Składniki: 500 g makaronu rurki 2 puszki pomidorów krojonych 3 ząbki czosnku sos do spaghetti w proszku zioła prowansalskie 0,5 kg pieczarek sól kucharek pieprz 250 ml wody 500 g mięsa mielonego kulka mozzarelli Pomidory przekładamy do garnka, doprawiamy odrobiną soli i ziół, gotujemy około 15 minut. W tym czasie podsmażamy pieczarki pokrojone w paski i dodajemy mięso, doprawiamy(...)zgniecionym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. podsmażamy kilka minut. Dodajemy pomidory, wodę i sos spaghetti. Gotujemy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy all dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przekładamy ugotowany makaron do naczynia żaroodpornego i dodajemy sos, całość dokładnie mieszamy. Pieczemy pod przykryciem 15 min w 175 stopniach a następnie posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą i pieczemy jeszcze
Kuchenne inspiracje SylwiiSpaghetti bez mięsa jest również smaczne i pożywne. Składniki: Makaron spaghetti 1 opakowanie Groszek konserwowy 1 puszka Cebula biała 1 szt. Pieczarki świeże 25 dag Śmietanka 18% ½ szklanki Masło 2 łyżki Sól i pieprz do smaku Ser żółty 5 plasterków Natka pietruszki Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i udusić na maślę z pokrojonymi
Tradycyjna Kuchniakolejnych składników-a zwłaszcza śmietany! Głównymi składnikami sosu są jajka (w większości żółtka), podsmażony, chrupiący boczek (idealnie byłoby użyć pancetty) oraz starty parmezan. SKŁADNIKI: 4 porcje ok 400 g spaghetti 4 żółtka i jedno całe jajo (oryginalny włoski przepis mówi,że powinno być tyle żółtek, ile osób-ale tutaj możemy troszkę odchudzić przepis. Ja dałam 3 żółtka) 40 g startego(...)posypać odrobiną natki PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy osoloną wodę na makaron. Drobno pokrojony boczek wrzucamy na patelnię i przesmażamy, dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę-całość smażymy-oby tylko nie przypalić. Spaghetti gotujemy al dente. Patelnię zdejmujemy z gazu. W miseczce rozbijamy jajka, dodajemy parmezan i dużą ilość pieprzu. Makaron odcedzamy (ja zawsze zachowuję troszkę wody od makaronu), wrzucamy gorący na patelnię
Kopystką po garachGRIILLOWANYCH WARZYW Z SEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ
nietylkopasta.plkurczakiem (4-6 porcji) Składniki: 450 g piersi z kurczaka, pokrojonych w cienkie paski 1 łyżka oleju roślinnego 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 350 g makaronu typu spaghetti 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski 1 marchewka, starta na tarce 2 dymki, posiekane 3 łyżki posiekanych liści kolendry (plus ekstra do podania) 1/4 szklanki uprażonych na suchej patelni orzeszków(...)Smacznego! English version Thai noodles with chicken (4-6 servings) Ingredients: 450 g chicken breasts cut into thin strips 1 tablespoon vegetable oil 3 cloves garlic, minced 350 g spaghetti noodles 1 red bell pepper, cut into thin strips 1 carrot, shredded 2 green onions, chopped 3 tablespoons cilantro leaves chopped (plus more for garnish) 1/4 cup t oasted peanuts
karmelowylubimy dania warzywne, oj tak, kolorowe porcje zdrowia, lekkie a zarazem pożywne. Chętnie przygotowuję kaszę z warzywami. Warzywa z patelni można podać z dowolnym krótkim makronem lub spaghetti, także z ryżem lub innymi kaszami, np. kuskus, pęczak, dodać passatę, fetę lub tarty ser na patelnię. Zawsze z takimi daniami eksperymentuję, dodaję coś od siebie, szczególnie warzywa, ich proporcje lub przyprawy(...)oleju 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, lubczyk, oregano łyżeczka cukru pudru dla zrównoważenia smaku kilka łyżek oliwy z oliwek do podania: kasza gryczana, makaron krótki lub spaghetti, tarty ser, natka, rukola lub bazylia łyżeczka masła Przygotowanie: Rozgrzewam oliwę, podsmażam posiekaną drobno cebulę i czosnek, dodaję za chwilę pokrojone drobno suszone pomidory, pieczarki i paprykę w kostkę. Smażę
Zasmakuj Kuchnilunch. Każde danie jest zdrowe, łatwe, szybkie w przygotowaniu (od 20 do 50 minut gotowania) i niedrogie – składa się z niewielu składników, a kosztuje maksymalnie 7 zł od osoby. Spaghetti z pieczonym kalafiorem Czas : 35 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla 2 osób: około 7 zł Spaghetti z domowym sosem pomidorowym Czas : 50 minut (w tym 45 minut powolnego
Niedzielny kucharzUwielbiam makarony i mogłabym je jeść codziennie, a tym bardziej spaghetti bolognese. Jedno z moich ulubionych dań. Nie jestem zwolenniczką kupnych sosów, dlatego w tym przepisie nie spotkasz makaronu z mięsem polanego mazią ze słoika. Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych 300 g mięsa mielonego z indyka 300 g makaronu spaghetti 30 g tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 mała
Dominacja smakuząbki czosnku Upieczona papryka 3 duże pomidory lub puszka pomidorów z zalewą Zielona fasolka szparagowa 100 g, opcjonalnie żółta Puszka białej fasolki Szklanka dowolnego drobnego makaronu, może być połamane spaghetti Pęczek bazylii Bouquet garni składający się z liścia laurowego kilku gałązek natki pietruszki i tymianku oraz rąbka od parmezanu Przygotowanie: Krok 1 Nagrzewamy piekarnik do 200 st. Wstawiamy do środka(...)żółtą fasolką, którą dorzucamy do zupy zaraz po bouquet garni. Następnie gotujemy 10 minut. Krok 5 Bierzemy dowolny drobny makaron (jeśli nie mamy to po prostu łamiemy na kawałeczki spaghetti) i dodajemy do wywaru. Ostrożnie z makaronem, nie dodajcie za dużo, bo „wypije” całą zupę. Po 10 minutach, kiedy makaron będzie już prawie miękki, dodajemy fasolkę zieloną oraz fasolkę
Niedzielny kucharzprzeraża 5 łyżek masła w sosie – przy dwóch puszkach pomidorów to niewiele. Poza tym dzięki niemu sos jest gładki i aksamitny. Taki sos pomidorowy możecie zjeść ze spaghetti lub każdym innym makaronem. Smacznego! Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Składniki: 2 puszki całych pomidorów 5 łyżek masła(...)Mała cebula Ząbek czosnku Pół opakowania makaronu spaghetti (my używamy razowego) Pół szklanki tartego parmezanu Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Pomidory wyłóż do rondla, dodaj masło, przekrojoną na pół cebulę i ząbek czosnku. Zacznij podgrzewać, a następnie gotuj na wolnym ogniu 45 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Krok 2 Wyłącz ogień, wyciśnij (odsącz) sok z cebuli do sosu
Niedzielny kucharzsera, np. cheddara lub bursztynu (może być to co macie w lodówce Kilka plasterków sera pleśniowego lub Camemberta Opakowanie tortilli pszennych (my robimy tortille domowe według tego przepisu) Makaron spaghetti 250 g makaronu chińskiego pszennego Ryż 2 kromki ciemnego chleba Jogurt naturalny Ze spiżarni: Majonez (kilka łyżek) Keczup (kilka łyżeczek) Domowy sos pomidorowy (może być też sok pomidorowy, albo(...)przeraża 5 łyżek masła w sosie – przy dwóch puszkach pomidorów to niewiele. Poza tym dzięki niemu sos jest gładki i aksamitny. Taki sos pomidorowy możecie zjeść ze spaghetti lub każdym innym makaronem. Smacznego! Artykuł Menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwiecie, co zrobić dziś na obiad? Najpopularniejsze danie kuchni włoskiej. Z pełnoziarnistym makaronem Lubella będzie strzałem w dziesiątkę! Zmodyfikowane spaghetti według Gordona Ramsay’a wykonaniu mojego mężczyzny. Najlepsze, jakie jadłam. Składniki: opakowanie makaronu spaghetti Lubella 70- 80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 marchewki 2 puszki pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki
Słodki ZakątekSpaghetti frittata to pomysł na śniadanie, gdy zostanie nam w lodówce ugotowany makaron. Postanowiłam przygotować wersję nie smażoną, a pieczoną, która praktycznie robi się sama i nie musimy pilnować patelni ani obracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki
Gotowanie i blogowanietylko w święta i od święta, jest składnikiem sałatek czy dań z makaronu. Często zastępuje nam natkę pietruszki czy koperek. Jest zdrowo i pysznie! Składniki: 300 g makaronu spaghetti 1 świeży średni pomidor 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów – 400 g 1 suszony pomidor z zalewy przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, bazylia, papryka słodka, chili, suszone pomidory
Zasmakuj Kuchnisenza zucchero e burro) **** Placki ziemniaczane z kukurydzą, bekonem i serem cheddar (Frittelle di patate con mais, bacon e cheddar) **** Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca) **** Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką i pieczarkami (Spaghetti con broccoletti, prosciutto e champignon al forno) **** Pulpeciki z kurczaka w sosie musztardowym (Polpettine di pollo con salsa alla
La grande e la piccola cuoca