Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami

Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami

Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami

Przepis na : obiad

Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!  200g makaronu spaghetti 2 bakłażany 1 mały słoiczek kaparów w zalewie  4 ząbki czosnku  300ml passaty pomidorowej 100g tartej mozzarelli sól, pieprz oliwa z oliwek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki bakłażany. Smażymy przez około 10 minut, do momentu aż bakłażany zmiękną i wyparuje z ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.