sos z kurek - 665 przepisów (strona:18/45)

Makaron z kurkami i szpinakiem 158

sól, pieprz i podsmażamy na dużym ogniu około 3 minut. Dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia – wówczas sos zacznie gęstnieć. Kiedy sos już zgęstnieje dodajemy makaron wraz z wodą i mieszamy aż do połączenia się składników. Makaron z kurkami nakładamy na talerze, posypujemy parmezanem, orzeszkami pini i gotowe. Smacznego!   Sprawdź również ten przepis – makaron z pesto .   Artykuł Makaron

ale Pysznie
Pizza z kurkami i marynowaną cukinią 159

więc grzyby powinny rosnąć, pytanie jakie? Pizza z kurkami Składniki: 1 pizza 250 g pszennej mąki 7 g świeżych drożdży 125-140 ml podgrzanego mleka ½ łyżeczki soli 250 g kurek 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka winnego octu sól i pieprz do smaku szczypta suszonych ziół prowansalskich 1 cukinia marynowana, tutaj przepis ½ łyżeczki suszonego oregano sól(...)termoobieg na 250ºC. Wyrośnięte ciasto złóż kilka razy i rozwałkuj na cienki placek, około 3 mm grubości. W małym garnuszku wymieszaj przecier pomidorowy z wodą, oliwą, ziołami prowansalskimi i przyprawami. Posmaruj placek sosem. Kurki pokrój na kawałki jeśli są bardzo duże i podsmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i rozmieść równomiernie na placku. Teraz rozprowadź porcję cukinii, a na koniec

codojedzenia
Pulpety w sosie kurkowym 130

zdrowe danie -pulpety gotowane w wywarze warzywnym i do tego sos kurkowy. Ten rok  nie sprzyja zbieraniu grzybów, przynajmniej we wschodnich terenach kraju. Susza w  lesie sprawiła, że grzybnia się nie zawiązała. Jednak, gdzieś tam w Polsce grzybki były, bo w sklepie kupiłam kurki z Wielkopolski. Powstało, więc moje ulubione danie. Zapraszam. SKŁADNIKI 1/2 kg. mięsa mielonego drobiowego(...)małym ogniu. warzywa będą gotowe po 15 min. Wrzucamy pulpety i gotujemy jeszcze następne 15 min. Mięso przejedzie zapachem i smakiem warzyw. Oczywiście warzywa możemy wykorzysta do sosu. Przygotowujemy sos. Kurki płuczemy i kroimy w paski. Na patelni lub w małym garnku odgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. chwilę mieszamy i dodajemy pokrojone grzyby. Nakrywamy i dusimy wszystko

W kuchennym oknie Ewy
Makaron w sosie kurkowym z brokułami 159

nacieszyłam. Utrzymując wczesno jesienny nastrój, dziś na obiad makaron w sosie kurkowym, idealny sposób na wczesno jesienną chandrę Makaron w sosie kurkowym z brokułami przepis na dwie porcje 200 g makaronu orecchiette ( u mnie wersja wielokolorowa) 200 g kurek 200 ml śmietany 30% jajko 200 g ugotowanego brokuła sól, pieprz Kurki dokładnie oczyść, wymyj. Na patelni rozgrzej masło klarowane, wyłóż(...)dente. Po ugotowaniu nie przelewaj go zimną wodą!). Brokuła pokrój na małe różyczki, a śmietanę wymieszaj z jajkiem oraz solą i pieprzem. Do podsmażonych kurek dodaj brokuła oraz ugotowany makaron. Całość wymieszaj (cały czas trzymając patelnię na średnim ogniu). Następnie dodaj sos śmietanowo jajeczny i całość podsmażaj jeszcze 1-2 minuty, cały czas mieszając. Gotowy makaron podawaj od razu

365 dni dookoła kuchni
Piersi kurze smażone i zapiekane w sosie grzybowym 135

Bardzo dobry obiadek, mięsko, sos grzybowo śmietanowy i ser.To wszystko razem daje super kombinacje. Piersi kurze przekroić na pół w poprzek. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką

Kuchnia Pokoleń
Domowa kostka rosołowa z kurek i warzyw 130

zmiksowałam blenderem na papkę, dodałam warzywa i wyszła mi pyszna pasta – baza do zup i sosów na zimę. Gałkownicą do lodów podzieliłam na porcje i zamroziłam. Zimą użyję do gulaszu, sosu do makaronu lub zupy. Zapraszam na nietypową kostkę rosołową :-) Domowa kostka rosołowa z kurek i warzyw około 14 porcji 500 g oczyszczonych kurek 2 średnie marchewki

Posadzone i zjedzone
Ulubieńcy lipca i sierpnia 118

ulubieńcem jest również produkt z Lidla. Sos słodko-kwaśny, który można tam znaleźć tak mi zasmakował, że zużyłam kilka opakowań w ciągu miesiąca. Jego smak kojarzy mi się z sosem do nuggetsów z McDonalda. Jem go na kanapkach, z pierogami czy wege kotletami.   W lipcu często zbierałam jagody, dlatego nie może ich zabraknąć w tym zestawieniu. Jadłam(...)wybranie się do lasu i uzbieranie choćby słoika jagód. Warto! Lipiec to początek sezonu na moje ulubione grzyby, czyli kurki. Najbardziej smakują kurki, które samemu się zbiera:) . Najczęściej jadałam je w tofucznicy albo z sosem a'la śmietanowym.   Kolejnym ulubieńcem są naleśniki z dżemem jagodowym, masłem orzechowym i polewą waniliową. Takie połączenie to bomba kaloryczna, ale też

wegujemy
Pierś kaczki „Saint-Tropez” 115

Smaczne połączenie kaczki z ulubionym śmietanowym sosem kurkowym.  Składniki 4 piersi kaczki 300 g kurek 4 szalotki szklanka bulionu drobiowego pół szklanki śmietany 18% 1/4 kostki masła 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz ziarnisty   Przygotowanie   Piersi kaczki umyłem, osuszyłem. Natarłem zmiażdżonym ze szczypta soli czosnkiem oraz świeżo zmielonym pieprzem Oczyściłem dokładnie kurki. Obrałem szalotki

R'n'G Kitchen
PoLęDwiCzKi w sosie KurKoWym 236

Składniki dla 3 osób: 1 polędwiczka wieprzowa słoiczek musztardy francuskiej 200 g kurek masło oliwa z oliwek sól pieprz miód gałka muszkatołowa kasza bulgur Przygotowanie

Luźna Kuchnia
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 186

dopiero comber - to był też jeden z powodów, dlaczego zdecydowałem się na wybór tej restauracji. Mięso było zwarte, dobrze doprawione i porządnie nadziane farszem z kurek i orzechów - myślę, że to udane połączenie. Sos był mocno zredukowany i wyrazisty co przełamało leśno-orzechowy smak farszu jak i samego królika. Puree z groszku było smaczne - wydaje mi się, że można

Right Behind The Kitchen
KLUSKI LENIWE Z SOSEM KURKOWYM 155

  KLUSKI LENIWE Z SOSEM KURKOWYM Dziś pokazałam Wam prosty przepis na przepyszny Sos Kurkowy , który proponuję zaserwować z błyskawicznymi Kluskami Leniwymi. Taki obiad jest bardzo

Słodko-Słony Świat Ilony
Sos Ze Świeżych Kurek 141

zagotowujemy wodę wraz z bulionem/kostką i podsmażone kurki wraz z cebulką przekładamy do gotującego się garnka z wodą. 5. Gotujemy całość z 20-25 minut. 6. Pod koniec tego czasu w szklance mieszamy śmietanę z mąką i hartujemy ja gorącą wodą z grzybków. Wlewamy i gotujemy całość do zgęstnienia sosu. Podajemy z ryżem, ziemniaczkami lub kaszą. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Conchiglioni z dynią w sosie kurkowym. 190

muszli 500g dyni ( przed obraniem) 250g ricotty 100 ml śmietanki 18% 4 gałązki świeżego tymianku 1 ząbek czosnku 4 szalotki 4 łyżki parmezanu gałka muszkatałowa biały pieprz sól sos 600g kurek 2 szalotki 2 ząbki czosnku 250 ml śmietanki 18% 50 ml białego wina pieprz  sól dodatkowo 200g sera cheddar pół pęczka natki pietruszki SPOSÓB PRYZGOTOWANIA 1. Dynie obrać(...)dente. 5. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy, zeszklić posiekaną drobn cebulkę oraz czosnek. Dodać dobrze oczyszczone kurki i dusić do momentu aż z patelni odparuje woda puszczona przez kurki. 6. Dodać wino oraz śmietankę. Dusić kilka minut ( sos powinien być dość rzadki, ponieważ w czasie pieczenia zgęstnieje). Na koniec sos doprawić solą i pieprzem ( dałam dość sporo pieprzu

DefinicjaSmaku
Makaron z kurczakiem, kurkami i serem pleśniowym / Blue cheese, chicken and chanterelle pasta 225

jako dodatek do makaronu z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym z dodatkiem sera z niebieską pleśnią. Danie szybkie, łatwe i sycące na długo i zapewniam, że wykonalne dla każdego. Doskonałe na obiad po zapracowanym dniu kiedy rodzinka czeka głodna Przypominam też mój sposób na szybkie oczyszczenie kurek , który zawsze się sprawdza, dzięki czemu przygotowanie tego dania to kwestia maksymalnie(...)masła do patelni i włóż cebulę wraz z czosnkiem. Podsmaż do zeszklenia, dodaj kurki wraz z cukinią i dopraw solą i pieprzem. Smaż aż cukinia zmięknie a grzyby lekko się zarumienią. Dodaj kurczaka, bulion, śmietankę i ser pleśniowy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i wmieszaj ugotowany makaron. Podgrzej całość

karmelowy
Tagliatelle z kurczakiem w sosie kurkowo-śmietanowym. 234

Składniki (dla dwóch osób): ok. 200g makaronu tagliatelle 100g kurek 100g śmietany kremówki (1 opakowanie) 1 cebula 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) garść świeżej posiekanej

My Culinary Art