Tonnato Bucatini

Tonnato Bucatini

Tonnato Bucatini

Tonnato Bucatini to szybkie i bardzo łatwe danie z makaronu, które jest inspirowane klasyką z Piemontu, czyli Vitello Tonnato, gdzie wolno gotowana cielęcina lub wieprzowina, pokrojona w cienkie plasterki, jest podawama z kaparami i zemulgowanym sosem z tuńczyka. Vitello Tonnato zwane również Vitel Tonné, powstało w Piemoncie we Włoszech w XVIII wieku. Połączenie mięsa z rybą jest dość ciekawe, ale chyba jeszcze ciekawsza jest historia z nazwą. Vitel Tonné lub Vitello Tonnato ❓ może uda mi się to jakiś wytł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.