sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:124/177)

Spaghetti z lekko pikantnym sosem pomidorowym z wołowiną 210

oliwek 1 cebula, drobno posiekana 500 g mielonej wołowiny 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz kilka listków świeżej bazylii Do podania: makaron spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pomidory w skórce , kawałek papryczki (bez pestek) i czosnek wrzucamy do misy blendera i miksujemy kilka minut. Przelewamy do małego garnuszka i gotujemy(...)odstawiamy na bok. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę i podsmażamy 3-4 minuty, aż zmięknie. Dodajemy mięso i smażymy przez 10 minut. Wlewamy pomidorowy sos, doprawiamy oregano, słodką papryką, solą i pieprzem. Wszystko razem podsmażamy przez ostatnie 7-10 minut. W między czasie makaron przygotowujemy wg zaleceń producenta. 3. Na talerze wykładamy makaron

My Culinary Art
Spaghetti aglio e olio / Spaghetti z oliwą i czosnkiem 232

makaronu – zwykły z mąki pszennej i drugi zrobiony z mąki pełnoziarnistej.Do tego czosnek …. najlepsza oliwa extra virgin … świeża pietruszka i mamy gotowe danie! SKŁADNIKI :* makaron Spaghetti – 400 g* oliwa extra virgin – 125 ml* czosnek – 4 ząbki* natka pietruszki – 1 pęczek* sól – do smaku* pieprz – do smakuSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Odlewamy 1 łyżkę(...)przypalić , gdyż czosnek zrobi się gorzki.W tym czasie w osobny garnku z osoloną wodą i reszta oliwy gotujemy al dente 2 rodzaje makaronu.Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka.Polewamy sosem z oliwy i czosnku i dokładnie mieszamy.Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i świeżo zmielony pieprz.Podajemy natychmiast.Smacznego

Ostra na Słodko
Mięsny sos z oliwkami (do makaronu, kasz i ryżu) 143

kasz czy ryżu. Taki sos może za każdym razem smakować inaczej, wystarczą inne proporcje dodatków, warzywa, zioła. Polecam na obiad mój wypróbowany, domowy, prosty, szybki i super smaczny mięsny sos z oliwkami! Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 2 cebule 2 ząbki czosnku 70 g (po odsączeniu) zielonych oliwek 500 g przecieru pomidorowego opcjonalnie: mała posiekana chili mały słoiczek(...)podsmażam mięso, gdy zjaśnieje dodaję poszatkowaną drobno cebulę i czosnek. Przesmażam kilka minut. Dodaję przecier i koncentrat oraz wodę, oliwki, przyprawiam, smażę kilka minut, smakuję. Podaję dziś z makaronem spaghetti, SMACZNEGO Dekoruję serem i natką. PYCHA

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami 148

Przepis z książki Paolo Petroni Składniki 350 dag makaronu spaghetti 85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu 55 g czarnych oliwek bez pestek kilka solonycj jabłuszek kaparowych 1 żąbek czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut. Tuńczyka(...)Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut. Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu

R'n'G Kitchen
Razowe spaghetti z pesto i pomidorkami koktajlowymi 164

łyżki orzechów włoskich 4 łyżki tartego parmezanu (lub innego twardego sera) 2 ząbki czosnku 8 łyżek oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz i sól Spaghetti: 350 g razowego makaronu spaghetti 250 g  pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy z oliwek  3 ząbki czosnku  PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przygotowujemy pesto - miksujemy wszystkie składniki(...)kolejne 3-4 minuty. Wrzucamy pesto by chwilkę się zagrzało.  Dodajemy odcedzony makaron (u nas po prostu wyciągnięty z garnka łyżką cedzakową - bez wylewania na sitko - tak by sos połączył się z niewielką ilością wody, w której gotował się makaron). Delikatnie mieszamy całość i od razu podajemy. Smacznego :)    1 porcja - 650 kcal - białko - 19,25 g - tłuszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Spaghetti bolognese 160

Dziś mam dla Was spaghetti bolognese , bo dawno nie robiłam i naszła Nas z narzeczonym ochota na taki włoski smak ;) składniki 500g mięsa mielonego z łopatki 2 przeciery pomidorowe 6 cebuli 5 ząbków czosnku makaron przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, cukier, sól. odrobina parmezanu Makaron gotujemy al dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu(...)samy czasie na patelni podsmażamy cebulę. Następnie cebulę dorzucamy do mięsa doprawiamy i dodajemy przecier, zagotowujemy.  Na maśle delikatnie podsmażamy czosnek i na sam koniec dodajemy do sosu. Makaron polewamy sosem i ścieramy odrobinę sera. Smacznego kochani :) Kasia

Cukier&Puder
Makaron z białą kiełbasą 181

kroić. Makaron z białą kiełbasą jest bardzo sycący i idealny na takie zimowe, pochmurne dni. Koniecznie spróbujcie Makaron z białą kiełbasą 2 duże porcje Składniki: około 250 g makaronu spaghetti (około pół opakowania) 2-3 surowe białe kiełbaski 250 ml śmietany 30% 2 ząbki czosnku 3 żółtka 2 łyżki oleju garść posiekanej natki pietruszki pieprz sól tarty ser pecorino(...)kilka minut aż się zarumienią. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Całość zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, aż mniej więcej połowa śmietany odparuje i sos lekko zgęstnieje. Wtedy dorzucamy gorący, odcedzony makaron i posiekaną natkę. Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy rozmieszane żółtka. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu posypując dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron

PatiGotuje
Pasta z tuńczykiem. 197

cebula parę suszonych pomidorów śmietana 18% żytni makaron spaghetti Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy cebulę, dokładamy tuńczyka z zalewą,  dodajemy groszek (ok 3/4 puszki), suszone pomidory pokrojone w małe kawałki dolewamy śmietanę i czekam chwilę aby wszystko przeszło smakiem. Na talerz wykładamy makaron (żytni pasuje idealnie) na to sos, można posypać startym serem. Niesamowicie proste i bardzo

Brzuszki Łakomczuszki
Spaghetti z Pomidorami, Grzankami i Migdałami 196

garnek posolonej wody na dużym ogniu i ugotowałam spaghetti na al dente. Podczas gotowania makaronu na małej suchej patelni uprażyłam migdały na średnim ogniu. Zsypałam je na talerzyk, a na patelnię wlałam pozostałą oliwę, na której usmażyłam pokrojony w kostkę chleb do momentu zrumienienia. Odcedziłam makaron, przełożyłam do patelni z sosem pomidorowym, wsypałam migdały i grzanki i wszystko razem wymieszałam

Blondynka Gotuje
Makaron z oliwkami, kaparami i anchois 134

ząbek czosnku 4 anchois z oleju 3 łyżki kaparów ja miałam duże ale mogą być takie małe 1 szklanka zielonych oliwek 30 g tartego parmezanu ok 350 g makaronu (spaghetti, linguine) sól, pieprz do smaku Instructions Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Bułkę rozdrobnić na okruszki ( najlepiej w melakserze), wrzucić na rozgrzaną oliwę, lekko posolić i usmażyć mieszając aż będzie chrupka(...)posiekane zioła, sok i skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Oliwki posiekać lekko, przełożyć do miski razem z kaparami ( jak macie takie duże to też trzeba posiekać), wymieszać sos. Makaron ugotować al dente, odsączyć ( zachować 1/3 szklanki wody z gotowania), przełożyć z powrotem do garnka, dodać wodę i połowę parmezanu oraz sos, całość wymieszać dobrze. Podawać posypane bułką

Cooking for Emily
Spaghetti z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi 161

teraz.  Szpinak można zastąpić rukola, a zamiast pomidorków koktajlowych użyć zwykłych pomidorów.  Składniki na 2 duże porcje: 10 oczyszczonych krewetek bez ogonków 200-250 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 100 g świeżego szpinaku 2 garści pomidorków koktajlowych 3 łyżki śmietany/jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku lub dwa małe Sól himalajska i pieprz/chilli(...)dodajemy szpinak. Gdy szpinak się skurczy wrzucamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Po 3 minutach dodajemy śmietanę lub jogurt i doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odecedzamy i mieszamy z sosem

Czarnawisienka
Spaghetti Carbonara 191

Składniki: 2 jajka 150 g wędzonego boczku pęczek natki pietruszki makaron typu spaghetti 1 ząbek czosnku sól, pieprz 30 g parmezanu Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka parzymy wrzątkiem i wbijamy do miseczki - solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni do zrumienienia, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek(...)makaron ścieramy połowę parmezanu i dokładnie ze sobą mieszamy. Ściągamy patelnię z ognia dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy z makaronem - mają się ściąć tylko na rozgrzanym makaronie - ma powstać sos. Wykładamy na talerze i ścieramy resztę sera. Smacznego

Moje-pitraszenie
SPAGHETTI BOLOGNESE Z PIECZARKAMI 140

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 200 g makaronu spaghetti 500 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag pieczarek 1 szalotka Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1/3 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki bazyli, 1/2 łyżeczki natki pietruszki 10 dag sera żółtego PRZYGOTOWANIE:   Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie obieram szalotke i drobno siekam(...)mieso będzie usmażone dodaję pieczarki i cebulę i dolewam ok 50 ml wody, zmniejszam ogień, duszę. Nastepnie wlewam koncentrat pomidorowy oraz przecier pomidlrowy. Duszę jeszcze ok 5 min aż sos będzie gęsty. Międzyczasie gotuję makaron tak jak na instrukcji na opakowaniu. Makaron podaje z sosem na dwa sposoby. Pierwszy sosem polewam makaron i posypuję serem lub sosem czosnkowym. Drugi makaron

Gotowanie Patki
Spaghetti z oliwą, czosnkiem i tuńczykiem 221

wysokiej jakości. Do zimnej oliwy dodałem 6 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku i połowę drobno posiekanej czerwonej papryczki pepperoni. Kiedy woda na makaron zaczęła wrzeć dodałem do niej makaron spaghetti i gotowałem al dente. Po wrzuceniu makaronu do wody zacząłem podgrzewać patelnię z oliwą, czosnkiem i papryką do momentu lekkiego przyrumienienia czosnku. Należy bardzo uważać, aby nie przypalić czosnku, gdyż(...)bardzo delikatnie zamieszałem, tak aby kawałki tuńczyka pozostały jak największe. Ugotowany makaron odcedziłem na durszlaku i dodałem na patelnię. Całość delikatnie, lecz dokładnie wymieszałem, aby makaron dokładnie pokrył się sosem. Makaron wyłożyłem do miseczek. Posypałem świeżo starym serem pecorino romano i czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Całość udekorowałem jagodami kaparów, których smak idealnie pasuje do smaku tuńczyka. Podałem natychmiast po przygotowaniu

Wyprawy kulinarne
Spaghetti z cukinią 145

smaczne zarazem. Lubię takie:) Moja rodzina też. Nawet moja Oliwka, która ostatnio bardzo wybrzydza też zjadła z apatytem. Wam również polecam. Talerz "Julia Gold" od Porcelany Bogucice. garść makaronu spaghetti 1 średnia cukinia 500g mięsa mielonego wieprzowego cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do dań z makaronu oregano oliwa sól, świeżo zmielony pieprz przyprawa z suszonych pomidorów(...)smaku i usmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na koniec podlać bulionem (1 lub 2 szkl, w zależności od tego jaki gęsty chcemy otrzymać sos) i dusić ok 15 minut. Makaron ugotować aldente wg przepisu na opakowaniu. Podawać z sosem mięsno-warzywnym

Smakołyki Asi

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję