Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też coś konkretniejszego. Chociaż lekkie w tym wypadku nie oznacza, że danie nie jest sycące. Składniki na dietetyczne spaghetti (4 porcje): makaron spaghetti pełnoziarnisty 100 g dwie średnie cebule dwa ząbki czosnku filet z kurczaka 400 g cukinia 300 g pomidory w puszce łyżeczka przecieru pomidorowego
Karola gotujekukurydzą (212 ml ) 1 mała czerwona papryka 1 cebula mała 1-2 ząbki czosnku oraz przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra (lub szczypta chilli), oregano, tymianek makaron spaghetti (ilość na dwie osoby) 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z oliwą/olejem przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy, paprykę(...)pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut. 4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę wraz fasolą czerwoną, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti
Gotowanie...to proste !pomidorowy, przygotowany na bazie świeżych pomidorów i bazylii. Danie zdrowe a jakie szybkie w przygotowaniu. Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów to uniwersalny składnik takich popularnych dań jak lasagne czy spaghetti. Można go dodawać także do gołąbków, do klusek, zapiec z nim inne warzywa jak bakłażan, no… do wyboru do koloru. Oczywiście domowy sos pomidorowy jest o wiele smaczniejszy niż(...)koncentratu, nie mówiąc już o tym że jest zdrowy, bo bez konserwantów. Przekonajcie się sami! Dla miłośników sosów (nie tylko pomidorowych) polecam: Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity
A to pestkastron do zrumienienia. 2 Ogórka myjemy, wydrążamy z niego gniazda nasienne. Tak samo jak cukinię, kroimy go za pomocą obieraczki do warzyw, aż wyjdzie z niego "warzywne spaghetti". 3 Cebulę kroimy w cienkie pióra. Słonecznik prażymy na patelni do zrumienienia. 4 Na talerz wykładamy cukinię, następnie cebulę, "spaghetti" z ogórka, posypujemy słonecznikiem, a na końcu skrapiamy oliwą oraz sosem balsamico
Kuchnia BazyliiPani mama A. od mojego lubego robi niesamowity sos pomidorowy do spaghetti. Mamy to szczęście że od czasu do czasu dostajemy w darze jakiś tam słoiczek ;) Wystarczy tylko ugotować makaron (ja akurat miałam kolorowy) i jak ktoś lubi zetrzeć na tace ser żółty do posypania. Jak zrobić taki wyśmienity sos – mam przepis. Składniki 30 […] Artykuł Sos pomidorowy(...)spaghetti pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeProsta, szybka w przygotowaniu, domowa carbonara rozpływająca się w ustach!!. Porcja na 3-4 osoby. Składniki: 400-500 gram makaronu spaghetti (w zależności od preferowanej wielkości porcji) 300 gram boczku pokrojonego w kostkę 2 jajka 200 ml śmietany 30% 1 cebula tarty ser u mnie mozarella ok 100 gram posiekana natka pietruszki do posypania odrobina ulubionych ziół ( u mnie suszona(...)bazylia i oregano) sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Śmietanę, jajka, ser, wybrane zioła oraz szczyptę soli i sporo pieprzu dobrze mieszamy w misce. Makaron spaghetti gotujemy oddzielnie wg instrukcji na opakowaniu, Boczek podsmażamy, gdy ładnie się przyrumieni zdejmujemy go z patelni, a na tłuszczu, który pozostał na dnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Na patelnię, do zeszklonej cebuli dorzucamy boczek
Studencka MichaWłoski klasyk, czyli to co uwielbiam najbardziej... Neapolitański danie składające się z makaronu spaghetti oraz vongoli, czyli małż sercówek. Bazuje ono na smaku uzyskanym z tych właśnie małż, więc nie dodajemy do niego wielu dodatków, a jedynie czosnek i pietruszkę. Składniki: 300 g makaronu spaghetti 1 kg vongoli 100 ml białego wina 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy
wyzwania kuchennePrzygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Marchewkę i cukinię umyć i obieraczką typu Julienne robimy spaghetti. Następnie wstawić do lodowatej wody. Po 5 minutach odsączyć. W misce wymieszaj jajka i śmietanę. Całość dopraw solą i pieprzem dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij ciasto z lodówki(...)minut w temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Następnie wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście warzywne spaghetti. Wszystko zalej mieszanką jajeczno – śmietanową. Posyp parmezanem. Piecz ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie . Podawaj najlepiej na ciepło. Artykuł Tarta z marchewką i cukinią pochodzi z serwisu
I LOVE LIFEChyba każdy z nas ma takie danie, które jest mega szybkie, sprawdzone i robi je wtedy, gdy brak czasu czy pomysłu na obiad. U mnie takim "pewniakiem" jest spaghetti carbonara. Gdy wiem, że nie będę miała czasu na gotowanie, albo w głowie pojawia się pustka po pytaniu: co dziś na obiad to danie ratuje mnie z opresji. A w dodatku(...)jest pyszne :) Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti ok. 120-140 g wędzonego boczku 1 cebula 1 duże jajko ok. 30 g żółtego sera startego na tarce starta gałka muszkatołowa pieprz czarny Makaron nastawić do gotowania według instrukcji na opakowaniu. W tym samym czasie boczek pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Cebulę obrać i pokroić
Simply FoodProsta i bardzo fajna zapiekanka, którą zrobi każdy. Jest mięsko, są warzywa , zapiekane ziemniaczki i mozzarella to chyba musi zasmakować każdemu. Mówię na nią zapiekane spaghetti, bo dolna baza bez warzyw smakuje jak domowe dobre spaghetti. Z racji tego że domownicy wybyli a musiałem sobie coś ugotować na obiad wpadł pomysł właśnie na ta zapiekankę, dlatego też podane proporcje
Smacznie Pysznie Kalorycznieparze ( są genialne, na patelni tylko 7 minut i są pyszne, jędrne, chrupiące) oliwa z oliwek, trochę masła, szczypta szafranu opcjonalnie ser z błękitną pleśnią płaska łyżeczka mieszanki do spaghetti z suszoną miętą i truflami -opcjonalnie ( jednak powiem, że takie mieszanki warto w domu mieć. Swoją przywiozłam z targu we Włoszech, z miejscowości Cascia . Idealne do szybkiego spaghetti, lub jako
Z Kuchni Do Kuchnijulienne, czyli do pokrojenia danego produktu w cienkie i długie słupki. Opcjonalnie zawsze możecie zetrzeć cukinię na zwykłej tarce na cienkie paski, chociaż nie będzie to wtedy wyglądało jak spaghetti… ale nadal będzie pysznie smakowało Składniki: Makaron: 1 duża cukinia 1 łyżeczka soli Sos: 2 papryki czerwone 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Dodatkowo: 1/2 szklanki ugotowanej cieciorki(...)kumin i mieszamy. Smażymy aż ziarenka się złociście zarumienią. Na talerzu układamy cukinię, polewamy sosem z papryki pieczonej i posypujemy pieczoną ciecierzycą. Gotowe! Smacznego! Artykuł Makaron z cukinii – spaghetti w sosie z pieczonej papryki pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plMożna ją jeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii. Cukinia ma delikatny i łagodny smak, dlatego można ją podawać nawet(...)różnym okresie wzrostu i na różnym etapie dojrzewania. Cukinia jest młoda, jędrna, a kabaczek to nazwa cukinii dojrzałej, większej, z pestkami Przepisy z cukinią 1) CUKINIOWE SPAGHETTI Z SOSEM SEROWYM 2) RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 3) CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM 4) KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 5) MEDALIONY INDYCZE W CIEŚCIE CUKINIOWYM 6) ZUPA Z PIECZONEJ CUKINII Z TYMIANKIEM
Kuchnia MagdaLenyBuddha bowl z serem halloumi, makaron chiński na wynos z masłem orzechowym, szaszłyki marynowane w maśle orzechowym z ryżem z kalafiora, sycylijskie spaghetti z kalafiorem, rodzynkami i orzechami i toskański kurczak – pięć dań na pięć roboczych dni tygodnia. Całe menu dla dwóch osób, złożone z takich różnorodnych i zdrowych dań kosztowało 115 zł! Dania super proste albo po prostu(...)niesamowitego dania: pasty sycylijskiej. Włosi, a już w szczególności, Sycylijczycy, kochają się w kalafiorze i bardzo chętnie dodają go do makaronu. Uwierzcie, że pieczone różyczki z kalafiora ze spaghetti to rarytas! Super daniem jest też pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami. Łączenie rodzynek z kalafiorem to znany we Włoszech sposób, trzeba przyznać bardzo dobry. Musicie koniecznie spróbować tego przepisu! Więcej
Niedzielny kucharzsosu można wykorzystać samo mięso mielone wołowe, wieprzowe lub mieszane. Sos najlepiej pasuje do makaronu tagliatelle, gdyż jego struktura jest dość ciężka. U mnie niestety tym razem był ze spaghetti, bo po prostu zapomniałam o tym składniku. Gorący sos zamknięty w słoiku bardzo dobrze się przechowuje w lodówce i dużo nie traci na smaku po podgrzaniu. Gwarantuję, że jeśli(...)sól, wszystko wymieszać i gotować jeszcze kilka minut bez przykrycia. Na koniec doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Najlepiej podawać z ugotowanym al'dente makaronem tagliatelle. Zobacz również: spaghetti carbonara
Kuchcik gotuje