI: ( tortownica o średnicy 25cm) * jabłka – 800 g * jajko – 4 szt * cukier – 1 szklanka * mąka – 1 szklanka * olejek do ciast śmietankowy – 1 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jabłka obieramy. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na grubsze plasterki. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy
Ostra na Słodkorosły w górę należy postępować w następujący sposób: każdą z części rozpłaszczyć na placuszek, następnie boki ściągnąć do góry (na kształt sakiewki), znowu placuszek i znowu sakiewka. Dopiero wtedy formować podłużne bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem. Odstawić w ciepłe miejsce do ponownego napuszenia (około pół godziny). Posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem. Można posypać makiem , sezamem. Zrobić głębokie nacięcia
Moje domowe kucharzeniegdyż dostarczają energii na długi czas. Składniki: 4 łyżki mąki pszennej 3 szklanki płatków owsianych górskich 2 jajka 4 łyżki cukru białego 4 łyżki cukru brązowego 3 łyżki roztopionego masła 4 łyżki masła orzechowego garść rodzynek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przyrządzenia: Wrzucić wszystkie składniki do miski, wymieszać i uformować ciasteczka. Ciasteczka układać na papierze do pieczenia w odległości
upichcicSkładniki 50 dag mielonej wieprzowiny 50 dag białej kapusty 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 jajka tarta bułka do panierowania 1 cebula 1/2 szkl śmietany 2 łyżki przecieru 1 łyżeczka mąki olej do smażenia bazylia Skworcu czosnek granulowany vegeta Sposób przygotowania 1. Kapustę poszatkować ,posolić i odcisnąć sok.odstawić na kilka minut. 2. Następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką
Sama słodycz i szczypta chilizrumienioną bułką tartą, mogą stanowić dodatek do zup albo mięsnego obiadu. U mnie podane w podobny sposób, w jaki podaję szare (ziemniaczane) kluski: czyli z cebulka i boczkiem oraz zasmażaną kiszoną kapustą. Pyszota! Składniki: 1 szkl mąki pszennej 1 całe jajko woda 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Do mąki wbijamy całe jajko i dodajemy ok pół łyżeczki soli. Następnie stopniowo
Walijskie Pichcenie