Spaghetti ze szczypiorkiem czosnkowym

Spaghetti ze szczypiorkiem czosnkowym

Spaghetti ze szczypiorkiem czosnkowym

Spaghetti ze szczypiorkiem czosnkowym można podać w wersji mięsnej i bezmięsnej. Jeżeli wolimy mięsną, należy na końcu dodać podsmażony boczek. 3 porcje spaghetti, szczypiorek czosnkowy, 2 ząbki czosnku, olej rzepakowy, sól, sok z 1/2 cytryny, cukier, garść orzechów włoskich, 100 g boczku wędzonego (wersja mięsna), parmezan lub inny twardy ser do posypania, Szczypiorek, czosnek i 6 łyżek oleju zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Pesto musi mieć zdecydowany smak – mu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.