Sos barbecue kojarzy się przede wszystkim z kuchnią amerykańską. Jest to idealny dodatek zarówno do potraw z grilla, ale i nie tylko. Jego wyrazisty smak pokreśli smak każdej potrawy. Domowy sos barbecue idealnie będzie pasował również do kanapek. Przeczytaj również: Karkówka w jogurcie na grilla Sos barbecue możecie oczywiście kupić, gotowy jednak ten przygotowany w domu jest o wiele lepszy(...)jego przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Macie ochotę? Składniki 50 ml sosu Worcestershire 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu 5 łyżek ketchupu, albo 3 łyżki koncentratu pomidorowego opcjonalnie: mała czerwona cebula Domowy sos barbecue – przepis Do rondelka wkładamy wszystkie składniki, w tym przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli chcecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli ma być szybko, prosto i dla całej rodziny, włącznie z niejadkami niezależnie od wieku, pierwsze co przychodzi na myśl to makaron z sosem bolognese. Sos boloński to mielone mięso duszone z warzywami i pomidorami, wykorzystujemy go do lasagne , cannelloni. I choć w kartach restauracji najczęściej widnieje danie "spaghetti bolognese", to moim (mądrym) zdaniem lepiej smakuje z makaronem typu tagliatelle(...)fettuccine albo nawet penne, gdyż taki makaron ma większą powierzchnię do zanurzenia w sosie. Najstarszy przepis na ragu bolognese pochodzi z końca XVIII wieku, jego autorem jest Alberto Alvisi, kucharz papieża Piusa VII (kard. Barbanaba Chiaramonti). W 1891 roku Pellegrino Artusi opublikował w swojej książce kucharskiej przepis na maccheroni alla bolognese, czyli makaron po bolońsku, w skład którego wchodziły mięso
Obiad gotowyMięso w sosie pieczeniowym na świąteczny obiad. Często otrzymuję pytania dotyczące wpisu Jak zrobić domowy sos pieczeniowy , na FB lub w emailach czytelnicy pytają mnie co to za mięso jest na zdjęciach i jak upiec takie mięso, oraz jak zrobić kluski śląskie. Mięso w sosie pieczeniowym idealnie będzie nadawać się na świąteczny obiad . Mimo, że podałam składniki marynaty do mięsa(...)postanowiłam przygotować osobny wpis z przepisem na mięso w sosie pieczeniowym przygotowanym naturalnym sposobem na bazie pozostałości po pieczeniu mięsa (tłuszcz, resztki przypraw i sok). Do Mięsa w sosie pieczeniowym idealnie pasuje wiele dodatków: ziemniaki, kasze, wszelakie kluski, w tym kluski śląskie, kopytka oraz makarony. Smak takiego mięsa w sosie pieczeniowym jest nie do podrobienia przez zamienniki typu kostki mięsne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapiekane nachos z żółtym serem to sycąca przekąska, która idealne sprawdzi się na każdym przyjęciu. Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem :) Pyszne…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sos do kurczaka! Jaki sos przyrządzić do pieczonego kurczaka? Jest wiele dobrych sosów do kurczaka, a jednym z nich jest sos curry z jabłkiem i porem. Jestem fanką sosów do mięsa i tych na ciepło i tych na zimno. Moje dzieci wręcz domagają się sosu, kiedy przyrządzam smażone lub pieczone mięso , również ryby . Często też gotuję miso bezpośrednio w sosie(...)ugotowanie samego sosu to żaden problem. Sos do kurczaka z porem, jabłkiem i curry jest pyszny, aromatyczny i delikatnie ostry. Bardzo lubię dodawać por do sosu zamiast cebuli. Por jest delikatniejszy w smaku i świetnie pasuje z jabłkiem. W tym przepisie na sos pokroiłam pora i dodałam na koniec do sosu. Jeśli wolicie gładki sos to można go zmiksować
codojedzeniarulon i gotowe. Tortilla z tuńczykiem i jajkiem Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 1 placek tortilla 4 łyżki tuńczyka w sosie własnym (około 70g) 1 jajko na twardo 2 łyżki kukurydzy 1 łyżeczka musztardy garść mix sałat świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ugotować jajko. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedzić. Jajka pokroić(...)paprykę pokrojoną w paseczki i sałatę. Całość zawinąć w rulon i gotowe. Sałatka do pudełka : Grecka sałatka z serem feta i sosem ziołowym Czas wykonania: 5 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 30 g sera feta 6 sztuk pomidorków koktajlowych kilka zielonych oliwek 30 g mix sałat Sos: 1 saszetka sosu greckiego
KuchniaWeDwoje.plMój artykuł o amerykańskim sosie BBQ sprowadził wielką lawinę pytań i kontrowersji na temat jego składników. Dlatego też postanowiłam rozwinąć ten temat dalej. Jednym z podanych w moim przepisie składników był Sos Worcestershire. Jedna osoba zapytała o to czy można go czymś zastąpić. Po pierwsze odpowiedź brzmi tak. Po drugie nie jest to składnik kluczowy dla sosu BBQ, więc(...)tyko można go zastąpić, ale i można go całkowicie pominąć. To pytanie zrodziło pomysł, by w osobnym artykule napisać o samym sosie Worcestershire, zwanym również pod nazwą Sos Angielski. Worcestershire to klasyk nad klasykami. Jego historia jest kilkusetletnia, a receptura sięga 18 wieku i czasów kiedy składniki kulinarne z Indii miały wielki wpływ na kuchnię angielskiego mieszczaństwa. Klasyczny sos oryginalnie
Jem więc JestemMój artykuł o amerykańskim sosie BBQ sprowadził wielką lawinę pytań i kontrowersji na temat jego składników. Dlatego też postanowiłam rozwinąć ten temat dalej. Jednym z podanych w moim przepisie składników był Sos Worcestershire. Jedna osoba zapytała o to czy można go czymś zastąpić. Po pierwsze odpowiedź brzmi tak. Po drugie nie jest to składnik kluczowy dla sosu BBQ, więc(...)tyko można go zastąpić, ale i można go całkowicie pominąć. To pytanie zrodziło pomysł, by w osobnym artykule napisać o samym sosie Worcestershire, zwanym również pod nazwą Sos Angielski. Worcestershire to klasyk nad klasykami. Jego historia jest kilkusetletnia, a receptura sięga 18 wieku i czasów kiedy składniki kulinarne z Indii miały wielki wpływ na kuchnię angielskiego mieszczaństwa. Klasyczny sos oryginalnie
Jem więc Jestemdrodzy, dziś mam niebywałą przyjemność wprowadzić Was w pyszny świat sosów. W związku z nawiązaną niedawno współpracą z firmą Folwark na blogu będziecie mogli znaleźć wiele pysznych i ciekawych przepisów, których smak wzbogacą sosy Folwark. Powstała w 1991 roku firma Folwark zaspokaja potrzeby najbardziej wymagających konsumentów produkując nie tylko tradycyjne, ale również unikalne sosy kuchni śródziemnomorskiej czy orientalnej. Od początku(...)dostarczanie klientom najwyższej jakości produktów o wyjątkowym smaku. Starannie dobrane receptury i szczególna dbałość o kompozycję przypraw decydują o doskonałych walorach smakowych. W ofercie firmy znajdziecie m.in. takie sosy jak: sos czosnkowy, sos kebab-gyros ostry, dressing 1000 wysp, sos salsa mexicana, sos madziarów, sos do pizzy, keczup premium, sos barbecue, sos słodko-kwaśny, sos pomidorowy sambal, sos hamburgerowy
Słodkie okruszkiUwielbiam kuchnię włoską, gości ona bardzo często na moim stole. Podstawą najlepszych dań tej kuchni jest sos pomidorowy. Bardzo długo używałam gotowych sosów, np. z firmy Łowicz, które są naprawdę smaczne. Mój M. (o dziwo wielki przeciwnikiem wszelkich gotowców i fixów) wolał sos ze słoika, niż ten domowy, ponieważ ich smak jest o wiele bardziej wyrazisty. Choć nie widzę(...)złego w korzystaniu z tego typu rozwiązań, za punkt honoru wzięłam sobie opracowanie domowego sosu, który przypominał by smakiem ten kupny. Po kilku nieudanych próbach myślę, że osiągnęłam cel. M. przerzucił się na sos mojej produkcji, więc stwierdzam, że moja misja zakończyła się sukcesem. Polecam!! Najlepszy sos pomidorowy (moja sekretna receptura ) Składniki: 150 ml pomidorów krojonych
Mania Gotowaniasosie barbecue z Jacka Danielsa słyszałam już nie raz. Widziałam wielokrotnie przepisy z jego użyciem i wiedziałam, że jeśli zobaczę go w sklepie muszę koniecznie go nabyć J Sosów na bazie whiskey Jack Daniels jest kilka, ja zdecydowałam się na smak „Full flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi(...)kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo „dymny” w smaku i zdecydowanie czuć w nim dodatek whiskey. Naprawdę polecam. Żeberka w glazurze z sosu Jack Daniels Składniki: 1 kg chudych żeberek 1 łyżeczka czosnku granulowanego 4 łyżeczki przyprawy
Mania Gotowaniajest jednak takie proste. Wymaga trochę czasu i cierpliwości, ale cierpliwość będzie wynagrodzona. Żeberka możecie przygotowywać na wiele sposobów, jednak najpopularniejsze i moim zdaniem najsmaczniejsze, czyli BBQ. Sos Barbecue pochodzi oczywiście z USA, jego skład i wygląd zależy od rejonu, w którym jest on przygotowywany. Ja chciałam się podzielić swoją ulubioną wersją, która powstała metodą prób i błędów(...)Zapraszam was na szczegółowy opis przygotowania tego specjału. Mam nadzieję, że podejmiecie wyzwanie i przygotujecie ten przysmak w swoim domu, bo naprawdę warto!!!! Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) Składniki: około 1 kg żeberek wieprzowych (2 płaty) olej 2 łyżki octu winnego kieliszek whiskey lub wódki ½ szklanki woda Marynata: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka ciemnego
Mania GotowaniaDlaczego najlepszy? Bo pysznie soczysty i delikatny, podany w towarzystwie doskonałego (moim zdaniem) sosu. Dla mnie stał się przełomowym odkryciem, dla P. powrotem do trochę już zapomnianego smaku sprzed lat. Sos nie przypomina niczego, co do tej pory miałam okazję spróbować i jest absolutnie wspaniały. Co to za sos? Sos z orzeszków ziemnych. Część z Was pewnie już(...)części to nowość taka jak dla mnie. Powiem tyle, to był strzał w dziesiątkę! P. opowiadał mi o tym sosie już kilka razy, zawsze się zachwycając, dlatego postanowiłam w końcu go przyrządzić. Poczytałam trochę, dowiedziałam się, że sos bywa nazywany satay lub sate, ale w obu przypadkach receptura i główny zamysł są bardzo podobne. Przeczytałam także, że taki sos podawany
Ratunku obiadPrzepis na przepyszny schab duszony w delikatnym sosie z żółtą cukinią i marchewką. Dzięki długiemu duszeniu schab wychodzi delikatny i kruchy. Sos z tartej cukinii i marchewki jest kremowy i bardzo aromatyczny. Danie najlepiej smakuje w połączeniu z ugotowanym ryżem jaśminowym lub kaszą bulgur. Do przepisu możesz również użyć cukinii zielonej, jednak kolor sosu może wyjść wtedy bardziej zielony. Warto(...)dodać odrobinę kurkumy pod koniec gotowania, dzięki niej sos wygląda bardziej apetycznie. Do przepisu wykorzystaj schab dobrej jakości, najlepiej kupiony w masarni. Schab krojony w plastry i pakowany, np. z Lidla, często jest bardzo suchy i niestety nie jest tak smaczny. Jeśli masz problem i ugotwany schab zawsze wychodzi suchy i gumowaty, być może kupujesz mięso kiepskiej jakości. Całą rodziną
ProstePesto.plchwile kiedy kalorie nie mają znaczenia, bo smak potrawy jest najważniejszy. W tym przepisie na sos jest ich sporo, ale warto od czasu do czasu urozmaicić nim smak mięsa. Sos jest i słodki i ostry, pełen pysznych smaków, co ja będę Wam mówić, wystarczy go zrobić. Sos słodko-pikantny najlepszy jest do mięsa, kotletów mielonych lub klopsików. Przepis na kotlety(...)mielone z piekarnika ukazał się kilka dni temu, ale bardzo prosiliście mnie o przepis na sos z którym zostały podane kotlety, a wszystko za sprawą zdjęcia mielonych w sosie na FB-ku. Prosiliście, więc macie. Jak przygotować różne sosy do potraw: Sos pomidorowy Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem Sos śmietanowy z kurczakiem do makaronu (błyskawiczny) Sos śmietanowo-serowy do makaronu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrównież uwielbiacie klopsiki? Ja i P. na pewno :) Można je robić z różnymi dodatkami i w przeróżnych sosach, co daje niemal nieskończone możliwości. Na moim blogu możecie już znaleźć tradycyjne klopsiki tymiankowe w pysznym pieczarkowym sosie , drobiowe klopsiki w sosie pomidorowo-warzywnym z rodzynkami oraz te same klopsiki w prostym sosie cebulowo-pietruszkowym , a także nieco bardziej(...)niezwykłe klopsiki curry z dodatkiem imbiru w kremowym i delikatnym sosie o tym samym smaku . Te ostatnie niedługo będę musiała powtórzyć, bo są niesamowite. Mówię Wam, pychotka :) Do tej pory nie było jednak na blogu mojego nr 2 w tym temacie (nr 1 to zdecydowanie curry). Mianowicie klopsików w sosie bardzo pomidorowym :) Są one nie tylko smaczne
Ratunku obiadznana ze swojej różnorodności i zróżnicowanych tradycji kulinarnych, nieustannie ewoluuje, dostarczając smakoszom na całym świecie niezliczonych doświadczeń. Jednym z podstawowych elementów, który jest sercem wielu klasycznych europejskich potraw, jest sos pieczeniowy ciemny. Ten gęsty, bogaty sos, o głębokim, złożonym smaku, jest niezastąpiony w wielu kuchniach na naszym kontynencie. A jednak, nawet ten tradycyjny element europejskiego gotowania nie jest odporny(...)nowoczesnością zasługuje na głębszą analizę. Czy jest to chwilowa moda, czy może nowy standard, który na stałe wpisze się w kulinarną mapę Europy? Przekonajmy się. Historia i tradycja sosu pieczeniowego ciemnego Kiedy mówimy o sosie pieczeniowym ciemnym, mówimy o głęboko zakorzenionej tradycji kulinarnych mistrzostw. Jego pochodzenie sięga XIX-wiecznej Francji, gdzie był nieodłącznym elementem każdej pieczeni. Przygotowywany na bazie esencji
ProstePesto.plkulinarnym świecie Azji kryją się niezliczone skarby smakowe, a jednym z nich jest wyjątkowy azjatycki makaron z sosem masła orzechowego. To połączenie intensywnych smaków, tekstur i barw sprawia, że danie to staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Dzisiaj zabieramy Cię w podróż kulinarną, gdzie poznasz tajemnice przygotowania tego aromatycznego makaronu z sosem orzechowym, wzbogaconego o kolorowe warzywa jak papryki, czerwona(...)kapusta, cukinia i fasolka szparagowa. Sekret sosu z masła orzechowego . Sos z masła orzechowego to serce tego wyjątkowego dania. Jego bogaty, gładki i kremowy smak idealnie komponuje się z makaronem, tworząc połączenie, które rozbudzi Twoje kubki smakowe. Przygotowanie sosu może wydawać się skomplikowane, ale w rzeczywistości to prostsze niż myślisz. Wystarczy połączyć masło orzechowe, sos sojowy, sos Sriracha, miód, imbir
nietylkopasta.plKarkówka wieprzowa, plastry duszona w sosie z cebulą i przyprawami. Prosty przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym, to klasyczny domowy obiad. Idealny gęsty sos, aromatyczne mięso to propozycja nie tylko dla mięsożerców. Sos z karkówki to jedno z naszych ulubionych dań, które niewątpliwie współgra z wieloma dodatkami. Jak zrobić sos z karkówki ? Proponuję prosty przepis na sos(...)karkówki wieprzowej w plastrach. Podstawowe, niezawodne przyprawy i dobrej jakości mięso. Z czym podawać karkówkę duszoną w sosie? Do takiej pysznej wieprzowiny pasują ziemniaki, kluski śląskie ( PRZEPIS na kluski ), kopytka, kasza a także makaron. Karkówka duszona w sosie i placki ziemniaczane to zestaw godny uwagi. Dodatkowo taki sos można zrobić z wyprzedzeniem i wykorzystać na obiad następnego dnia
Dieta moja pasjaSoczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki, podana z puree ziemniaczanym i brokułem ugotowanym al dente. Przepyszne danie, którego smak wspominany był, aż do końca dnia. Idealne danie na romantyczny obiad we dwoje, np. w Walentynki . Pierś z kaczki nie może być absolutnie przeciągnięta (wtedy jest sucha i gumowa), a sosu nie można absolutnie pominąć. Sos przyrządzić można(...)wcześniej, a robi się go z nogi kaczki z dodatkiem warzyw i bulionu (najsmaczniejszy jest domowy bulion cielęcy, ale jeśli go nie macie, możecie użyć np. drobiowego). Sos jest intensywny, gęsty i co najważniejsze – naturalny (bez sztucznych dodatków, bez mąki, bez śmietany). Pierś z kaczki smażona jest od strony skóry, następnie bardzo krótko z drugiej strony, po czym trafia
Moja DelicjaWyborne danie obiadowe w postaci pulpecików z mięsa wołowego, duszonych w sosie z musztardą sarepską. Lekko pikantne, o głębokim smaku i aromacie. Nie sposób nie podjadać już w trakcie gotowania. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pulpeciki w sosie musztardowym z gorczyc\u0105 i koperkiem","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/kasza-z-pulmetami-i-sosem-musztardowym.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/kasza-z-pulmetami-i-sosem-musztardowym-500x500.jpg(...)https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/kasza-z-pulmetami-i-sosem-musztardowym-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/kasza-z-pulmetami-i-sosem-musztardowym-480x270.jpg"],"description":"Pulpeciki z mi\u0119sa wo\u0142owego w sosie musztardowym z gorczyc\u0105 i koperkiem. Sos z dodatkiem pikantnej musztardy sarepskiej smakuje ob\u0142\u0119dnie.","keywords":["koperek","mi\u0119so mielone","mi\u0119so wo\u0142owe","musztarda","\u015bmietana"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished
ProstePesto.plMuszle makaronowe zapiekane w sosie bolońskim to efektowne i niezwykle smaczne danie. Przy jego przygotowaniu jest trochę pracy, ale trud się opłaci, a Wasi współbiesiadnicy będą zachwyceni. Danie najlepiej zacząć szykować dzień wcześniej, dzięki czemu sos boloński nabierze smaku. Przygotowany i odpowiednio doprawiony sos, może czekać na moment podania. Muszę przyznać, że było to moje pierwsze wykorzystanie serka macarpone(...)dania wytrawnego i muszę przyznać, że sprawdza się fantastycznie! Idealnie kremowy, świetnie smakuje w połączeniu z mięsnym sosem pomidorowym. Sos najlepiej zacząć przygotowywać w dużym rondlu, który możecie wstawić do piekarnika. Jeżeli nie macie takiego garnka, to przygotujcie sos w garnku lub na głębokiej patelni, a do zapiekania przełóżcie do naczynia żaroodpornego. Muszle makaronowe zapiekane w sosie bolońskim
Codzienne Gotowanieogromne znaczenie w kuchni maja sosy nie trzeba nikogo przekonywac.Francuzi slusznie nazywaja je "poezja kuchni".I chociaz nie sa daniem samodzielnym,a tylko akompaniujacym,to wlasnie one bardzo czesto decyduja o smaku i aromacie potrawy.Nawet najprostsza potrawa dzieki dobrze dobranemu i smacznemu sosowi moze stac sie daniem niezwykle atrakcyjnym.I choc dietetycy czesto kreca nosem mowiac,ze nie sa najzdrowsze(...)przejmujmy sie.Smaczny sos mozna zrobic bez niezdrowej zasmazki,a zamiast kubka smietany uzyc jogurtu lub w ogole go nie zabielac,tak jak tu w przypadku tego sosu pomidorowego do wloskiej pasty.Smak tego sosu bardzo podniesie dodatek domowej przyprawy z tego przepisu: klik Skladniki na wariant I do wloskiej pasty: 1 puszka pokrojonych pomidorow (400g) 2 lyzki oliwy 1 lyzka domowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Słodko - pikantny sos chili... Czerwone, pikantne papryczki. Ogniście czerwony, gęsty sos. Zatopione kawałeczki imbiru i czosnku. Słodycz cukru, kwasek limonki i octu. Ogień z ziaren papryczek chili. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 650 g białego cukru; 500 ml wody; 200 g czerwonych papryczek chili (około 13 sztuk); 8 ząbków czosnku; 6 cm kawałek świeżego imbiru; 3 płaskie łyżeczki soli(...)octu spirytusowego; 2 limonki; 6 łyżek mąki ziemniaczanej + 100 - 120 ml zimnej wody. Sposób przygotowania: Garnek, w którym będzie gotowany sos lekko zwilżyć wodą. Wsypać do niego cukier, zalać wodą i gotować na niewielkim ogniu. Paparyczki umyć, oczyścić z ziaren (3 pozostawić z zieranami, aby sos zyskał na ostrości) i drobno posiekać. Czosnek i imbir drobno posiekać. Z limonek wycisnąć
Gospodyni Miejskaobiad po chińsku. Polecam danie szczególnie fanom kuchni chińskiej. Kurczak jest bardzo aromatyczny, odbiega od tego co podawane jest obecnie w fast food-ach z „chińską kuchnią”. Kurczak w sosie Hoisin Składniki: 2 piersi z kurczaka pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 cm świeżego imbiru 0,5 papryki pędy bambusa (ja dałam ¼ słoiczka) 0,5 papryczki chilli 2 łyżki sosu hoisin(...)łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków pół pęczka cebulki dymki garść mrożonych brokułów garść mrożonej fasolka szparagowa 3 grzyby mun ½ marchewki 1 łyżka sezamu 1 łyża oleju Sos: 2 łyżki octu ryżowego 3 łyżki sosu hoi-sin 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 2 łyżki mąki kukurydzianej/skrobi ziemniaczanej
Mania GotowaniaDania azjatyckie zachwycają mnie za każdym razem kiedy je kosztuje. Jest to wyjątkowa kompozycja smaków i aromatów , która razem tworzy coś naprawdę wyjątkowego. Sos, który zrobiłam bazuje na sosie z dania Kurczak Generała Tso. Postanowiłam wykorzystać go innym daniu, ponieważ jest naprawdę wyjątkowy. Moim zdaniem nie ma lepszego sosu do dań azjatyckich. Polecam(...)Wołowina po azjatycku w pysznym sosie S kładniki: około 300 g udźca wołowego 0,5 papryki pędy bambusa (ja dałam ¼ słoiczka) 0,5 papryczki chilli pół pęczka cebulki dymki 4 grzyby mun ½ marchewki 1 łyżka sezamu 1 łyża oleju Marynata do mięsa: 1 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy
Mania Gotowania