spaghetti łosoś wędzony – ja użyłam łososia z koperkiem MARINERO z Biedronki (125 g) 200 ml śmietany 30% 1 łyżka masła sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka posiekanego koperku Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W małym rondelku umieszczamy masło, rozpuszczamy, dodajemy rozdrobionego na mniejsze, lub większe kawałki łososia. Chwilkę dusimy. Dodajemy śmietanę, koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos
MojaQchnia.plPrzepis znalazłam w Palecie Smaku. Prosty, smakowity przepis. Piękne zdjęcia. Idealny na dzień taki jak dziś. Z gośćmi, w gościach i z pakowaniem na jutrzejszy wyjazd
Dzieje kuchennej Wiewióryspaghetti 200 g 1/2 małej cebuli ząbek czosnku 50 g suszonych pomidorów 1/2 małej śmietany 12% 40 g sera gorgonzola odrobina gałki muszkatołowej sól pieprz oliwa z oliwek Pokroić drobno cebulę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pokrojone (drobno) suszone pomidory oraz rozgnieciony czosnek. Podsmażyć 2 minuty. Wlać śmietanę i dodać pokruszony ser. Przyprawić. Gotować do zgęstnienia sosu. Można
Karola gotujeSpaghetti Lubella PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy Al'dente tak jak na instrukcji. Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy a następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano. Dodaję warzywa. Mieszam. Dodaję mleczko kokosowe. Następnie dodaję 2 łyżki curry. Natkę drobno siekam dodaję do mięsa. Makaron polewam sosem
Gotowanie Patkispaghetti kawałek boczku 2 małe cukinie łyżka śmietnay biały pieprz, sól, czosnek Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę a cukinię ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni podsmażamy boczek, a następnie dodajemy cukinię. Wszystko razem podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprze, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Smacznego
Życie ze smakiemSpaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Surówka z młodej kapusty z truskawkami Botwinka z cukinią w delikatnym sosie
Moja smaczna kuchniaSkóra zawsze jest twarda i raczej niejadalna ,natomiast miąższ delikatny ,zielonobiały przez jasnożółty do pomarańczowego. Ciekawą odmianą jest kabaczek makaronowy ,którego miąższ po ugotowaniu wygląda jak spaghetti. Jest to warzywo niskokaloryczne o niezbyt dużej wartości odżywczej ,ale wybornym smaku .Charakteryzuje się wspaniałą cechą ,odkwasza organizm i sprzyja przemianie materii .Oprócz węglowodanów zawiera białko ,ciutek tłuszczu ,wapń(...)fosfor ,żelazo ,karoteny witaminy B i C .Wniosek :kabaczek to warzywo zdrowe ,nie tuczy i w dodatku tanie. Jego Wysokość ,jako osobnik łagodny ,lubi zdecydowane ,ostre przyprawy i sosy ,ale najważniejszą przyprawą może być odrobina fantazji. Można przygotować proste dania codzienne ,a także trudniejsze , bardzo oryginalne ,a nawet wyrafinowane .Zachęcam do zabawy i eksperymentowania z tym wdzięcznym warzywem . Kabaczek Christophera
Kulinarny karnet Christopherasobie pomyślałam, czemu nie podać go inaczej niż na klasycznej kopiastej stercie klusek. makaron spaghetti na 2 porcje 1 szklanka startego żółtego sera (+ na posypkę) 2-3 łyżki masła 400g mięsa mielonego przyprawy (bazylia, oregano, czosnek, pieprz) 1/2 cebuli 1 łyżka bułki tartej sos pomidorowy sos beszamelowy Makaron ugotowałam 5min. krócej niż nakazuje instrukcja na opakowaniu. Zlałam wodę
bastalenaniezmiennie wywołuje w nas wiele emocji w kuchni przy jego przygotowaniu, jako że każde z nas ma własną wizję jego przygotowania. Wersję mojej żony i autorki bloga znajdziecie tutaj: Spaghetti ze szpinakiem i fetą . Oba przepisy sprawdziliśmy kilkukrotnie i są to jedne z naszych ulubionych "szybkich" obiadów na wielki głód (kiedy nawet Danio nie pomaga). Zgodnie z poniższym przepisem można(...)jednym podejściem. Wszystkie składniki najlepiej przygotować sobie wcześniej, bo przy samym gotowaniu nie ma już czasu na krojenie, siekanie i zastanawianie się nad składnikami. Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym PRZEPIS (dla 3-4 osób) Składniki 250 g dowolnego makaronu, np. penne (ja preferuję makarony pełnoziarniste ze względu na ich bardziej zdecydowany i ciekawszy smak) 1 duża cebula
coolinarnastrefa.blogspot.comsmaków. Wystarczy kupić pomidory, najbardziej polecam do tego dania pomidory lima, które mają cienką skórkę, zwarty miąższ. Według mnie są najlepsze nie tylko na surowo, ale i do wszelkich sosów, także tych, które przygotowujemy w słoikach na zimę. To moja ulubiona odmiana. Od dawna lubię łączyć pomidory z natką pietruszki, tak jak robiła to zawsze moja babcia Małgosia, wypróbujcie(...)zrozumiecie, dlaczego tak cenię to połączenie! Jeśli chodzi o kiełbasę najlepiej sprawdzi się np. żywiecka lub krakowska sucha. Oczywiście nie może zabraknąć czosnku, ziół i dobrej jakości oliwy. Spaghetti ze świeżymi pomidorami i kiełbasą / 2 porcje Składniki: makaron spaghetti na dwie porcje 2 pomidory lima 1 ząbek czosnku 1/4 pęczka natki z pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano gruby plaster kiełbasy
Moja smaczna kuchniaspaghetti 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku 100 ml czerwonego wytrawnego wina sól pieprz natka pietruszki Makaron z krewetkami - przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby się nie posklejał. Jeśli nabierzemy wprawę, możemy robić kilka rzeczy na raz i od razu z gotującej się wody przełożyć makaron do sosu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki na dwie duże porcje. Składniki:250 g makaronu typu spaghetti250 g mięsa mielonego wołowego1 szt. cebuli6 szt. pieczarek1 puszka pomidorów krojonych2 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki
Emcia PichciSprężysty makaron z delikatnym sosem szpinakowym. Obiad idealny, lekki i sycący. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: makaron spaghetti 200g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 2 ząbki czosnku 50ml wody 100ml śmietany kremówki 30% 500g mascarpone 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka masła sól pieprz Szpinak wkładamy do garnka
Gotowanie i blogowanierobionymi kluskami :-) Ciekawie jest na pewno :-) Najpierw jednak autorka przedstawia nam historię makaronu. Czy wiecie, że towarzyszy on ludziom od ponad 4000 lat? Następnie poznamy rodzaje makaronu, latającego potwora spaghetti, plantacje makaronu we Włoszech, słynne dania z makaronem na wielkim ekranie, dowiemy się jak wymawia się słowo "makaron" w językach świata i poznamy gotowanie według filozofii pięciu przemian. Teraz(...)przepisów. Tutaj wędrówkę zaczynamy od Birmy i kokosowej zupy krem z makaronem, następnie jest Brazylia i makaron gryczany z burakami i czosnkiem, w Chinach makaron kamut z paprykowym sosem, na Filipinach makaron ryżowy z bobem i wczorajszym curry, Hawaje to makron ryżowy z brokułami i mango w orzechowo - pomidorowym sosie. Są też makarony z Hongkongu, Indii, Indonezji, Japonii, Korei
kruche babeczkiSpaghetti to potrawa, która gości na stołach całego świata. Nie wiadomo, dlaczego zrobiło taką zawrotną karierę, ale cieszy mnie, że trafiło również do nas i znacznie urozmaiciło polską kuchnię. Może wynika to z tego, że włoska kuchnia opiera się na prostych i zdrowych składnikach, a może z prostoty tego dania i tego, że jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Wystarczy przygotować(...)sos w tym czasie gdy gotuje się makaron i obiad gotowy. Wariacji na temat przygotowania sosu jest mnóstwo. Bazą jednak jest sos pomidorowy, najlepiej ze świeżych pomidorów, odpowiednio przyprawiony. W mojej wersji jest to wędzony boczek, mielona wieprzowina , zielony groszek i oczywiście ser”. Czytaj więcej
Wiem co jemDzień dobry! Jestem makaroniarą! Może tego nie widać na blogu, ale często goszczą u nas makarony, głównie na zmianę dwa klasyczne sosy - boloński i carbonara. Wstyd
Pora coś zjeść