Kurki w śmietanie z koperkiem oraz niezawodny sposób na oczyszczenie kurek z piasku

Kurki w śmietanie z koperkiem oraz niezawodny sposób na oczyszczenie kurek z piasku

Kurki w śmietanie z koperkiem oraz niezawodny sposób na oczyszczenie kurek z piasku

Grzyby to prawdziwy atut polskiej kuchni.Zbieranie ich na stale wpisalo sie w polska tradycje.Czy grzyby sa zdrowe?Na pewno daja mnostwo przyjemnosci naszym podniebieniom,a czy sa zdrowe przeczytajcie co na ten temat pisze ojciec Klimuszko,tutaj:klik.Kurka o pieknej pomaranczowej barwie to potoczna nazwa pieprznika jadalnego.Wystepuje na terenie calego kraju w lasach iglastych,na piaszczystych,kwasnych glebach.Kurki jak wszystkie grzyby maja duzo wody,nieco tluszczu i bialka.Obecne w nich witaminy: z grupy B,C,D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.