piersi z kurczaka 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 białej cebuli 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju Składniki na sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy świeżo mielony czarny pieprz do smaku sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności kurczaka umyć, pokroić w kostkę(...)kostkę a cebulę posiekać w bardzo drobną kostkę. Do gotowego makaronu dodać wszystkie przygotowane składniki razem z kukurydzą i posiekaną pietruszką i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać przygotowany sos. W słoiczku umieścić wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu, które są podane w przepisie, zakręcić słoik i potrząsnąć nim energicznie kilka razy. Wszystko jeszcze raz dokładnie i delikatnie wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
ProstePesto.plryżu (1 woreczek) 1 łyżeczka płaska soli 1 łyżeczka płaska pieprzu olej do usmażenia cebuli olej do podsmażenia gołąbkowych kotletów ewentualnie bułka tarta jeśli gołąbki wyjdą zbyt wodniste Na sos pomidorowy 500 ml bulionu lub wody 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki płaskie ziół prowansalskich lub bazylia i oregano 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka śmietany kremówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób(...)zgrabne klopsiki. Jeśli masa jest zbyt rzadka możesz zagęścić bułką tartą. Uformowane klopsiki krótko podsmaż na patelni na oleju. Ułóż klopsiki na brytfance z zachowaniem odstępów. Wszystkie składniki na sos czyli bulion, passatę, zioła, cukier i śmietanę wymieszać oraz doprowadzić do wrzenia. Klopsiki w brytfannie zalej przygotowanym sosem tak aby były zakryte i włóż do piekarnika rozgrzanego do 170C
ProstePesto.plzawsze jest jakieś, było dość miękkie. Więc pokroił na zaokrąglone kawałki, aby się nie rozpadły i je ugotował. I tak w skrócie powstały Gnocchi, które potrzebowały sosu i tu ponownie produkt z Nowego Świata, pomógł naszemu kucharzów. Oczywiście chodzi o pomidora, który z dodatkiem świeżej bazylii, sera mozzarella i startego sera pravalone, pomogło stworzyć danie, które do dziś jest wizytówka(...)całej Kampanii. Gnocchi alla Sorrentina ma również kilka wariacji, gdzie włoskie kopytka zastępuje się, no oczywiście, że makarenom. Najlepsze do tego są makaron, grube, skręcone, krótkie, gdzie sos i sery ładnie się ze sobą łącza. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z moją wersją dania z Sorento. PS. Danie sprzed szpitalnej przygody. Przede wszystkim
RafalCookRoladki tatarskie Kruche i soczyste zraziki wypełnione pysznym farszem i duszone w delikatnym sosie pieczeniowym, to moja dzisiejsza propozycja na weekendowy obiad dla całej rodzinki. Według mnie najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą oraz surówką z kiszonej kapusty. A skąd wzięła się ich nazwa? Wymyśliłam je przygotowując tatar na przyjęcie – mielona wołowina, ogórki kiszone i cebulka(...)szklanki czerwonego wina 1 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu *** Przygotowujemy farsz do roladek.Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy razem *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie
Blog z ApetytemProsty przepis na pyszne duszone zrazy z mięsa mielonego z cebulką i pieczarkami w sosie własnym. Idealna propozycja na obiad z mięsa mielonego i pieczarek. Niezwykle smaczne, soczyste i bardzo delikatne roladki, które przygotujesz z kilku prostych składników! Oprócz mielonego, grzybów oraz cebulki, będziesz potrzebować tylko nieco klasycznych dodatków i przypraw, które są w każdej kuchni! Po prostu pyszne domowe(...)preferencji smakowych. Zrazy faszerowane z mięsa mielonego z cebulą, to pomysł na obiad, który często gości w naszym domu. Zamiennie przyrządzamy go również w wersji z kapustą lub w sosie pomidorowym. Nie przepadamy za to w wydaniu z warzywami, ale znamy osoby, którym właśnie takie zrazy smakują wybornie. Za to wszyscy zapewne lubimy roladki w bezpośrednim zestawieniu z sosem
Kuchnia Na Wypasie