każdej imprezie. Możesz go przygotować na jednym półmisku w formie kilku małych porcji. 3. Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami 4. Śledzie w musztardowym sosie Tortille w formie przekąski Sałatka lekka i odświeżająca! Sałatka Tabbouleh! COŚ NA CIEPŁO Na ciepło możemy przygotować różne dania, te bardziej lub mniej wymagające, ale jeśli impreza ma być mocno taneczna(...)indyka w pesto Domowe burgery - dla tych, którzy lubią biesiadować Coś ambitniejszego dla Panów ;-) Placki ziemniaczane z gulaszem Żeberka "lepkie palce" -pyszne! I coś lżejszego dla Pań Krewetki w sosie szampańskim COŚ SŁODKIEGO Sprawdzi się jako deser na Sylwestrze lub jako ciasto na Nowy Rok 1. Sernik chałwowy - bardzo fajne ciasto, mocno aromatyczne i wyjątkowe, takie którego nie jemy
SMYKWKUCHNImozzarellą, oliwkami i ziołami. Składniki : Masło czosnkowe (masło, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, pietruszka) 2 bagietki ok. 100 g salami 1 kulka mozzarelli Garść oliwek 4 łyżeczki sosu pomidorowego/ketchupu/koncentratu 2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Bagietkę kroimy. Smarujemy masłem czosnkowym, a następnie sosem pomidorowym. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bagietkę
Czarnawisienkakapustą i grzybami Jajka faszerowane szprotami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Parówki w szlafroczkach Muffinki z kabanosami Imprezowe babeczki Śledzie w sosie tatarskim Pikantne serowe paluchy Domowe zapiekanki z serem, pieczarkami i sosem czosnkowym Jajka z farszem orzechowo - serowym z chili Kurczak
My simple kitchennastępnie solimy .Na dużej patelni lub garnku rozgrzewamy smalec i na małym ogniu dusimy mięso około 30-40 min. Pod koniec duszenia dodajemy resztę przypraw, dokładnie mieszamy. Powstały sos i mięso przekładamy do słoików układamy dość ciasno na koniec zalewamy resztą sosu i tłuszczu co zostaje. STERYLIZACJA 60 min w szybkowarze. Po tym czasie słoiki wyjmuje i zostawiam
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.wzbudza zachwyt i zaciekawienie w internetach. Wobec powyższego, nie mogłam przejść obok niej obojętnie i przygotowałam swoją wersję No i nie zawiodłam się. Wyszło pysznie. Rożki podałam razem z sosem czosnkowym, ale myślę, że nawet ketchup się nada. 1 op. tortilli (5-6 sztuk) około 700-800 g mielonego mięsa (drobiowe lub wieprzowe) 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 cebula(...)nagrzanym do 180-190 stopni przez około 20-25 minut. Pod koniec czasu pieczenia rożki ostrożnie napełniamy kolejną porcją mozzarelli*. Zapiekamy dalej, aż do roztopienia się sera. Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Uwagi: Mięsne nadzienie można doprawić swoimi ulubionymi przyprawami. *Tartym serem można posypać wierzch rożków przed pieczeniem. U mnie jednak, w takiej wersji, ser się wysypywał i roztapiał
Smaki Na Talerzuzawijasy z ciasta francuskiego z dodatkami. Idealnie podzielne krążki, chrupiące, pełne smacznych dodatków świetnie się sprawdzą podczas spotkania ze znajomymi, imprez czy wieczorów z planszówkami. Podajcie je z ulubionymi sosami, aby przed każdym kęsem zanurzyć zawijańca w smacznym sosie. Składniki (na 16 zawijasów): płat ciasta francuskiego około 150g salami w plasterkach pół szklanki passaty pomidorowej pół łyżeczki ziół prowansalskich szklanka
Smaczna Stronadodawać ich zbyt dużo, bo to utrudni zwijanie chleba tostowego. Takie krokiety z chleba tostowego, to idealna przekąska na każdą imprezę . Można je podać w towarzystwie różnych domowych sosów i dipów. Krokiety najlepiej smakują na ciepło, ale można je również jeść na zimno, wszystko zależy od dodatków. Spróbujcie. Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb) 6 kromek chleba tostowego około(...)jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Nasze imprezowe krokiety z chleba tostowego smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. domowym sosem czosnkowym. Smacznego Nie przepłacaj za zakupy spożywcze – kup produkty na ten przepis przez internet i wykorzystaj kody rabatowe na zakupy w supermarketach internetowych: -> Kody rabatowe Auchan Direct -> Kody rabatowe
Słodkie okruszkiłyżeczka białego pieprzu 1 łyżka soli 3 łyżki zmielonych migdałów Ziemniaki obierz i pokrój w słupki jak na frytki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki. Pokrój sardele, zachowaj sos. Duże, żaroodporne naczynie, 25 cm x 35 cm posmaruj 1 łyżką masła. Napełnij naczynie ziemniakami na przemian układając je z cebulą. Wymieszaj śmietanę, mleko, sos z sardeli, sól i czarny
codojedzeniaspaliły się mocno z góry. Jak już się uduszą, odlewam wywar do garnka i dodaję przecier i koncentrat pomidorowy. Chwilkę się pogotuje i przyprawiam solą i cukrem. Zalewam gołąbki sosem i włala! Smacznego! Lidka Artykuł Gołąbki zawijane w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjążółtego * 1 łyżka mąki * jajko * sól Mięso i pieczarki drobno posiekałam. Wbiłam jajko, mąkę i starty żółty ser. Delikatnie przyprawiłam solą. Smażyłam na oleju aż się zarumieniły. Podałam z sosem tzatziki Przepis na sos podałam w poprzednim poście tutaj Przekąska, danie, syte i nie jest trudne do zrobienia! Smacznego! Lidka Artykuł Placuszki z piersi kurczaka i pieczarek pochodzi
Pieprzyć z Fantazjąmąki wyjdą placki mączno- cukiniowe Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka Artykuł Placuszki z cukinii pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjążyczy. Podumałam troszkę, poskrobałam się w głowę i zaczęłam stekować kotlety ….. Składniki: * 4 porcje schabu * cebula * odrobina oleju * sól, pieprz czarny i ziołowy, tymianek * 1-2 łyżki sosu sojowego * śmietana 18 % * łyżka mąki * woda Porcje na kotlety zestekowałam. Oprószyłam solą i pieprzem. Odstawiłam na kilka godzin do lodówki…dlaczego? Dlatego, że zawsze kotlety przygotowuję z rana, żeby(...)pokrojoną w pół talarki cebulę. Na koniec zagęściłam 1 łyżką mąki roztrzepanej w 1/3 szklanki wody. Śmietanę zahartowałam i dodałam do mięsa. Przyprawiałam, jak już gasiłam ogień pod patelnią, sosem sojowym – dodał głębi potrawie i tymiankiem. Tymianek dodatkowo rozgniotłam w moździerzu. Przykryłam i odstawiłam na chwilkę by wszystko się przegryzło. Podawałam (a jakże!) z ziemniakami i ogórkiem konserwowym. Polecam
Pieprzyć z Fantazjądużo mąki wyjdą placki mączno- cukiniowe. Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka Artykuł Placki z cukinii z marchewką pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąjakie to pyszne, to proszę jej uwierzyć, to było pyszne. Do zrobienia takiej pieczonej karkówki potrzebowałam: Składniki: * 1 kg karkówki * 1/3 szklanki ketchupu łagodnego * 3 łyżki majonezu * 4 łyżki sosu sojowego * 5-6 ząbków czosnku * 1 płaska łyżeczka soli * 1-2 łyżki oleju – opcjonalnie * 2 cebule * woreczek do pieczenia W miseczce wymieszałam ketchup, majonez, olej i sos sojowy
Pieprzyć z Fantazjąwpływa to w ogóle na smak potrawy. Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku. Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze. Smacznego! Lidka Artykuł Tagliatelle z kurkami
Pieprzyć z Fantazją