Składniki: 500 g makaronu spaghetti (razowy) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 cebula 200 ml śmietany 12% 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Pietruszkę drobno siekamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Kiedy się zeszkli wrzucamy osączony tuńczyk. Chwile dusimy pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, wrzucamy pietruszkę i dokładnie mieszamy. Porcję(...)ugotowanego makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego
magiczna kuchnia KasiMakaron z cukinią i szynką...Sprężyste rurki makaronu.Kosteczki podsmażonej szynki i wiórki cukinii.Zatopione w sosie na bazie śmietanki i jajek.Oprószone drobno startym parmezanem.Pycha! Składniki
Gospodyni MiejskaKlasyczne mule w sosie z pomidorami to danie, które jest niezwykle popularne wśród rybaków wracających z połowów. W Polsce niestety nie wszyscy przepadają za owocami morza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kropeczka. Jak makaron będzie dobrze ugotowany, wylej go na sitko w celu odsączenia wody. Nie przepłukuj go wodą, tylko gorący dodaj do sosu – zaabsorbuje on znacznie większą ilość sosu i jego aromatu. Jak długo gotować makaron? W zależności od rodzaju makaronu, jakiego chcemy użyć do sporządzenia naszego dania, istnieją różne czasy jego gotowania. 3-5 minut – tyle czasu(...)fettuccine, tagliatelle czy lazania. 6-9 minut – w przypadku makaronów cienkich, bezjajecznych takich jak: spaghettini, muszelki i świderki. 12-15 minut – w przypadku makaronów grubych, takich jak: spaghetti, penne, ziti czy tortiglioni. Makaron al dente – jeśli zależy Ci na takim makaronie, musisz próbować go w czasie gotowania. Taki makaron powinien być jędrny i sprężysty. Artykuł Jak ugotować
PysiaGotuje.plkostki awokado. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerze, dodać sos ze szpinaku i awokado. Gdyby był za gęsty można dodać odrobinę wody z gotowania makaronu. Całość przyprawić, posypać startym oscypkiem. Co do samego makaronu to myślałam, że to takie same niteczki spaghetti jakie dostępne są w naszych marketach. Jednak ten makaron jest zupełnie
Magiczne Życie Martygotowaniu, ponieważ doskonale doprawiają dania. To oliwy świetnej jakości, ponieważ Monini stosuje w produkcji bazę w postaci oliwy extra virgin i wyłącznie naturalne aromaty. Jednogarnkowy makaron z grzybami w kremowym sosie z serem i oliwą truflową ➤czas przygotowania: 20 minut w 1 porcji: 620 kcal, B 21,8 g, W 75,5 g, T 24,3 g Składniki(...)cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych na plasterki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 500 ml bulionu warzywnego 200 g spaghetti, przełamanego na pół (można zastąpić drobnym makaronem) 3 czubate łyżki śmietany 18% tłuszczu 30 g startego żółtego sera posiekana natka pietruszki do posypania Przygotowanie jednogarnkowego makaronu: W garnku z grubym
Chilli Czosnek i Oliwazwykle makaron staje na wysokości zadania. Składniki 300 g makaronu spaghetti 200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 szklanka mrożonego groszku 1 cebula 2 łyżki oleju 500 ml passaty pomidorowej sól czosnkowa estragon sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy. Na rozgrzanym oleju smażymy(...)posiekaną cebulę razem z mięsem mielonym. Przy pomocy drewnianej łyżki rozdrabniamy mięso. Następnie dodajemy passatę oraz groszek. Lekko redukujemy sos, do smaku doprawiamy solą czosnkową, estragonem, solą i pieprzem. Do sosu przekładamy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenObiad w kilka chwil? O, tak! Makaron zawsze sprawdza się ;) Składniki 500 g makaronu spaghetti 2 pory (białe części) 1 łyżka masła 100 ml białego wytrawnego wina 250 ml słodkiej śmietanki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pory kroimy w piórka, podsmażamy(...)maśle, dodajemy wino i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do całości dodajemy śmietankę, lekko zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu przekładamy makaron, razem podgrzewamy przez 3-4 min. Podajemy z natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G KitchenDzisiaj polecam Wam pyszny kremowy makaron z dynią, jesienny szybki obiad. Składniki: 200 g makaronu spaghetti Malma 300 g dyni 5 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 50 ml śmietany 36% 1 czerwona cebula natka pietruszki oliwa gałka muszkatołowa parmezan sól, pieprz Przygotowanie: Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostkę oprósz solą, pieprzem i gałką(...)Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie, dodaj dynię i smaż do miękkości. Ugotuj makaron. Odlej filiżankę wody w której się gotował i zostaw do sosu. Suszone pomidory pokrój w paski i wrzuć na patelnię. Dodaj śmietankę, wodę z makaronu i zagotuj. Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki i tarty parmezan, całość dokładnie wymieszaj. Odcedzony makaron
Kukuleczkimacie cukinii we własnych ogródkach, to szukajcie jej kwiatów na przeróżnych bazarkach, bo te ostatnie promienie słońca niedługo się skończą i będzie niemal niemożliwe je dostać. Składniki: makaron pełnoziarnisty spaghetti Lubella - 1 opakowanie kwiaty cukinii - 12 sztuk 1 białko jajka czerwona papryka (można użyć typowej papryki, ale lepiej poszukać tej słodkiej podłużnej) - 0,5 kg 1 nieduży bakłażan(...)cukinią) 1 biała cebula 1 ząbek czosnku passata pomidorowa - 250 ml sól czerwona słodka papryka w proszku - 2 łyżeczki ostra papryka w proszku - wg uznania 20 ml oliwy do sosu i 20 ml do podsmażenia kwiatów łyżka cukru dwie łyżki octu Wykonanie: Makaron ugotować na al dente czyli tak by stawiał lekki opór zębom. Warzywa (papryka, czosnek, cebula, papryka
Poezja Smaków - blog kulinarnyjajek. Na bazie śmietanki. Wysokokaloryczna, ale powiedzmy sobie szczerze – raz kiedyś można😉 Składniki: 150g wędzonego boczku 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 350ml śmietanki 30% 200g makaronu spaghetti sól pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka o grubym dnie i wytapiamy na wolnym ogniu. Do wytopionego boczku dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość przesmażamy(...)szczyptę soli i cukru. Do przesmażonej cebuli i boczku wlewamy śmietankę i gotujemy na wolnym ogniu, aż śmietanka się zredukuje i lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos mieszamy z ugotowanym al dente makaronem i przekładamy na talerze. Całość możemy posypać startym serem
Jacob TastesNajprostszy, najlepszy sos, Kuchnia włoska: im mniej składników, tym lepiej. Zawsze, kiedy po raz pierwszy idę do włoskiej restauracji-zamawiam najprostsze danie, jeżeli się obroni-wiem,że reszta z menu też musi być dobra. Włosi uważają,że w prostych daniach najtrudniej ukryć "kuchę", Jeżeli nam coś poszło nie tak -to nie ukryjemy tego w daniu z 3-4 składników.Dobre(...)składniki równa się dobra kuchnia. SKŁDNIKI: Spaghetti (dobrego gatunku) 4 spore pomidory ( w sezonie), poza puszka dobrych pomidorów 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sól Ew, cukier swieżo tarty parmezan PRZYGOTWANIE: Jeżeli pomidory są świeże-to parzymy i obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, dodajemy pomidory. Nastawiamy wodę na makaron. Makaron gotujemy
Kopystką po garachjest pyszne. Piersi kurze pokroić małą kostkę,wrzucić do miseczki. Doprawić solą pieprzem, suszoną bazylią, papryką ostrą i słodką. Wlać jogurt i wymieszać. Zostawić najlepiej na noc i zrobić spaghetti na drugi dzień. jeżeli nie macie tyle czasu można zrobić od razu, ale piersi kurze moczone w jogurcie są smaczniejsze. Na patelnię wlać olej i wrzucić mięso z przyprawami(...)straci kolor surowizny. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pieczarki dodać do mięsa, chwilkę przesmażyć. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Świeże listki bazylii porwać i wrzucić do sosu. Zagotować i gotować na małym ogniu kilka minut. Dodać porwaną mozzarellę, chwilkę delikatnie podgrzewać aż mozzarella się rozpuści. Ugotować makaron, odcedzić. Gorący makaron polać sosem. Można dodatkowo posypać potartym serem
Kuchnia PokoleńSkładniki: spaghetti kukurydziane (30 dag) cukinia okrągła (1 szt.) czerwona papryka (1/2 szt.) tofu naturalne (5 dag) kukurydza z puszki (4 łyżki) przecier paprykowy (150 ml) szczypiorek (do posypania) sól pieprz ziołowy majeranek woda olej Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Makaron wkładamy do garnka z gotującą się posoloną wodą. Dolewamy pół łyżeczki oleju. Mieszamy. Gotujemy aż osiągnie(...)odpowiadającą nam miękkość. W tym czasie przygotowujemy sos. Cukinię kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w cienkie paski. Wrzucamy na patelnię. Dolewamy odrobinę wody (ok. 1/4 szklanki) i dusimy. Kiedy cukinia przestanie być surowa, a woda wyparuje, dodajemy kukurydzę i przecier paprykowy. Przyprawiamy. Podgrzewamy jeszcze przez chwilę, aby wyparowała część wody. Na koniec dodajemy tofu pokrojone w kostkę. Ugotowany makaron
Weganka gotuje