sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:118/177)

Spaghetti z pesto z rukoli 181

ząbek czosnku 400 g makaronu spaghetti Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Rukolę i migdały (najlepiej w płatkach) wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać czosnek, ser, oliwę i ponownie miksować aż do uzyskania dość gęstej masy. Jeśli pesto wydaje się zbyt gęste, można dodać jeszcze trochę oliwy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Sos wymieszać z makaronem i natychmiast podawać. Wyliczenia

Obiad za dychę
Makaron z pomidorkami oliwkami i bazylią 107

makaronu spaghetti 300 g pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 16 sztuk czarnych oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek Kilka listków świeżej bazylii Sól, pieprz Oregano, bazylia Szczypta cukru Sposób przygotowania: We wrzącej i osolonej wodzie gotujemy makaron według zalecenia na opakowaniu (al dente). Następnie ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy. Przygotowujemy sos. Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Domowa Carbonara 120

misce. Makaron spaghetti gotujemy oddzielnie wg instrukcji na opakowaniu, Boczek podsmażamy, gdy ładnie się przyrumieni zdejmujemy go z patelni, a na tłuszczu, który pozostał na dnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Na patelnię, do zeszklonej cebuli dorzucamy boczek. Dodajemy ugotowany i dobrze odsączony makaron, podsmażamy wszystko około 1 minuty. Wlewamy masę jajeczną i mieszamy aż sos lekko zgęstnieje. Po wyłożeniu

Studencka Micha
Makaron z pieczonymi pomidorkami 94

zastąpi cięższy sos i nada potrawie pysznego smaku. Musisz tego spróbować. Polecam Ci także inne przepisy: – zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo

nietylkopasta.pl
Piątek: Sushi bowl, czyli sushi bez zawijania 156

prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto i szparagami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek: Sushi bez zawijania- sushi bowl Sushi bez zawijania – dla leniuszków Składniki: Świeży ogórek Pęczek rzodkiewki Marynowany imbir Duże awokado lub dwa małe 250 g krewetek 1/2 szklanki ryżu Sól Łyżka oleju Łyżka soku z cytryny Sos sojowy do podania

Niedzielny kucharz
Spaghetti z dyni makaronowej 207

nitki’ dyni, jak spaghetti. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy krótko na patelni. Dodajemy czosnek i mięso mielone, przyprawiamy do smaku i smażymy, aż mięso będzie dobre. Wtedy dodajemy passatę/ zmiksowane pomidory z puszki i czekamy, aż zagrzeje się nasz sosik ;) Próbujemy – i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Nakładamy makaron z dyni razem z sosem i posypujemy startym

Jak gotować i nie zwariować
Makaron ze śmietanowym sosem cytrynowym 188

osób): makaron spaghetti - ok. 250 - 300 g 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietany kremówki skórka starta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżka drobno siekanej natki pietruszki bądź 1 łyżka suszonej pietruszki sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy według zaleceń producenta. W czasie gotowania się makaronu (liczę ok. 10 minut) robimy sos. W rondelku dokładnie mieszamy bulion

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Spaghetti Carbonara 117

prostu wybieramy dania, które jesteśmy w stanie przygotować dość szybko. Do takich potraw należy Spaghetti Carbonara, które nasyci niejeden głodny żołądek.    Spaghetti Carbonara  SKŁADNIKI: - makaron spaghetti 250 g - 1 jajko - boczek 250 g - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 400 g śmietany 30% - ser mozzarella 100 g - przyprawy (tymianek, kminek, chili mielone, oregano, rozmaryn – ilość wedle uznania) Makaron(...)rozgotować. Po odcedzeniu wrzucamy do niego jedno surowe jajko i mieszamy tak by jeszcze w gorącym makaronie lekko się ścięło. Zanim jednak makaron będzie gotowy, przygotowujemy nasz sos. Boczek kroimy w drobne kosteczki, smażymy na patelni razem z pokrojoną cebulą i rozdrobnionym czosnkiem. Gdy składniki przyjmą zarumieniony kolor, wlewamy śmietanę i dosypujemy nasze przyprawy. Sos podajemy z makaronem posypując jeszcze

Związek na patelni
Spaghetti z dynią 128

Czyli złote nitki w towarzystwie słodkiego miąższu dyni zanurzone w kokosowym sosie – ten opis bardziej oddaje naturę tego dania. I choć można by pomyśleć, że to po prostu zwyczajny makaron z dynią, zapewniam, że danie jest bardziej zaskakujące niż może się wydawać. Uwielbiam wszystkie rodzaje dyni za ich wspaniały smak i wszechstronne możliwości wykorzystania w kuchni, jedynie muszę przyznać(...)łyżeczka przyprawy curry ¼ szklanki (50ml) warzywnego bulionu  1 szklanka (200ml) gęstego mleka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1 pęczek natki pietruszki 400g makaronu spaghetti Obraną i wypestkowaną dynię pokrój w wąskie paski – możesz to zrobić za pomocą szatkownicy. Paprykę pokrój w małą kostkę. Na suchej rozgrzanej patelni rozgrzej pokruszone na nieco mniejsze kawałki orzechy włoskie. Przesyp

Roślinna - blog wegański
Lazania z cukinii Paleo 151

tego przepisu powstaną 4 duże porcje. Lazania z cukinii Paleo Wariacja na temat włoskiej lasagne, zgodna z zasadami diety Paleo. Zamiast płatów lasagne- cukinia, a zamiast beszamelu- sos na bazie kalafiora. Polecam! Dania Danie główne Kuchnia Włoska Keyword lazania Porcje 4-6 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 30-40 minut Składniki 0,5 kg mielonej wołowiny 1 łyżka(...)płatków drożdżowych 2 łyżki mielonych migdałów do posypania wierzchu sól, pieprz i inne przyprawy do smaku Sposób przygotowania Cukinię kroimy na wąskie wstążki (niczym tagliatelle) lub kroimy spiralizerem na spaghetti. Posypujemy solą i odstawiamy. Cukinia musi puścić wodę. W międzyczasie szklimy cebulę na oleju kokosowym, dodajemy mięso mielone i podsmażamy przez 7-8 minut. Po tym czasie doprawiamy solą

Modern Cave Girl
Keczup na bazie dyni 116

Hej! Kto ma dynie, ten wygrany! Może pichcić różne smakołyki. Ja też dorzucam swoje trzy grosze w kategorii sosy. Zrobiłam pyszny keczup na bazie dyni. I

Tylko pysznie
Tagliolini z klopsikami 172

Czy jesteśmy w stanie zliczyć na ile sposobów można podać makaron... chyba nie. W naszym domu jada się dużo makaronów, teraz przyszła ochota na makaron z

Basia w kuchni
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 132

użyłam curry, sos sojowy oraz suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką ze skworcu ) Przygotowanie:  Cebule i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć w dużym garnku, dodać pokrojone boczniaki i chwilę smażyć, dodać pokrojone w kostki ziemniaki, zalać bulionem i gotować do miękkości ziemniaków, następnie zblendować na gładko i dodać jogurt/śmietanę wegańską.  3. Kremowe spaghetti ryżowe

zdrowa vege kuchnia
Spaghetti carbonara - przepis idealny! 112

pierwsze nie dodajemy śmietanki , po drugie makaron ma być al dente , po trzecie, sos ma być tylko lekko ścięty i bez grudek , aby łagodnie obtaczał makaron, po czwarte, sos ma zawierać dużą ilość pieprzu i po piąte, mamy używać najlepszej jakości składniki !  Uwielbiam makaron carbonara, bo to zawsze idealny obiad czy kolacja. Naprawdę mówię, że idealny, bo tak jest(...)dużo informacji o tym daniu, przeanalizowałem tyle własnych błędów i tyle nauczek od innych ludzi, że uważam, że wg. niego każdemu uda się wprost perfekcyjna carbonara.  Idealne spaghetti carbonara - przepis:  250 g makaronu spaghetti/bucatini/fetuccine/tagliatelle itp. (ja użyłem spaghetti) 70 g dobrego wędzonego boczku lub pancetty 1 większe jajko, lub 2 mniejsze 1 żółtko 40 g sera dojrzewającego typu

Kuchnia Łukasza
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 87

spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział

Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 144

spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział

Niedzielny kucharz
Spaghetti z pieczarkami i jarmużem i "Ugotowani" 164

przed wrzuceniem spaghetti. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do pieczarek, gdy te zmiękną i wyparuje nadmiar wody z nich. Jarmuż pokroić na kawałki. Wrzucić na patelnię. Gdy warzywa zmiękną, dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Wlać na patelnię ok. 150 ml wody. Dusić ok. 3 minut - ser musi stopnieć, a woda nieco wyparować. Doprawić sos zmieloną kolendrą, kminkiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Szybki kremowy makaron z awokado - gotowy w 10 minut! 82

makaron spaghetti - opcjonalnie: jajko w koszulce (po jednym na porcję)  Przygotowanie:  1. Wstawić wodę na makaron, kiedy zacznie wrzeć, wrzucić makaron. 2. Awokado obrać, wyjąć pestkę. Wrzucić do pojemnika blendera. Dodać bazylię, rukolę, czosnek oraz oliwę i wszystko zblendować. Doprawić solą i pieprzem. 3. Pomidorki umyć i przekroić na połówki. 4. Odlać makaron, wymieszać z sosem. Nałożyć

two broke sisters
Spaghetti ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówkami 88

Bernady. 250g spaghetti, jeden pęczek botwinki, jeden duży ząbek czosnku, 100ml śmietany kremówki, 125g bryndzy, 75g borówek świeżych amerykańskich, oliwa, sól, pieprz, Botwinkę posiekać. Czosnek pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć botwinkę, dodać czosnek, wlać śmietanę, dodać pokruszoną bryndzę. Redukować przez ok. 2 minuty. Dodać sól i pieprz do smaku. Ugotować makaron al dente. Połączyć z sosem, posypać świeżymi borówkami

królestwo garów
Spaghetti, szpinak i ricotta 239

Składniki: makaron spaghetti na 1 osobę 4 garście szpinaku baby 3 małe ząbki czosnku 2 łyżki sera ricotta oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu. Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron

Moja smaczna kuchnia
Roladki naleśnikowe 195

pomidor 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do kuchni włoskiej ja użyłam  Kamis zioła do Spaghetti Bolognese  200 gram szpinaku u mnie mrożony 3 łyzki słonecznika 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kilka plasterków sera żółtego startego lub bardzo drobno pokrojonego Na sos: 2 pomidory bazylia 2 ząbki czosnku Naleśniki wykonujemy również z podanego przepisu Pomidora kroimy w bardzo

NaKońcuJęzyka

Proponowane wyszukiwania