sos z kurek - 665 przepisów (strona:30/45)

Polędwiczki z kurkami w sosie śmietanowym z winem 96

Następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 minuty. Dodaj kurki i wino. Smaż kilka minut do momentu aż wino częściowo odparuje. Następnie dodaj czubatą łyżkę masła, po minucie – śmietanę. Wymieszaj dokładnie i gotuj 2 – 3 minuty. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Kaszę / ziemniaki / makaron oraz polędwiczki z sosem wyłóż na talerze. Posyp świeżym tymiankiem i świeżo zmielonym czerwonym

Moja pasja smaku
Gulasz wieprzowy z kurkami i suszonymi pomidorami 178

cebuli obrany i posiekany drobno czosnek. Przełożyć do mięsa. Kurki sparzyć wrzątkiem i moczyć jakiś czas, potem kilkakrotnie wypłukać, odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Przełożyć do garnka z mięsem. Pomidory posiekać i dodać do mięsa i grzybów. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie, a suszone pomidory napęcznieją od sosu, dodać posiekane zioła (wcześniej z łodyżki obrać rozmaryn

Czerwień i błękit
Pełnoziarniste penne rigate z pomidorami i kurkami. 189

oliwie, dodajemy czosnku, solimy i pieprzymy, podlewamy winem.Gdy odparuje wrzucamy kurki posiekane i pomidory.Podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki. Smażymy do momentu zgęstnienia, wrzucamy posiekaną bazylię i mieszamy.Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i nie zalewamy zimną wodą!Skrapiamy go oliwą, podrzucamy na sicie i wrzucamy na patelnię z sosem, podsmażamy dwie minuty.Wykładamy na talerz posypujemy serem

BaRepas
Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym 327

razem przyrządziłam je w sosie śmietanowym z kurczakiem i makaronem. Wyszło przepysznie. Polecam zwłaszcza wszystkim zabieganym i zapracowanym mamom (choć małym dzieciom nie zalecam, gdyż nie powinny jeść grzybów. Zawsze jednak można wybrać porcje bez ich obecności :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 pojedyńcze piersi z kurczaka 330g śmietany 18% 200g kurek ½ dużej cebuli lub 1 mała

Kolizje Smaków
Pierogi z kurkami w arachidowym sosie 108

wykorzystać, więc zrobiłam zapas pierogów, bo co jak co ale kurki są fantastyczne same w sobie i najlepiej smakują w delikatnej oprawie. * Sos może i kiepsko na zdjęciu wygląda, ale zapewniam, że doskonale podkreśla smak kurek. Składniki: podam podstawowy przepis na ciasto, bo ja robiłam zapasy pierogów i znacznie zwiększałam proporcje. 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta soli(...)faszerujemy. Farsz: do powyższego przepisu na ciasto wystarczy 400 g kurek 2-3 cebule 3-4 łyżki oleju szczypta soli i gałki muszkatołowej Cebulę drobno poszatkować i podsmażyć aż się zeszkli, tak samo drobno posiekać kurki i dorzucić do cebuli, mieszając od czasu do czasu około 10 minut, doprawić. Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawać kółka, nałożyć farsz i uformować pierogi

greenscarf
Polędwiczki w sosie kurkowym 118

sezonie letnim często kupuję kurki. Przeważnie bardzo szybko znikają w jajecznicy ale od czasu do czasu udaje mi się uchować ich trochę do obiadu. To danie chodziło mi po głowie już od jakiegoś czasu ale jakoś nie mogłam się zebrać. A tymczasem polędwiczki w sosie kurkowym, mimo że wydają się daniem wykwintnym, są bardzo proste do przygotowania. Sos przygotowuje

Milion Smaków
Drobiowy gulasz z dynią i kurkami 120

Kupiłam świeże ćwiartki z kurczaka i tak sobie myślałam czy po prostu je upiec czy zrobić coś innego. Mój mąż uwielbia makaron, postanowiłam więc ugotować jakiś sos. No i wytrybowałam te ćwiartki, mięso pokroiłam w kostkę a kości zamroziłam ( będą na zupę ). Podsmażyłam, dodałam cebulę, kurki i dynię, doprawiłam i wyszedł mi super smaczny gulasz. Do makaronu jak znalazł. Polecam

Ewa w kuchni
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne 93

pęczaku, małżami i sosem grzybowym,  filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi

królestwo garów
20 przepisów na obiad jesienią! 142

włoskich i starty parmezan. Ten obiad zapamiętacie na długo i będziecie do niego wracać jeszcze nie raz ;-)))) WIĘCEJ  10. ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. Smaczny obiad dla całej rodziny. Mięciutkie mięso wieprzowe, w aromatycznym ciemnym sosie. Jeśli jem mięso, to musi ono być bardzo dobrze doprawione i aromatyczne, przede wszystkim mięciutkie, rozpływające się w ustach. Dużym ułatwieniem przy obróbce mięsa(...)Faktycznie mięsa przygotowywane w naczyniach żeliwnych są znacznie lepsze w smaku i bardziej mięciutkie. Lubię też mięsa przygotowywane w sosie własnym, bądź z dodatkiem aromatycznych przypraw. Unikam ciężkich i gęstych od mąki sosów. Dzisiaj polecam Wam przepyszną łopatkę w ciemnym sosie. WIĘCEJ 11.  SPAGHETTI AGLIO OLIO. KUCHNIA WŁOSKA Ale pysznie! Typowe włoskie danie! Włochy kocham całym sercem. Uwielbiam beztroskich

SMYKWKUCHNI
Współpraca - Nasza Chata - leśne specjały z Borów Tucholskich 162

sosy, owoce leśne w formie przetworów, mrożonki. Produkty są najwyższej jakości, bez konserwantów. Strona internetowa: http://www.nasza-chata.plSklep internetowy: http://www.grzyby-sklep.pl/ Oto produkty, które otrzymałam:1. Koźlarze suszone2. Podgrzybki suszone 3. Maślaki suszone4. Borówki leśne niskosłodzone5. Koncentrat grzybowy6. Jagody leśne deserowe7. Kurki w zalewie naturalnej8. Maliny deserowe9. Żurawiny leśne niskosłodzone10. Podgrzybki marynowane11. Maślaki zwyczajne marynowane12. Kurki marynowane13. Kurki - danie gotowe14(...)Podgrzybki - danie gotowe15. Żurawiny leśne dżem - całe owoce16. Borówki leśne dżem - całe owoce17. Jagody leśne dżem - całe owoce18. Opieńki marynowane19. Kapusta z grzybami Firmie Nasza Chata bardzo dziękuję za zaufanie. :-) Obiecuję mnóstwo pysznych dań! W sekrecie powiem, że kapusta z grzybami została już należycie wykorzystana. ;-) Przepis wkrótce

Szefowa kuchni
Jajka faszerowane musem z pieczarek z dodatkiem granatu 111

zawsze, bo mamy niedaleko rodzinę z gospodarstwem i kurkami hulającymi tu i ówdzie po całym podwórku;) Dziś takich wersji jajek na twardo jest bardzo dużo, a każda pyszna i kusząca. Moja wersja, oprócz podstawowej którą uwielbiam i robię od święta (jak mi się kojarzy w rodzinnym domu) jest z pieczarkami w sosie majonezowym z cebulką i lubczykiem posypane pesteczkami granatu

Zasmakuj Kuchni
Roladki z polędwicy z maślanymi kurkami 130

przysmażam pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dorzucam kurki. Smażę je około 10 minut. Po tym czasie dzielę grzyby na pół. Część zdejmuję z patelni i studzę. Drugą część lekko podlewam wodą i duszę do miękkości, około 30 minut. Na koniec doprawiam śmietanką, solą, pieprzem i tymiankiem, i mam gotowy sos.  Polędwiczkę rozcinam, by powstał dość cienki płat

Pichceniomania
Grillowany schab z kurkami w sosie śmietanowym 151

ODŁĄCZANYMI PŁYTAMI ENTERTAINING, który można zakupić  tutaj Kurki dokładnie czyścimy pod bieżącą wodą przy pomocy szczoteczki a następnie osuszamy. Smażymy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia solimy. Następnie wlewamy śmietankę i dodajemy tarty ser. Dodajemy listki świeżego tymianku. Mieszamy i doprawiamy pieprzem. Sos podajemy z ugotowanym makaronem oraz z grillowaną porcją

Bon Appetit Małgorzaty
Kila pomysłów na... 130

kaszy gryczanej, z podsmażoną cebulką z kurkami, śmietana Ostatnimi czasami naszło mnie na takie o to placki, bo z tej kaszy jeszcze żadnych nie próbowałam, zdecydowanie za późno to zrobiłam, bo jak za kaszą samą nie szaleje, tak te placki były strzałem w dziesiątkę. Pieczone kotlety z czerwonej soczewicy z ziarnami, podane z sosem czosnkowym,kalafior Ostatnimi czasami szaleję

More food, love and dreams
BEZGLUTENOWA ZAPIEKANKA WARZYWNA Z POLĘDWICZKAMI 244

Przepis na ok.8 porcji. Można przygotować z połowy porcji. U nas część została na drugi dzień. Składniki: - 3 cukinie - 2 cebule - 3 duże ząbki czosnku - 2 bakłażany - 200g kurek - 1 cały brokuł - 200g sera żółtego (u mnie cheddar) - 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie każda po ok.400g) - kilka łyżek oleju kokosowego bezzapachowego lub oliwy Sos beszamelowy: - 3 łyżki skrobi kukurydzianej (Maizena(...)Mieszamy. Podduszamy całość do miękkości, kilka minut. Na końcu dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. Zagotowujemy i odstawiamy. Przygotowanie sosu: Na patelni (lub w garneczku) roztopić olej kokosowy, wsypać skrobię kukurydzianą i podsmażyć chwilę mieszając. Następnie cały czas mieszając powoli wlewamy mleko połączone z wodą. Doprowadzamy całość do wrzenia, doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Dodajemy ser pleśniowy, mieszamy i odstawiamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania