sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:104/177)

Tagliatelle z krewetkami i pomidorami 122

światowy dzień makaronu najlepiej uczcić... makaronem;) Dlatego do Lubelskiego kociołka wrzucamy dziś wszelkiego rodzaju makaron: spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne, cannelloni, lasagne, tortellini... U nas na talerzach smakujemy tagliatelle, które swój piękny zielony kolor zawdzięczają algom morskim. Podałam go z krewetkami w pysznym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pycha! Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Składniki na 2 porcje: 200g makaronu tagliatelle 300g świeżych

Obiad gotowy
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 118

podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem.   Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 191

podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem.   Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Spaghetti z makrelą 123

gotowe. A ten smak! <3 WOW! Sami nie spodziewaliśmy się ;) Składniki 300 g spaghetti 1 puszka makreli w pomidorach bazylia pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Do garnka przekładamy makrelę wraz z sosem, przy pomocy widelca rozdrabniamy. Następnie wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem, oprószamy pieprzem. Przed podaniem

R'n'G Kitchen
Brokułowe spaghetti 206

pesto z brokuła wkracza do akcji. Makaron z brokułem można przygotować na wiele sposobów, np. w sosie serowym, czy śmietankowym. Proponuję wersję najzdrowszą i najbardziej dietetyczną, czyli z pesto brokułowym. Po przepis zapraszam tutaj. Do makaronu dodaj dobrego wędzonego łososia. To sprawi, że spaghetti nabierze bardzo wyrazistego smaku. Pomiń łososia, a otrzymasz wegeteriański posiłek. Zapraszam na zdrowy, szybki i pyszny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWY MAKARON ZE SKIEŁKOWANYCH NASION GRYKI (BEZGLUTENOWY, WEGAŃSKI) 103

nasz Samson) wyposażonych jest w przystawki do robienia makaronów różnych kształtów - niteczki, tagliatelle, klasyczne spaghetti, itp. Gdy posiadamy już odpowiedni sprzęt, wystarczy namoczyć nasiona, podkiełkować je, wrzucić do wyciskarki i ususzyć makaron. Później to już tylko ugotować i podawać z ulubionym sosem, w zupie lub jedynie z kapką oliwy. Makaron domowej produkcji jest przepyszny, duuuuużo tańszy niż ten sklepowy

Jeść, by żyć w zdrowiu
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM 150

Życie ludzkie jest  jak spaghetti,przewija się nam  niczym wrzeciono na kołowrotku.Raz jest lepiej ,raz jest gorzej ,ale trzeba się otrząsnąć jak makaron na durszlaku i spróbować żyć bez ulubionego sosu i dodatków.Dziś szybki sos z tuńczykiem w tle.Polecam.   1 op.spaghetti sól 2 puszki tuńczyka sałatkowego w oleju 3 pomidory zioła prowansalskie 1 pietruszka starta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i cukinią w sosie orientalnym 269

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Orientalny sos śmietanowy świetnie łączy się z kurczakiem, cukinią i szparagami. SKŁADNIKI 2 małe piersi z kurczaka oliwa

Passions hobbies life
Spaghetti z boczkiem i ricottą 141

zakupicie w  Lidl Polska  gdzie obecnie trwa właśnie włoski tydzień. Składniki: 40 dag makaronu spaghetti tricolor 25 dag sera ricotta 20 dag chudego boczku parzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 papryka chili z zalewy olejowej 3 łyżki sosu włoskiego z migdałami sól morska do smaku szczypta pieprzu do smaku listki świeżego oregano lub bazylii

Wanilia i Kardamon
Spaghetti bolognese 206

bazylii sól morska  pieprz oliwa z oliwek 100 g twardego żółtego sera 500 g makaronu spaghetti Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i przesmażamy na niej mięso. Mięso przekładamy do garnka w którym będzie się dusił sos pomidorowy, na patelni natomiast szklimy cebulę,  a następnie przekładamy ja do garnka z mięsem

Kulinarne przygody Gatity
Ryba po włosku. 169

usmażyć. Spaghetti ugotować-7minut. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem. Ugotowane warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć roladki. Na talerzu ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki. Całość polać resztą sosu. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Makaron z pomidorowym pesto 220

możecie go używać nie tylko do makaronu – świetnie nada się jako sos do pizzy, na kanapki czy do zapiekania w nim ryb lub kurczaka. Danie według przepisu mojego męża – tak więc każdy facet sobie z nim poradzi.Składniki:400-500 g makaronu tagliatelle lub spaghetti (użyłam z dodatkiem świeżego chili)1 słoik pomidorów suszonych w oleju/oliwie(...)zalewę) i miksujemy ponownie. Doprawiamy pesto solą morską do smaku. Mieszamy. Makaron odlewamy (nie przelewamy zimną wodą!) zostawiając 1/3 szklanki wrzątku z gotowania. Wrzątek z gotowania dodajemy do sosu, mieszamy i dodajemy całość do gorącego makaronu. Mieszamy i od razu podajemy. Makaron można ozdobić listkiem bazylii lub posypać kruszonymi orzechami brazylijskimi. Post Makaron z pomidorowym pesto pochodzi z bloga Poezja

Poezja smaku
Spaghetti z serem pleśniowym i szynką parmeńską 208

szybkie i smaczne danie obiadowe – spaghetti Pyszne połączenie smaków kuchni włoskiej i francuskiej. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4   Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 100 g sera pleśniowego 50 g sera mozzarella tartego ½ cebuli 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% (1 mała) 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka(...)sosu. Dodać pokruszony ser pleśniowy i mozzarella. Wszystko wymiesza z makaronem. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Podsmażyć cebulę z czosnkiem 3. Podgrzać śmietanę 4. Do cebuli dodać śmietanę, szynkę i wymieszać 5. Następnie dodać kawałki sera 6. Połączyć z makaronem Pobierz wersję do druku: Pobierz Spaghetti z serem pleśniowym

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z karczochami i pomidorami 123

Brak pomysłu na obiad. Zamrażarka pęka w szwach, a trzeba zrobić miejsce na świąteczne zapasy.  Kasia wrzuca zdjęcie karczochów w pomidorowym sosie. Bingo! Mam w zamrażarce dwa opakowania mrożonych karczochów, w spiżarce dyżurują puszki z pomidorami. No to do roboty. Powstało bardzo smaczne warzywne danie. Możecie oczywiście zastąpić karczochy mrożone takimi w słoiku. Małe, czereśniowe pomidorki z puszki(...)parę oliwek sól pieprz oregano oliwa 250 g makaronu spaghetti do podania:  świeżo starty parmezan przygotowanie Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażać na małym ogniu aż cebula lekko zmięknie. Dorzucić zamrożone karczochy, dodać wino. Dusić pod przykrywką ok 5 minut. Dodać pomidory wraz z sosem, posiekany czosnek, doprawić solą pieprzem i oregano. Dusić pod przykryciem

Stare Gary
Wytrawna tarta makaronowa ze słonecznikową posypką 128

makaronu zatopiła się w pysznym sosie jaki powstał podczas pieczenia środkowej  mięsno-warzywnej, ta zaś z dodatkiem cynamonu (!)  jest obłędnie smaczna. Górna warstwa makaronu zatopiona w sosie beszamelowo - serowym jest kremowo aksamitna i delikatna w smaku, tworzy też doskonałą ochronę przed nadmiernym wysuszeniem tarty podczas pieczenia. No i na sam koniec chrupiący słonecznik, ale nie taki(...)makaronu spaghetti Lubella Warstwa mięsno - warzywna 300 g wołowego mięsa mielonego 1 średnia marchewka kawałek selera (odpowiadający wielkością marchewce) 100 g parmezanu 1 duża cebula 1/2 szklanki pasteli pomidorowej 2 białka jaj 3 łyżki oliwy z oliwek pół płaskiej łyżeczki cynamonu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki majeranek bazylia sól pieprz Sos beszamelowo - serowy 250 ml mleka

Jadło i czytadło
Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański. 147

Ragu to włoski sos mięsny podawany zazwyczaj do makaronu. To, co nazywamy bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Włoszech. Ragu został pierwotnie stworzony dla papieża Pio VII przez jego szefa kuchni Alberto Alvisiego w XVIII wieku. Mięso mielone z tradycyjnego ragu zamieniłam na soczewicę oraz pieczarki. Uważam, że smak jest bardzo głęboki i wyrazisty. Pamiętajcie jednak(...)łyżki oliwy z oliwek makaron bezjajeczny  do podania ( u mnie spaghetti) Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaj posiekane (lub starce na tarce o grubych oczkach) pieczarki i jeszcze chwile podsmażaj. Dodaj posiekany pomidory i gotuj na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz soczewicę. Gotuj wszystko jeszcze

wysmienity

Proponowane wyszukiwania