sos wyłóż na makaron w talerzach. Smacznego! Do dania doskonale nadadzą się: świderki, kokardki, kolanka, muszelki, wstążki itp Możesz dodać owoce… truskawki, maliny, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, jeżyny, banany, winogron, brzoskwinie lub ananasa z puszki. .’ Na obiad proponuję także : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane – Spaghetti
Kulinarne S.O.S.szpinakiem? Składniki -ok. 300g makaronu spaghetti (użyłam makaronu firmy Arrighi) -ok. 250g mrożonego szpinaku -ok. 250 g pieczarek -1 duża cebula -2 ząbki czosnku - 100 g serka topionego śmietankowego lub ziołowego -czarny pieprz i sól do smaku -olej do smażenia -ew. parmezan Przygotowanie Makaron gotowac według przepisu na opakowaniu. Przygotować sos. Pieczarki pokroić w plastry, obsmażyć na niewielkiej ilości
Zielona Kuchniapieprz do smaku opakowanie makaronu spaghetti Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek i go zarumienić. Do czosnku dodać pokrojonego kurczaka i podsmażyć do lekkiego zarumienienia. Do podduszenia z kurczakiem, dołączamy szpinak . Dusimy do odparowania wody i dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku. Sos wykładamy na makaron i opruszamy stwartym na tarce
ChilliJemysosie śmietanowym ze szpinakiem: 500 g krewetek królewskich niegotowanych 300 g świeżego szpinaku baby 60 g masła klarowanego , ghee czosnkowego lub ziołowego bądź oliwy z oliwek extra virgin opcjonalnie dodatkowo do polania na talerzu olej MCT , olej z awokado , lniany , z czarnuszki 200 ml śmietany 30% 4 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony Dodatki: spaghetti(...)minut. Krewetek nie należy smażyć zbyt długo, bo zrobią się gumiaste i twarde. Po chwili dodać śmietanę, mieszając by się nie zważyła. Można też zahartować ją ciepłym sosem, czyli dodać odrobinę sosu do śmietany i dopiero wtedy wlać ją na patelnię.Całość doprawić do smaku i dusić przez chwilę aż sos lekko zgęstnieje. Po kolejnych kilku minutach potrawa jest gotowa
Ola la LCHFwłasnej kuchni takiego ,domowego sosu ponieważ ,bardzo szybko się go robi,dla wielu pań domów to najłatwiejsze i szybkie danie do zrobienia ,podania, smaczne dla rodziny a dzieciaki przepadają za nim.Sos zrobiony jest na bazie mięsa wołowego ,ale można go zrobić też na innym miesie.Podawać z parmezanem.Zapraszam. 25 dag.makaronu spaghetti 30dag.mielonego mięsa 2 cebule 3 ząbki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipiersi kurczaka 400 g makaronu spaghetti 1 cukinia 1 pomidor 1 średnia cebula 155 g pieczarek 2 suszone pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam gęstego typu greckiego, Bakomy 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, vegeta natur, słodka papryka, bazylia, lubczyk ząbek czosnku świeży koperek drobno posiekany 1/3 szklanki wody do sosu (opcjonalnie) oliwa z oliwek do smażenia kilka
Zasmakuj Kuchniząbki czosnku 500 g makaronu spaghetti sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek. Dodać przecier pomidorowy, gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Makaron ugotować. Do sosu dodać przyprawy oraz odciśniętego z zalewy tuńczyka (jeżeli
cooklifepyszne danie makaronowe z sosem dyniowym można uczynić jeszcze smaczniejszym – zanurzając w nim kilka pomidorowych klopsików. Słony i głęboki smak jaglanych kuleczek będzie doskonale współgrał z łagodnym i słodkawym sosem dyniowym – tak zrodzi się duet wyborny. Składniki na 2-3 porcje: około 300 g miąższu dyni (użyłam dyni hokkaido) 1 szalotka lub 1/2 niewielkiej cebulki 1 duży ząbek czosnku(...)łyżeczki mielonej kolendry, kurkumy, kozieradki, czarny pieprz i świeżo mielona gałka muszkatołowa do smaku, oregano 200-300g makaronu ugotowanego al dente (użyłam bezglutenowe penne, świetnie sprawdzi się również spaghetti czy tagliatelle) /zachować kilka łyżek wody z gotowania makaronu/ pomidorowe klopsiki jaglane Szalotkę pokroić na cienkie półplasterki, czosnek posiekać. Miąższ dyni pokroić w niedużą kostkę. W garnku o grubym
Even Better Foodtego? Przecież jest taki pyszny! Tak samo jak jedna sałatka nie odchudzi, tak od jednej carbonary nie przytyjemy :D Składniki(na porcję dla 3 osób): - 250 g makaronu spaghetti - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 100 g śmietany 30%* - 2 jajka - 100 g parmezanu/ pecorino/ grana padano - sól, pieprz - opcjonalnie: ulubione zioła- u mnie(...)wlać masę jajeczną cały czas energicznie mieszając. W tym momencie należy bardzo uważać, aby jajka się nie ścięły. Przed wlaniem masy jajecznej można nawet całkowicie wyłączyć gaz, a sos nabierze odpowiedniej konsystencji dzięki gorącemu makaronowi. Posypać resztą sera. Smacznego <3 *prawdziwa carbonara nie zawiera śmietanki, ale mnie i wielu osobom które znam dużo bardziej smakuje
Cook&Lovepyszne danie. Składniki: · Opakowanie ciasta francuskiego · ½ fileta z kurczaka · Pomysł na spaghetti Carbonara · 10 dag pieczarek · Przyprawa do grosa · Sól(...)prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 5. Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7. Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia. 8. Nakładamy farsz
Kulinarna Chwilamięsne dania. Całe menu wygląda tak: Spaghetti bolognese z dyniowym makaronem Czekaliśmy na nie, długo i cierpliwie, ale było warto. Chodzi o dynie, dynie makaronowe, żółtawe i podłużne, które po upieczeniu można podzielić widelcem na żółte, piękne makaroniki. Po prostu czary:) Prawdziwa magia zaczyna się w momencie, kiedy dyniowy makaron zostaje zapieczony z sosem bolognese! Wtorek: Krem z pieczonej cieciorki
Niedzielny kucharzsmakuje z makaronami bądź jako sos do gołąbków z dużą ilością kopru. Polecam! Składniki: 1 duży pomidor 8 pomidorków koktajlowych 1 cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki wody papryka słodka i słodka, lubczyk, cząber, oregano, sól, pieprz, łyżka startego żółtego sera łyżeczka mascarpone lub śmietany 12% oliwa z oliwek do podania: makaron spaghetti, parmezan i natka Przygotowanie: Na oliwie
Zasmakuj Kuchniparmezan 200 g makaronu tagliatelle lub spaghetti Krewetki obieramy. Najpierw odrywamy główki i ściągamy pancerz. Na końcu wyciągamy ze środka jelito (czarna nitka). Główki i pancerzyki można zostawić i np. zamrozić. My robimy z nich wywar do wszelkich zup orientalnych. W garnku nastawiamy wodę na makaron. Gotujemy na pół twardo i odcedzamy. Aby sos ładnie oblepił makaron gotujemy
Kuchnia od dwojgalepsza będzie świeża) 350g makaronu spaghetti sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Odcedzić. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty przez praskęczosnek, smażyć aż cebula zmięknie. Dodać płatki chili, anchovy, kapary i pomidory. Dusić na małym ogniu przez 10-15 minut, lub do czasu aż sos zgęstnieje. Dodać oliwki poprzekrawane na pół
Codzienne Gotowaniezimę. Jest przepyszny, idealny do przygotowania szybkiego obiadu. Ja do domowych sosów na zimę, takich jak ten, keczup lub koncentrat pomidorowy, dodaję naturalne pektyny, dzięki temu sos jest gęsty i bardzo dobrze się przechowuje. Przepis znaleziony kiedyś gdzieś w internecie, trochę zmodyfikowany, ale wypróbowany i polecam! Korzystajcie z niego i oczywiście ulepszajcie :) Pięknie pozdrawiam(...)koncentratu pomidorowego 1 opakowanie (30g) PEKTYNY do dżemów i galaretek (u mnie cytrusowo-jabłkowa) 1 kg cukru 1 i 1/2 szklanki octu 10% 2 łyżki przyprawy do spaghetti 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżeczka curry 2 ząbki czosnku (starte na tareczce) 7 goździków utłuczonych w moździerzu sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE
Moja Książka KucharskaRamen :) Basic Chicken Ramen: Składniki: (3-4 porcje) Baza zupy: 1,5 litra wody 50 g pokrojonego w plasterki korzenia świeżego imbiru 3 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 4 łyżki stołowe sosu sojowego 2 łyżki stołowe sake (jeśli jednak nie macie sake, można opcjonalnie użyć innego mocnego alkoholu) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju sezamowego Kurczak: podwójna pierś z kurczaka(...)bądź Chow mew 250 g opcjonalnie: makaron typu Capellini- bądź jego cieńszej odmiany: Capelli d'angelo inaczej zwany włosami anielskimi - makaron taki jest cieńszy od makaronu typu Spaghetti. Należy go ugotować w 2 litrach wody z 2 łyżkami stołowymi sody oczyszczonej- zbliży to smak europejskiej pasty do chińskiego produktu. Gotujemy go przez chwilę, by go nie rozgotować jeśli
KreatywnePiny