Są potrawy, które robi się tylko raz i takie, które na stałe wpisują się do obiadowego menu. To spaghetti zdecydowanie należy do tej drugiej kategorii. :-) Długo
Szefowa kuchniewentualnie 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej opakowanie makaronu spaghetti Wykonanie: Mięso przez kilka minut podsmażać na patelni, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć jeszcze przez jakiś czas. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki, koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i zioła. Doprowadzić do zagotowania. Jeżeli sos jest zbyt rzadki, mąkę ziemniaczaną należy rozrobić
Pasja Smakumakaronu. Prażone, a następnie duszone w sosie pomidorowym warzywa, które pozostają lekko chrupkie i pełne smaku. Proste i jednocześnie wyjątkowe danie, które można przygotować w niespełna 40 minut. Można podać z makaronem o dowolnym kształcie, najsmaczniejsze jednak, moim zdaniem, z jakimś drobnym lub cienkim, jak np. spaghetti. Składniki: 300 g makaronu spaghetti lub innego drobnego lub ciekiego 3 łyżki(...)razie potrzeby jeszcze doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy połowę podsmażonego bakłażana i zostawiamy na ciepłym palniku ok. 2-3 minuty. 5 . Na talerze nakładamy makaron, posypujemy kostkami mozzarelli, polewamy sosem warzywno-pomidorowym, posypujemy prażonym bakłażanem, natką pietruszki i startym parmezanem. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejprzede wszystkim za to co robi (tak, tak wiem że odsiadywała wyrok za oszustwa podatkowe, znam doskonale jej biografię). Natrafiłam jakiś czas temu na Jej genialny przepis na jednogarnkowe spaghetti i właśnie dziś postanowiłam przetestować ten przepis z uwagi na fakt, że mam całe mnóstwo pomidorków. Marta nie kłamała, naprawdę to danie można zrobić w jednym garze i maksymalny czas(...)tego jak gęsty lubisz sos Przygotowanie: Pomidorki poprzekrawaj na pół lub w dużą kostkę, jeżeli używasz „normalnych”, a cebulę w piórka lub półplasterki. Wszystkie składniki wrzuć do dużego garnka. Dolej wody i gotuj ma małym ogniu pod przykryciem mieszając co 3-5 minut. I to wszystko, gotowe! Smacznego! Smacznego! Artykuł Jednogarnkowe ekspresowe spaghetti pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl
greenscarfbyło dla mnie zaskoczeniem, że sos wyszedł pyszny. Składniki ucierałam w moździerzu, zaczynając od czosnku, by wydobyć pełnię aromatu. Moje pesto jest bardziej stałe, nie przepadam za mocno płynnym. Czego nauczyłam się też w Bakery to tego, że pesto je się z makaronem penne lub tagliatelle, smakuje o niebo lepiej niż ze spaghetti. Jakie jest moje pesto? Właśnie(...)orzechów. Wsyp ser Corregio, a na koniec stopniowo wlewaj oliwę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku, w lodówce, do 3-4 dni. Możesz też zamrozić sos. Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię
Gotowanie to kochaniegrila, które trzeba tylko odpowiednio przyprawić a potem zapiec w sosie barbecue. Zobacz przepis Łosoś pieczony ze szparagami Proste grillowe danie. Łosoś upieczony w papierowej paczuszce z warzywami jest soczysty i pachnący. Można go upiec w piekarniku, można zgrilować kładąc na aluminiową tackę. Zobacz przepis Spaghetti z kurczakiem z grila Pomysł z robieniem spaghetti na grilu lub w piekarniku
Niedzielny kucharzprawdę wiele. W sezonie zimowym stawiam na ciężkie, gęste i sycące sosy . Latem natomiast w mojej kuchni wygrywają przede wszystkim świeże warzywa . Chcesz zjeść prosto, pożywnie i niedrogo ? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania przepisu na makaron z pomidorami i bazylią. Smacznego Składniki: 50 dag makaronu spaghetti (cienkiego) 75 dag pomidorków koktailowych (można je zastąpić zwykłymi pomidorami) słoik czarnych oliwek
Pobite gary BarbarySKŁADNIKI: 1/2 opakowania makaronu spaghetti MALMA garść czarnych oliwek bez pestek 200 g marynowanych kalmarów (można kupić w marketach na dziale z orientalnym jedzeniem, pakowane w puszkach jak tuńczyk) 1 papryczka chilli 1 mała cebula łyżka masła SKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY Z BAKŁAŻANEM 1 średni bakłażan 4 świeże pomidory 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 1 cebula czerwona
ClauditteMissCookingjuż smakują tak jak powinny, koniec więc z puszkowanymi! Czas na klasyczne spaghetti w wersji wege! Składniki na 4 porcje: 100 g suchej czerwonej soczewicy 1 czerwona papryka 400 g pomidorów 1 marchewka 1 gałązka seler naciowego 1 cebula przyprawy po łyżeczce: sól, oregano, bazylia, czosnek suszony, sos sojowy opakowanie makaronu Przygotowanie: seler, marchew, cebulę i paprykę wyczyścić, obrać, pokroić
greenscarfsosie mascarpone Makaronowe dania zawsze smakują, a przygotowanie zajmuje zazwyczaj kilkanaście minut. Zestaw warzyw pieczarki + cukinia + pomidory smakują także wyśmienicie z ryżem lub kaszą. Składniki: 14 pieczarek 1 mała cukinia 1 pomidor 2 cebule mniejsze 2 ząbki czosnku 2 spore łyżki serka mascarpone sól, pieprz, papryka słodka i ostra oraz majeranek i lubczyk do smaku makaron krótki lub spaghetti(...)miękkości kilka minut. Mieszam, przyprawiam do smaku, dodaję mascarpone. W razie potrzeby jeszcze doprawiam do smaku. Podaję z makaronem i świeżą natką. Smacznego Makaron z pieczarkami i cukinią w sosie mascarpone
Zasmakuj Kuchnipiersi z kurczaka 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego ok. 1/4 szklanki sosu rybnego najlepiej marki Red Boat 1 łyżka pasty chilli ja użyłam zielonej 2 łyżki aminokwasów kokosowych (coconut aminos) 1/2 cytryny 1 łyżeczka imbiru drobno startego 1/2 opakowania groszku mrożonego 1 opakowanie makaronu shirataki w formie spaghetti sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Umieścić w garnku wszystkie składniki oprócz
Modern Cave GirlJeżeli nie macie makaronu soba, spokojnie podajcie boczniaki z klsycznym makaronem spaghetti - też będzie smacznie. PRZEPIS NA MAKARON Z BOCZNIAKAMI W STYLU AZJATYCKIM Składniki: 200 g boczników 1 czerwona papryka 100g ciętej zielonej fasoli ( świeża lub mrożona ) 3 ząbki czosnku około 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki kawałeczek papryczki chili ( ilość wedle uznania
kolorowotorcikowołyżki ziaren słonecznika 2 łyżki tartego parmezanu 250 g makaronu spaghetti nieduży kawałek łososia 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła sok z cytryny sól, pieprz do smaku Do malaksera wrzucić rozmrożony szpinak, dodać oliwę z oliwek, słonecznik i parmezan. Przyprawić odrobiną soli, miksować, aż powstanie gęsty sos. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, jeszcze ciepły wymieszać z sosem
Magda Kucharzy