Grzyby w zalewie solankowej

Grzyby w zalewie solankowej

Grzyby w zalewie solankowej

Grzyby w zalewie solankowej Grzybki te są świetne ponieważ smakują jak świeże grzyby ugotowane, a wodę od nich można dodawać do zup i sosów, bigosu (a nawet zamrozić na potem) i nada ona smaku grzybowego... SKŁADNIKI: kurki/grzyby ile potrzeba, sól WYKONANIE: Kurki oczyścić i zagotować w garnku, gotować z 15 minut na średnim ogniu, potem je wylać na durszlak i spłukać zimną wodą, zostawić do obcieknięcia wody. Do słoików nakładać grzyby. Zagotować odpowiednią ilość wody - na 1 litr 2 czubate łyżeczki soli k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia inaczej

Autor

gigi999gigi999

Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, słoik, kurki, kurki, sosy, zupa, bigos, sos z grzybów , zupa grzybowa, sos z kurek

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia inaczej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.