W ogródku rośnie pietruszka i mięta, lekko deszczem wiosennym muśnięta. Listki pozbierałam i pesto z nich przygotowałam. Takie inne bo z dyniowymi pestkami, żeby zaskoczyć rodzinę nowymi smakami. Dodatkowo w moździerzu je przygotowałam, dzięki temu więcej wartości odżywczych zachowałam. Sezon na szparagi teraz mamy więc często je zjadamy. Na różne sposoby je przygotowuję, co raz nowe dania z ich udziałem przygotowuję. To danie jest z makaronem bezglutenowym, w fajnym kolorze, bo buraczkowym. Całość ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.