sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:98/177)

spaghetti z mięsem mielonym wołowym (bolognese) 159

mięsem wołowym albo wieprzowym, zależy od tego jakie akurat mam w lodówce. Składniki: * 40 dkg makaronu spaghetti * 40 dkg mielonego mięsa wołowego * 3-4 ząbki czosnku * mała cebula * 1 puszka krojonych pomidorów * 200 ml przecieru pomidorowego * 1 łyżka sosu sojowego * sól, bazylia, oregano * odrobina oliwy z oliwek Cebulkę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam. Dodałam zmieloną wołowinę i przeciśnięty przez praskę

Pieprzyć z Fantazją
Spaghetti Carbonara-oryginalny przepis 159

Włosi ten sos traktują bardzo kanonicznie, dlatego nie ulepszają, nie dodają kolejnych składników-a zwłaszcza śmietany! Głównymi składnikami sosu są jajka (w większości żółtka), podsmażony, chrupiący boczek (idealnie byłoby użyć pancetty) oraz starty parmezan. SKŁADNIKI: 4 porcje ok 400 g spaghetti 4 żółtka i jedno całe jajo (oryginalny włoski przepis mówi,że powinno być tyle żółtek, ile osób-ale tutaj

Kopystką po garach
Spaghetti Carbonara-oryginalny przepis 188

Włosi ten sos traktują bardzo kanonicznie, dlatego nie ulepszają, nie dodają kolejnych składników-a zwłaszcza śmietany! Głównymi składnikami sosu są jajka (w większości żółtka), podsmażony, chrupiący boczek (idealnie byłoby użyć pancetty) oraz starty parmezan. SKŁADNIKI: 4 porcje ok 400 g spaghetti 4 żółtka i jedno całe jajo (oryginalny włoski przepis mówi,że powinno być tyle żółtek, ile osób-ale tutaj

Kopystką po garach
spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą zieloną... 143

minut co jakiś czas mieszając, na koniec dodać śmietanę i tylko zagotować wode zagotować z solą, włożyc makaron spaghetti i gotować z 7 minut na "al dente", wylac na durszlak i przelać zimną wodą nałożyć porcję makaronu i podać z sosem - danie jest syte, smaczne, szybkie do przygotowania....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SPAGHETTI POROWO-SEROWE 264

doprawiam solą, pieprzem białym i gałką muszkatołową. Wlewam na patelnię i zagotowuję. W międzyczasie gotuję 2 porcje makaronu spaghetti (ok. 1/2 paczki), wrzucając go do gotującej się, mocno osolonej wody. Kiedy będzie odpowiednio miękki, przecedzam i wrzucam na patelnię z sosem. Mieszam, podgrzewam chwilę i od razu podaję. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Makaron z kurczakiem i sosem z awokado. 387

makaron. A że miałam duże dojrzałe awokado postanowiła je wykorzystać. Wyszło pysznie, kremowo i bardzo szybko zniknęło z talerzy. :) Makaron z kurczakiem i sosem z awokado. Składniki dla 3-4 osób: 300 g makaronu spaghetti; 1 duże dojrzałe awokado; 200 ml śmietanki; pierś z kurczaka; 2 ząbki czosnku; 1 łyżka soku z cytryny;  posiekana natka pietruszki; oliwa do smażenia

Miksturownik
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 221

Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki: Wołowina 400 g Mozzarella 200 g 1 natka pietruszki 3-4 ząbki czosnku 1 średnia cebula Sól Pieprz Puszka pomidorów bez skórki 2 jajka Olej do smażenia Wołowe klopsiki z serem mozzarella w sosie pomidorowym – przepis Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami znajdującymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukiniowe spaghetti z pesto z awokado 145

Przepyszny obiad dziś na stole. Spaghetti z cukinii zrobione na tarce a potem blanszowane. Pesto z awokado robi się błyskawicznie więc w kilka minut obiad gotowy

Moje Małe Czarowanie
Makaron ze szpinakiem i kabanosami 164

  Oboje uwielbiamy makarony – pod każdą postacią. Czy to w sosie (najczęściej nasz ulubiony, pomidorowy), w zupie, zapiekance itp. Nie jemy ich za często, ale

Szybko Tanio Smacznie
Wegańskie spaghetti „bolognese”, czyli makaron z sosem pomidorowym z czerwoną soczewicą 182

się poprawiły Skoro już podałam przepis na to, jak nie należy przygotowywać spaghetti bolognese , to warto, bym podzieliła się też tym na zdecydowanie bardziej udane danie. Tym razem będzie to jednak potrawa wegańska, gdzie swego rodzaju substytutem mięsa jest czerwona soczewica. Zapewniam, że przygotowany w ten sposób sos będzie świetnym dodatkiem do makaronu, a dzięki przyprawom i ziołom całość będzie(...)łyżeczce mielonej kurkumy, słodkiej i wędzonej papryki, kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki i kuminu, czarny pieprz do smaku, 1 – 2 łyżeczki suszonego oregano 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti (bezglutenowego lub np. orkiszowego) odrobina sera wegańskiego lub parmezanu do podania (opcjonalnie) Soczewicę przełożyć na sito i bardzo dokładnie przepłukać w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, marchewkę

Even Better Food
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 148

dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota !  Składniki: - krewetki opakowanie - orzechy brazylijskie miseczka jak poniżej na zdjęciu - bazylia świeża 1 doniczka - limonka - oliwa z oliwek najlepiej włoska ewentualnie hiszpańska - sól morska - spaghetti Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Za pomocą blendera miksujemy orzechy, bazylię, sok z 1/2 limonki

SMYKWKUCHNI
CURRY RYBNE W MLEKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 194

przepis z tej serii. Rybny gulasz curry w mleczku kokosowym to niesamowicie aromatyczne, smaczne, bardzo sycące i jak zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. U mnie podawane ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac . Składniki: 500 g białej ryby np. dorsza 60 g cebuli 3 ząbki czosnku 20 g świeżej papryczki chili lub pół łyżeczki mielonej chili(...)małym ogniu do momentu aż zgęstnieje. Rybę pokroić w drobne kawałki a następnie dołożyć do sosu i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok 20-25 minut. Delikatnie mieszać by ryba nie rozpadła się. Całość doprawić do smaku. Podawać np ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac. Smacznego! — BTW całości bez makaronu: 1130 g, 2134 kcal

Ola la LCHF
Makaron z grzybami i sosem śmietanowym 214

łatwy obiad. Sycący pełnoziarnisty makaron w połączeniu z kremowym, śmietankowym sosem, wyrazistymi grzybami i słodkawą cebulka stanowią przepyszne połączenie.    Składniki: 300g grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, maślaki itp) ½ czerwonej cebuli łyżka masła klarowanego 200ml słodkiej śmietanki 100ml białego wina sól biały pieprz oliwa z oliwek makaron pełnoziarnisty spaghetti natka pietruszki Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie(...)Dodać masło klarowane i drobno posiekaną cebulę. Zeszklić. Podlać śmietanką i winem i zredukować do pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Makaron wykładamy na talerze. Polewamy sosem i dekorujemy natką pietruszki

Pyry na Gaz
2 pyszne potrawy z makaronem 101

polać sałatkę. Posypać prażonym słonecznikiem. 2. Spaghetti ze szpinakiem, brązowymi pieczarkami i sezamem, 2 porcje 100 g makaronu Spaghetti Lubella 120 g brązowych pieczarek 100 g świeżego szpinaku 1/2 szklanki bulionu warzywnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej do smaku 2 łyżeczki sezamu do posypania

Kraina Miodem Płynąca
Wegetariańska "carbonara" z tofu 196

właśnie ta wędzonka super podkręca smak całości. Składniki na 2 duże porcje lub 3 mniejsze: 300 g makaronu spaghetti 1 kostka tofu wędzonego 2 jajka 50 g parmezanu 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki sosu sojowego Sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Tofu kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki i zalewamy sosem

Czarnawisienka