sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:118/177)

Keczup na bazie dyni 120

Hej! Kto ma dynie, ten wygrany! Może pichcić różne smakołyki. Ja też dorzucam swoje trzy grosze w kategorii sosy. Zrobiłam pyszny keczup na bazie dyni. I

Tylko pysznie
Tagliolini z klopsikami 175

Czy jesteśmy w stanie zliczyć na ile sposobów można podać makaron... chyba nie. W naszym domu jada się dużo makaronów, teraz przyszła ochota na makaron z

Basia w kuchni
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 136

użyłam curry, sos sojowy oraz suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką ze skworcu ) Przygotowanie:  Cebule i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć w dużym garnku, dodać pokrojone boczniaki i chwilę smażyć, dodać pokrojone w kostki ziemniaki, zalać bulionem i gotować do miękkości ziemniaków, następnie zblendować na gładko i dodać jogurt/śmietanę wegańską.  3. Kremowe spaghetti ryżowe

zdrowa vege kuchnia
Spaghetti carbonara - przepis idealny! 118

pierwsze nie dodajemy śmietanki , po drugie makaron ma być al dente , po trzecie, sos ma być tylko lekko ścięty i bez grudek , aby łagodnie obtaczał makaron, po czwarte, sos ma zawierać dużą ilość pieprzu i po piąte, mamy używać najlepszej jakości składniki !  Uwielbiam makaron carbonara, bo to zawsze idealny obiad czy kolacja. Naprawdę mówię, że idealny, bo tak jest(...)dużo informacji o tym daniu, przeanalizowałem tyle własnych błędów i tyle nauczek od innych ludzi, że uważam, że wg. niego każdemu uda się wprost perfekcyjna carbonara.  Idealne spaghetti carbonara - przepis:  250 g makaronu spaghetti/bucatini/fetuccine/tagliatelle itp. (ja użyłem spaghetti) 70 g dobrego wędzonego boczku lub pancetty 1 większe jajko, lub 2 mniejsze 1 żółtko 40 g sera dojrzewającego typu

Kuchnia Łukasza
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 92

spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział

Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 149

spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział

Niedzielny kucharz
Spaghetti z pieczarkami i jarmużem i "Ugotowani" 166

przed wrzuceniem spaghetti. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do pieczarek, gdy te zmiękną i wyparuje nadmiar wody z nich. Jarmuż pokroić na kawałki. Wrzucić na patelnię. Gdy warzywa zmiękną, dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Wlać na patelnię ok. 150 ml wody. Dusić ok. 3 minut - ser musi stopnieć, a woda nieco wyparować. Doprawić sos zmieloną kolendrą, kminkiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Szybki kremowy makaron z awokado - gotowy w 10 minut! 91

makaron spaghetti - opcjonalnie: jajko w koszulce (po jednym na porcję)  Przygotowanie:  1. Wstawić wodę na makaron, kiedy zacznie wrzeć, wrzucić makaron. 2. Awokado obrać, wyjąć pestkę. Wrzucić do pojemnika blendera. Dodać bazylię, rukolę, czosnek oraz oliwę i wszystko zblendować. Doprawić solą i pieprzem. 3. Pomidorki umyć i przekroić na połówki. 4. Odlać makaron, wymieszać z sosem. Nałożyć

two broke sisters
Spaghetti ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówkami 93

Bernady. 250g spaghetti, jeden pęczek botwinki, jeden duży ząbek czosnku, 100ml śmietany kremówki, 125g bryndzy, 75g borówek świeżych amerykańskich, oliwa, sól, pieprz, Botwinkę posiekać. Czosnek pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć botwinkę, dodać czosnek, wlać śmietanę, dodać pokruszoną bryndzę. Redukować przez ok. 2 minuty. Dodać sól i pieprz do smaku. Ugotować makaron al dente. Połączyć z sosem, posypać świeżymi borówkami

królestwo garów
Spaghetti, szpinak i ricotta 242

Składniki: makaron spaghetti na 1 osobę 4 garście szpinaku baby 3 małe ząbki czosnku 2 łyżki sera ricotta oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu. Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron

Moja smaczna kuchnia
Roladki naleśnikowe 200

pomidor 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do kuchni włoskiej ja użyłam  Kamis zioła do Spaghetti Bolognese  200 gram szpinaku u mnie mrożony 3 łyzki słonecznika 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kilka plasterków sera żółtego startego lub bardzo drobno pokrojonego Na sos: 2 pomidory bazylia 2 ząbki czosnku Naleśniki wykonujemy również z podanego przepisu Pomidora kroimy w bardzo

NaKońcuJęzyka
Spaghetti z orzechami włoskimi – obiad w 25 minut 126

połączenia – jeśli sos jest za gęsty regulujemy to używając jeszcze odrobiny wody z gotowania. Wsypujemy do makaronu orzechy, mieszamy i podajemy od razu – gorące, z chrupiącymi lekko słodkimi orzechami. Porcje można dodatkowo posypać startym serem, pieprzem i natką – ich nigdy nie jest za wiele! SKŁADNIKI proporcje na 2 porcje obiadowe 70-80g orzechów włoskich 200g makaronu spaghetti albo bucatini

Karo in the Kitchen
Spaghetti z orzechami włoskimi – obiad w 25 minut 218

połączenia – jeśli sos jest za gęsty regulujemy to używając jeszcze odrobiny wody z gotowania. Wsypujemy do makaronu orzechy, mieszamy i podajemy od razu – gorące, z chrupiącymi lekko słodkimi orzechami. Porcje można dodatkowo posypać startym serem, pieprzem i natką – ich nigdy nie jest za wiele! SKŁADNIKI proporcje na 2 porcje obiadowe 70-80g orzechów włoskich 200g makaronu spaghetti albo bucatini

Karo in the Kitchen
Makaron z marchewką i grzybami shitake 105

spaghetti. Makarony z warzyw od Fit&Easy, które otrzymałam wczoraj, zainspirowały mnie do przygotowania dzisiejszego dania. W stylu azjatyckim, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.  Makaron z marchewką i grzybami shitake Składniki: 100 g makaronu azjatyckiego (wybrałam noodle) 3 garście makaronu z marchewki Fit&Easy 5 grzybów shitake (mogą być z zalewy) 2-3 łyżki sosu sojowego

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach 186

morze... Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach SKŁADNIKI: 0,5kg makaronu spaghetii 250g muli bez muszli kilka pomidorów  malinowych 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku białe wino natka pietruszki sól, pieprz, oliwa grana padano Na patelni podsmażyć cebulę i posiekany czosnek. Następnie wlać kieliszek białego wina.Odparowujemy. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Dusić aż powstanie sos i pomidory

MarciochaKucharzy