spaghetti - 5367 przepisów (strona:107/358)

Spaghetti z tuńczykiem 127

Nigdy nie przepadałam za rybami. Gdy przeszłam na dietę dostałam przepis na lżejszą wersję spaghetti. Okazało się, że robi się je bardzo szybko a na ciepło jest pyszne. Dodatkowo składniki możemy trzymać w większej ilości w szafkach i czekać na właściwy moment ;) Podobny przepis znajduje się też na stronie Kwestii Smaku , więc inspirowałam się nim przy opisywaniu.  Składniki(...)150g makaronu spaghetti 2 łyżki oliwy 1/2 cebuli 300 g krojonych pomidorów z puszki oregano lub tymianek puszka tuńczyka w oleju Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę lub piórka. Dodać pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Gotować parę minut aż sos trochę zgęstnieje. Dodać zioła

W kuchni bez szafek
Wegetariańskie spaghetti z sosem pomidorowym 78

ręką strukturyzowaną soję, która świetnie zastępuję mielone mięso. Jak dla mnie - to właściwie jest smaczniejsza. Chociaż do bezmięsnych posiłków głównego domownika chyba nie przekonam - Wam polecam szczerze - to spaghetti z wegetariańskim sosem jest przepyszne.  Składniki (4 porcje) -300 g makaronu spaghetti -300 g strukturyzowanej soi lub kotletów sojowych -1 puszka pomidorów krojonych -pół cebuli -2 ząbki czosnku -1 łyżka

Zielona Kuchnia
Zielone spaghetti w sosie sezamowym 88

będziecie mieli problem z dostępnością któregokolwiek z proponowanych przeze mnie warzyw, możecie zamienić na inne, chociażby marchewkę, paprykę czy szpinak. Składniki na 3 porcje: 200 g pełnoziarnistego makaronu (najlepiej spaghetti) 1 mała kapusta pak choi 1/3 brokuła 300 g groszku cukrowego 1 łyżka oleju 1/2 cebuli 3 łyżki (45 g) orzechów ziemnych do posypania Sos: 50 g pasty sezamowej(...)podaniem posyp pokruszonymi orzechami ziemnymi. 1 porcja (1/3 makaronu) zawiera: 545 kcal; 21,6 g białka; 21,6 g tłuszczu; 56,4 g węglowodanów; 15 g błonnika Artykuł Zielone spaghetti w sosie sezamowym pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Tradycyjne spaghetti 116

Tradycyjne spaghetti   Składniki: - przecier pomidorowy 500 ml - mięso wołowe mielone 300g - cebula - 250g pieczarek - oregano - sól i pieprz - papryka mielona słodka - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - chili pieprz cayenne Sposób przygotowania: - przecier pomidorowy zagotuj tak, aby odparował jak najwięcej zawartej w sobie wody i dopraw - mięso wołowe usmaż na 1 łyżce oleju i spraw słodką papryką, solą morską(...)dodaj do przecieru - wszystko dopraw oregano i chili, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze całość przez ok. 30 minut lub dłużej (nawet godzinę), co jakiś czas mieszając Podawaj z makaronem spaghetti i parmezanem. Mimo tego, że tego typu dania są pyyyyszne i można byłoby je jeść codziennie...niestety są bardzo kaloryczne. Jaki możemy mieć sposób na spalenie tak kalorycznego obiadu

MintTaste
Pasta alla norma – makaron z bakłażanem 67

script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Zobacz też inne przepisy na makaron: Zapiekanka makaronowa z bakłażanem Makaron z masłem szałwiowym Makaron ryżowy z wieprzowiną Spaghetti aglio e olio Spaghetti napoli Wieprzowina na ostro Zobacz też najnowsze przepisy: Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe

okolicepalnika.pl
Spaghetti z łososiem na zielono 111

będzie uczta wymarzona. Makaron na al dente ugotowany, groszkiem, szpinakiem, koperkiem na zielono "ubrany", łososiem połączony, serem oprószony. Danie banalne, ale w smaku idealne. Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 1 mała biała cebula, 2 garście świeżego szpinaku, 100 g łososia wędzonego na zimno, 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, sól(...)delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku. Rada: kiedy dodamy wszystkie składniki, patelnię zdejmujemy z ognia, po zmieszaniu przykrywamy pokrywa na 1 min, łosoś pod wpływem temperatury delikatnie zmieni kolor. Spaghetti podajemy z płatkami lub startym serem, można skropić sokiem z cytryny

Moniki Smakołyki
Powalentynkowa zapiekanka i kuchnia społeczna 126

zapiekankę makaronową z ziemniaczanym "serem", mając na uwadze, że za taki "ser" w jednej z poznańskich pizzerii trzeba słono zapłacić, więc wyszło zarówno kryzysowo, jak i prestiżowo :) Składniki: - wczorajsze spaghetti - ziemniaki - drożdże nieaktywne - kurkuma Wykonanie: Spaghetti czy inną pastę wkładamy do żaroodpornego naczynia. Ziemniaki gotujemy, a następnie miksujemy z drożdżami, odrobiną kurkumy, dla koloru i sporą porcją soli. Górale solą

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak ugotować 5 obiadów na cały tydzień i nie zwariować 93

żeby sos sobie „pyrkał”. Nie przykrywamy rondla – woda powinna swobodnie odparować z sosu. Minimalny czas gotowania – 15 minut. Optymalny – 45 minut. Sos pomidorowy pysznie smakuje z makaronem. Wystarczy ugotować spaghetti, czy rurki, dodać sos i obiad gotowy. Miłosz wsuwa aż miło! W czasie choroby gotowaliśmy mu takie spaghetti. Poza tym sos stanowił podstawę trzech różnych dań. Sos ugotowaliśmy w poniedziałek

Niedzielny kucharz
Spaghetti z cukinii z pomidorkami, mozzarellą, pesto i jogurtem 114

Spaghetti  z surowej cukinii jest niskokaloryczne, świeże i zdrowe. Danie z wyglądu przypomina makaron z dodatkami, jednak jest to raczej sałatka. Do przygotowania makaronu z cukinii potrzebujemy spiralizer lub temperówkę do warzyw. Jeżeli nie posiadamy takich sprzętów, możemy użyć tarki do julienne.  W ostateczności  wystarczy ostry nóż i zwinna ręka. Składniki na 1 porcję 200 g cukinii(...)doprawiamy solą i pieprzem. Pomidorki kroimy na ćwiartki, mini-mozzarellę odsączamy z zalewy. Cukinię myjemy i przepuszczamy przez spiralizer, temperówkę lub trzemy na tarce do julienne. W miseczce wykładamy spaghetti z cukinii, dodajemy kulki mini-mozzarelli, ćwiartki pomidorków. Całość polewamy sosem jogurtowym z pesto, dodajemy listki bazylii,  w razie potrzeby doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego

Tajemnice Smaku
Gotowanie podczas obozu tai-chi - relacja kulinarna 90

oregano - suszone lub świeże Pasta z oliwek i suszonych pomidorów - sposób przygotowania: Wszystkie składniki połącz w robocie kuchennym na smarowną masę. Reguluj konsystencję dodając oliwy. Wegetariański sos pomidorowy do spaghetti Składniki dla 4-6 osób: około 8 łyżek oliwy cebula - 1 sztuka marchew - 2 sztuki pietruszka korzeń - 1 sztuka seler - 1 mały 2 puszki pomidorów koncentrat pomidorowy - ewentualnie woda - około(...)czosnek i zioła (w dowolnej ilości!). Mieszaj co jakiś czas doprowadzając do ulubionej konsystencji. Pod koniec gotowania dopraw świeżo mielonym pieprzem i jeśli chcesz - solą morską. Podawaj z makaronem spaghetti - najlepiej razowym. Jeżeli lubisz - posyp startym parmezanem. Można również użyć startego sera żółtego i posypać bardzo gorące danie - tak, żeby ser zdążył się rozpuścić lub wstawić na 5 minut

Gary Bez dna
Spaghetti z mieloną wołowiną, czerwonym winem i świeżą rukolą 158

makaronu spaghetti w nieco innym wydaniu, bo z wołowiną, czerwonym winem i dużą ilością aromatycznych, suszonych ziół i czosnku. Zdrowia i niepowtarzalnego smaku doda świeża rukola zmieszana z makaronem i sosem. 400g makaronu spaghetti 400g mielonej wołowiny 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 750ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki suszonej bazylii 3 łyżeczku suszonego oregano

Szefowa kuchni
Spaghetti ze szparagami 59

Spaghetti ze szparagami to pyszne, pożywne i łatwe danie. Można też szparagi podawać z ziemniakami i z dodatkiem dowolnego mięska. Szparagi charakteryzują się delikatnym smakiem i doskonale komponują się z potrawami mięsnymi, rybami, drobiem oraz z innymi warzywami. Walory smakowe, lekkostrawność, duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają(...)szparagów nie powinno zabraknąć w diecie. Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti zielone szparagi ( dla 2 osób zużyłam pół pęczka) śmietana 18% – mały kubeczek starty ser żółty ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie : Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony na drobno czosnek oraz pokrojone w nieduże kawałki szparagi. Wlać śmietanę, przykryć patelnię

Smaczne Potrawy
Spaghetti z kurczakiem 56

Dania z makaronem są moimi ulubionymi, ponieważ zawsze się sprawdzają i każdemu smakują. Można je przygotować w krótkim czasie ze składników, które mamy w lodówce. Dzisiaj zrobiłam spaghetti z kurczakiem i warzywami. Sos do makaronu jest aksamitny i śmietankowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 300g makaronu spaghetti 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki ząbek

Danka Pichci