Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i kurkami, podawane na grillowanej chałce

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i kurkami, podawane na grillowanej chałce

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i kurkami, podawane na grillowanej chałce

O statnio w jednej z wrocławskich restauracji zaserwowano mi pour apéritif pieczonego pomidora na grillowanej chałce. Warzywo było jedynie przyprawione gruboziarnistą solą himalajską i rozmarynem oraz suto skropione wyborną oliwą z oliwek. Całości dopełniła grillowana na węglowym grillu chałka, przesiąknięta dymnym aromatem, który przełamał jej słodycz. Pochwała prostoty w pełnej krasie. Chcąc z tej przystawki wyczarować posiłek godny nazwania go daniem głównym, postanowiłem pomidora nafaszerować kaszą gryczaną,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.