Już nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To danie najlepiej podać z ryżem, kopytkami lub makaronem. Idealne danie na imprezy, łatwo się go serwuje i pysznie smakuje. Schab pokroić w plasterki o grubości
Kuchnia Pokoleńpojedyncze filety z piersi kurczaka 1 kulka mozzarelli 1 pomidor rzymski typu pasta ( śliwkowy ) kilka plasterków salami świeża bazylia do dekoracji czerwone pesto sól , ostra papryka do smaku sos : 1 mały słoiczek ketchupu z cukinii około 300 ml, tu przepis (lub przecier pomidorowy typu passata ) 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu 1 łyżka octu balsamicznego ( najlepiej figowy , ale może być zwykły(...)temperaturze 170 C ( góra i dół plus termoobieg, piekarnik nagrzany do 170 C przed włożeniem kuraka ) . Przed końcem pieczenia , rozchylamy delikatnie folię , żeby góra lekko się przyrumieniła . Składniki na sos , przekładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia , wykładamy na talerz , układając na nim filet Caserta . Gotowe . Smacznego ! Artykuł Kurczak ” Caserta ” , prosty obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik
Ogrodnik w podróżytajskiej ale nie tylko. Znakomicie się nadaje do zanurzania w nim surowych warzyw, również można polać gotowane warzywa. Może służyć do marynowania mięsa kurczaka, wołowiny ,wieprzowiny. Mięso marynować w sosie przed pieczeniem lub grillowaniem od 30 minut -2 h. Składniki 70 ml sosu sojowego bezglutenowego 30 ml przegotowanej chłodnej wody … Czytaj dalej Dip azjatycki
gotuj ze mnądostałam pojemniczek pełen płynu (smacznego i owszem, ale wciaż), z pływajacymi kawałeczkami chińskiej kapusty i pierożkami - sztuk 3... Słownie: trzy... W całej porcji! Dlatego, podobnie, jak wcześniej, przy sosie do stir-fry , wykazałam się pomysłowościa zrodzona z łakomstwa, i postanowiłam zupę skonstruować sama. No może z niewielka pomoca znanych autorytetów... Sama zupa, lub pozostałe resztki, dobrze doprawiona olejem(...)Gotuj, aż pierożki będa gotowe. Wsyp zielona część pak choi i cebulkę. Dopraw jeszcze raz do smaku i podawaj od razu. Jeśli ktoś lubi - nie zaszkodzi kropla, lub dwie sosu sojowego
Lejdi of the housePodgotować w osolonej wodzie, ale nie mogą być całkowicie miękkie. Musicie uważać. Odcedzić. Żaroodporne naczynie delikatnie wysmarować oliwą z oliwek i rozłożyć podgotowane ziemniaki. Obsypać delikatnie suszoną bazylią. Przygotowanie sosu – wymieszać razem śmietanę, mleko, potartą mozzarellę, potarty ser gouda, gałkę muszkatołową, pokruszoną kostkę rosołową. Przygotowanie nadzienia – na patelni roztopić masło lub oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę(...)pieprzem. Smak musi być wyrazisty. Smażyć chwilkę, następnie wrzucić schab. Podczas smażenia schab musi stracić smak surowizny a por i cebulka zmięknąć. Wszystko z patelni rozłożyć na ziemniakach. Sos wylać do naczynia żaroodpornego. Przykryć pozostałymi ziemniakami. Obsypać delikatnie suszoną bazylią i skropić oliwą lub rozrzucić małe kawałeczki masła. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Podawać
Kuchnia Pokoleńburaki pieczone przy okazji wypiekania pieczywa w weekendy. Składniki : cykoria belgijska 200 g ricotty chrzan (dałam 2 łyżki, ale to kwestia indywidualnego smaku) pieczony burak czerwony kawałek makreli wędzonej sos teriyaki koperek Ricottę wymieszać z chrzanem. Cykorię podzielić na łódeczki. Każdą łódeczką posmarować łyżeczką ricotty z chrzanem. Buraka pokroić w kostkę. Kostki buraka rozłożyć na łódeczkach z cykorii. Na łódeczkach(...)rozłożyć kawałki wędzonej makreli. Całość skropić sosem teriyaki. Wierzch łódeczek posypać posiekanym koperkiem. Przepis z przyjemnością dodaję do akcji Angeli "Mam smaka na buraka" Od przeczytania "Ostatniego dnia roku" Katarzyny Misiołek chętnie sięgam po jej książki, do czego zachęcają mnie okładki. Nie inaczej było z kolejną książką autorki "Julia zaczyna od nowa" . Tytułowa Julia jest 46-letnią dziennikarką w lokalnej
Weekendy w domu i ogrodziechodziłam do jednej z ulubionych restauracji na pysznego steka . Do menu dodali nowość " signature steak " Myślę zobaczę co to za wynalazek . Stek jak zawsze pycha ale rozwalił mnie ten sos podany na frytkach z papryczką jalapeno. Przestałam chodzić raz w miesiącu zaczęłam raz w tygodniu . Ale że lubię gotować postanowiłam go zrobić sama . I teraz dodaje go do swoich ulubionych(...)zmniejszamy ogień i wsypujemy ser ENERGICZNIE CAŁY CZAS MIESZAMY gdy połączą się wszystkie składniki ściągamy z ognia oddzielnie dodajemy papryczkę Czas operacyjny 5 minut i mamy super sos nie tylko do chipsów czy frytek ;-) Smacznego
Viola cooks with passionjeszcze chwilami białego szaleństwa i nie w głowie im jakaś tam wiosna. Ja natomiast, już od dawna zastanawiam się co by tu przygotować dla Was... Artykuł Sos jabłkowo-chrzanowy pochodzi z serwisu gotować
gotować!się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w wiele składników mineralnych i odżywczych, które zawiera w sobie tuńczyk. Robiąc tą sałatkę warto wybrać tuńczyka w sosie własnym, będzie on znacznie mniej tłusty od tego w oleju. Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 woreczek ryżu 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki konserwowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowania tego pysznego obiadu . Składniki (na 2 porcje) 100g makaronu chow mein 250g wołowiny 1 ząbek czosnku 3 cm imbiru 1/2 pora 4 pieczarki 1/2 papryki szczypiorek 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego pieprz cukier olej Makaron chow mein z wołowiną – przepis Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zazwyczaj zalewamy go wrzącą wodą i zostawiamy(...)plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paseczki i pora drobno pokrojonego w półplasterki. Całość dusimy razem ok. 8 minut. Dodajemy makaron i przyprawiamy do smaku szczyptą pieprzu i cukru. Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni i smażymy przez ok. 2-3 minuty. Podajemy na talerzach posypane odrobiną drobno posiekanego szczypiorku. Smacznego! Post Makaron chow mein
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fasolka po bretońsku na szybko. Ekspresowa fasolka po bretońsku. Te trzy nazwy określają moją wersję tego popularnego dania. Fasolka po bretońsku ma w składzie fasolę, kiełbasę, boczek i pyszny sos pomidorowy. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej. Gorąca fasola z boczkiem i kiełbasą idealnie rozgrzewa w zimowe dni. To proste jednogarnkowe danie, czyli eintopf to moja propozycja(...)cebulę w drobną kosteczkę. Wkładamy na głęboką patelnię i co chwilę mieszając powoli i dokładnie obsmażamy, dodajemy passatę, wszystkie przyprawy i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut, aż sos pomidorowy się zredukuje. Dodajemy fasolkę z puszki wraz z zalewą i gotujemy przez ok. 5 minut na większym ogniu bez przykrycia. Kosztujemy i dodatkowo potrawę możemy doprawić jeszcze odrobiną majeranku, solą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPycha! Nie sposób się im oprzeć Jeśli jeszcze ich nie jedliście, zróbcie koniecznie. Składniki: Churros: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 80 g masła 2 łyżki cukru Sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki 30% Dodatkowo: olej cukier puder Przygotowanie: Churros: Zagotować wodę z masłem i cukrem. Ustawić ogień na najmniejszy(...)kształcie gwiazdki i wyciskać kawałki ciasta na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Obcinać nożyczkami. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, następnie odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. Sos czekoladowy: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakDelikatne mięso z królika duszone w łagodnym sosie śmietanowym z dodatkiem pora. Taki klasyczny sposób na mięso z królika, a jednocześnie przygotowywany od święta i większe okazje. Bardzo smaczne danie na rodzinny, niedzielny obiad :) 1 tuszka królika sól pieprz czarny mielony mąka pszenna 1 por olej rzepakowy do smażenia 1 liść laurowy 4 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka śmietanki kremówki(...)bulionem, tak aby wszystko znalazło się pod jego powierzchnią. Wrzucić liść laurowy, przyprawić pieprzem ziołowym i dusić na średnim ogniu. Pod koniec wlać kremówkę, gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu i miękkości mięsa. Podawać np z ziemniakami lub ryżem. Smacznego
https:KKuchniaMniamjogurtu greckiego Jajka obieramy ze skorupek , kroimy w ćwiartki . Brokuł , dzielimy na różyczki , wielkości kawałków jajek . W miseczce , mieszamy jogurt z wyciśniętym praską ,czosnkiem , solą ,pieprzem i chrzanem . Do sosu dodajemy pocięty ,pęczek koperku , mieszamy . W dużej misce układamy po kilka , kawałków jajka i brokułu , polewamy sosem i następna warstwa , tak postępujemy aż do wykończenia składników Banalnie prosta , ale pyszna
Ogrodnik w podróży