sos z kurek - 665 przepisów (strona:26/45)

Sos kurkowy z koperkiem 106

Niezwykle aromatyczny, kremowy, o wyraźnej grzybowej nucie. Po prostu przepyszny. Świeże kurki z odrobiną cebulki dusimy w winie i bulionie a następnie zagęszczamy śmietaną. Dodatek świeżego koperku fantastycznie dopełnia smaku całości sprawiając, że sos smakuje bardziej wiosennie. A do czego pasuje? Właściwie do wszystkiego :) Dodawajcie go jako dodatek do mięs, ale również do ryżu czy makaronu. Ja zdecydowanie zapisuję

Milion Smaków
Sos kurkowy - idealny do pieczonego mięsa, makaronu lub pieczywa 310

płaskie łyżeczki mąki (do zagęszczenia) Cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku rozpuścić łyżkę masła. Dodać cebulę, lekko posolić i zeszklić ją. W międzyczasie kurki umyć. Najlepiej włożyć je do ciepłej wody wraz z dodatkiem soli i odsączyć. Większe kurki przekroić na dwie części. Gdy cebula się zeszkli to dodać kurki i łyżkę masła. Dusić pod przykryciem około 10 minut(...)Jeszcze chwilę dusić pod przykryciem. Do śmietany dodać mąkę i trochę gorącego wywaru z kurek. Dokładnie wymieszać, ponieważ nie może być żadnych grudek. Na sam koniec do kurek wlać śmietanę i dodać posiekany koperek oraz pietruszkę. Całość jeszcze chwilę gotować. Posmakować i ewentualnie doprawić.  Przygotowywanie sosu: podsmażanie cebulki, kurek i gotowy sos kurkowy

Ugotować
Piersi Z Kurczaka Duszone W Sosie Śmietanowo Kurkowym 114

przyprawą do kurczaka następnie obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju, tak aby w większości straciły surowość.  2. Następnie wkrawamy cebulkę i przesmażamy ją. Na końcu dodajemy oczyszczone kurki, pieprzymy je, przeciskamy ząbek czosnku (jeden albo dwa) i przesmażamy. Całość podlewamy około 1/2 szkl wody, dodajemy warzywko i dusimy całość pod przykryciem przez około 1 h, co jakiś(...)śmietankę wymieszaną z mąką (wcześniej oczywiście ją hartujemy czyli, dolewamy trochę gorącego płynu z patelni, mieszamy i wlewamy) Sprawdzamy smak, ewentualnie solimy jeszcze i pieprzymy i gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub kopytkami  <-- klik. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Jajko w bułce. 110

nutką ostrości, najlepiej z jajkiem w składzie. Tak powstało dzisiejsze śniadanie. Składniki: bułka jajko troszkę masła podsmażona wędlina kurki pomidory z solą morską i szczypiorkiem firmy Skworcu Odkrawamy "wieczko" bułki i wydrążamy środek. Na dno położyłam sos pomidorowo-paprykowo-czosnkowy, który został mi z wcześniej przygotowanej pizzy co nadało fajnej ostrości. Następnie dodałam podsmażone kawałki wędliny (notabene będącej na granicy

Brzuszki Łakomczuszki
Tagliatelle z kurkami 125

płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy i przysmażamy na łyżce masła, dodajemy kurki i smażymy do odparowania płynu, dodajemy śmietankę i przyprawiamy do smaku, gotujemy kilka minut i na koniec dodajemy resztę masła by sos był bardziej gładki oraz ok 2 łyżeczki sera startego (parmezan) W garnku mieszamy sos z makaronem i podgrzewamy

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z kurkami a la mąż 176

 Zapraszam Was na spaghetti. Jest ono bardzo specjalne- bo wykonane przez mojego męża. :)  Zaskakuje smakiem, niecodzienne bo z dodatkiem marynowanych kurek,  i z

Smaki Edyty
Tagliatelle z kurkami i boczkiem 153

przedstawia się w jego prostocie -najprostszy makaron i prosty sos - jestem w niebie... Tagliatelle w sosie kurkowo-boczkowym Składniki: makaron - u mnie tagliatelle garść świeżych liści szpinaku (można pominąć) ok 250 ml śmietanki 30% boczek pokrojony w kostkę - dałam jedną garstkę 2 garści kurek 2 ząbki czosnku kilka listków świeżego tymianku Do dzieła!!! Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji(...)przepadam :-/. Szypułkujemy listki szpinaku i dokładnie myjemy. Na patelnię z boczkiem wrzucamy kurki i szpinak i smażymy ok 2 minut - następnie zalewamy wszystko śmietaną i dusimy ok 10 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Odcedzamy makaron i łączymy go z gorącym sosem Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Winny sos kurkowo-szczypiorkowy 77

makaronów, ryżu, ale przede wszystkim stanowią doskonały dodatek do dobrych mięs. W sezonie na kurki, ten sos naprawdę warto wypróbować w swojej kuchni. Ma dominujący smak kurek, wyraźną nutę wina i odpowiednią konsystencją, by ładnie rozlać się po mięsie, ale z niego nie spłynąć za szybko

Milion Smaków
Sos z kurek-grzyby 109

zarumienić na zloty kolor. Cebulę wyjąć i na tym samym tłuszczu obsmażyć kurki-grzyby. Dodać cebulę z powrotem do garnka, doprawić solą i pieprzem do smaku .Wszystko zalać szklanką rosołu i dusić około 5-6 minut . Następnie część rosołu wlać do kremówki ,wymieszać i całością zagęścić sos Kiedy sos jest w pożądanej konsystencji, zdjąć z ognia .Ten grzybowy sos jest

w mojej kuchni
Roladki drobiowe z cukinią i kurkami 165

File t y z kurczaka rozkroić każdy na 2 płaty,lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Cukinię pociąć wzdłuż na bardzo cienkie paski,włożyć na sito i przelać wrzątkiem wtedy łatwiej będzie można ją zwinąć. Na patelni roztopić 2 łyżki masła,dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i chwilę podsmażyć. Do cebuli dodać oczyszczone kurki,smażyć do lekkiego przyrumienienia(...)pieprzem. Część kurek zostawić do nadziania roladek,resztę odłożyć do sosu. Na każdym płacie mi ę sa ułożyć plas terek s er a,pasek cukinii i łyżkę podsmażonych kurek. Zwinąć ciasno roladki i spiąć wykałaczką. Na patelni roztopić pozostałe masło,ułożyć roladki i obsmażyć na rumiano z każdej strony. Delikatnie podlać wodą (3-4 łyżki),dodać pozostałe kurki,wsypać pieprz

Kolorowa kuchnia Elki
Conchiglioni nadziewane kurczakiem, kurkami i serami w sosie pomidorowym 330

soli i pieprzu. Sery kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy doprawioną passatę. Każdą muszelkę nadziewamy łyżeczką farszu z kurczaka i kurek oraz wkładamy po kostce mozzarelli i sera Brie. Tak samo nadziewamy każdą muszelkę i układamy na sosie pomidorowym. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15 minut. Gotowe

Mango Papaja
Quinoa z kurkami w mleku kokosowym (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru, wegańskie) 164

oleju kokosowym na małym ogniu, mieszając aby się nie przypaliła. Gdy cebula się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki i dusimy, aż grzyby zaczną się robić miękkie, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy jeszcze chwilę, aby zredukować sos. Gdy zacznie gęstnieć, podajemy go z gorącą quinoą i posypujemy listkami mięty

Quinoa Raz!
Grzyby w zalewie solankowej 147

świetne ponieważ smakują jak świeże grzyby ugotowane, a wodę od nich można dodawać do zup i sosów, bigosu (a nawet zamrozić na potem) i nada ona smaku grzybowego... SKŁADNIKI: kurki/grzyby ile potrzeba, sól WYKONANIE: Kurki oczyścić i zagotować w garnku, gotować z 15 minut na średnim ogniu, potem je wylać na durszlak i spłukać zimną wodą, zostawić do obcieknięcia wody

Tradycyjna kuchnia inaczej
Prosty makaron z kurczakiem i kurkami 123

gotowe kawałki z kurczaka. Na rozgrzaną patelnie wrzuć kurki, dopraw solą i pieprzem. Upewnij się, że kurki są całkowicie suche przed dodaniem ich na patelnię. Gotuj kurki przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj czosnek i mieszaj przez chwilę. Następnie wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i parmezan. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie(...)Węglowodany: 116,9 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 612,9 kcal Białko: 43,3 g Tłuszcze: 22,9 g Węglowodany: 58,4 g   Artykuł Prosty makaron z kurczakiem i kurkami pochodzi z serwisu ale Pysznie

ale Pysznie
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 146

stanowiskach, emocje sięgnęły zenitu. Gdyby nie wsparcie i zaangażowanie moich pomocników, nie dałabym rady. Alicja uratowała mój sos serowy do roladek, przy pomocy samego Mirka Drewniaka. A Piotr usmażył te roladki idealnie. Chyba nieco spanikowałam i nie mogłam się sama pozbierać z tych emocji. Ale wspólnymi siłami daliśmy radę. W kwestii oceny, jury nie było złośliwe aż tak bardzo, dawało(...)sama założycielka. Menu kolacji: - filet kaczki z caviar d’aubergine, orzechowym winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedziela Czas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania