sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:99/177)

Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 211

Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki: Wołowina 400 g Mozzarella 200 g 1 natka pietruszki 3-4 ząbki czosnku 1 średnia cebula Sól Pieprz Puszka pomidorów bez skórki 2 jajka Olej do smażenia Wołowe klopsiki z serem mozzarella w sosie pomidorowym – przepis Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami znajdującymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukiniowe spaghetti z pesto z awokado 142

Przepyszny obiad dziś na stole. Spaghetti z cukinii zrobione na tarce a potem blanszowane. Pesto z awokado robi się błyskawicznie więc w kilka minut obiad gotowy

Moje Małe Czarowanie
Makaron ze szpinakiem i kabanosami 157

  Oboje uwielbiamy makarony – pod każdą postacią. Czy to w sosie (najczęściej nasz ulubiony, pomidorowy), w zupie, zapiekance itp. Nie jemy ich za często, ale

Szybko Tanio Smacznie
Wegańskie spaghetti „bolognese”, czyli makaron z sosem pomidorowym z czerwoną soczewicą 175

się poprawiły Skoro już podałam przepis na to, jak nie należy przygotowywać spaghetti bolognese , to warto, bym podzieliła się też tym na zdecydowanie bardziej udane danie. Tym razem będzie to jednak potrawa wegańska, gdzie swego rodzaju substytutem mięsa jest czerwona soczewica. Zapewniam, że przygotowany w ten sposób sos będzie świetnym dodatkiem do makaronu, a dzięki przyprawom i ziołom całość będzie(...)łyżeczce mielonej kurkumy, słodkiej i wędzonej papryki, kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki i kuminu, czarny pieprz do smaku, 1 – 2 łyżeczki suszonego oregano 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti (bezglutenowego lub np. orkiszowego) odrobina sera wegańskiego lub parmezanu do podania (opcjonalnie) Soczewicę przełożyć na sito i bardzo dokładnie przepłukać w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, marchewkę

Even Better Food
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 140

dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota !  Składniki: - krewetki opakowanie - orzechy brazylijskie miseczka jak poniżej na zdjęciu - bazylia świeża 1 doniczka - limonka - oliwa z oliwek najlepiej włoska ewentualnie hiszpańska - sól morska - spaghetti Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Za pomocą blendera miksujemy orzechy, bazylię, sok z 1/2 limonki

SMYKWKUCHNI
CURRY RYBNE W MLEKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 188

przepis z tej serii. Rybny gulasz curry w mleczku kokosowym to niesamowicie aromatyczne, smaczne, bardzo sycące i jak zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. U mnie podawane ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac . Składniki: 500 g białej ryby np. dorsza 60 g cebuli 3 ząbki czosnku 20 g świeżej papryczki chili lub pół łyżeczki mielonej chili(...)małym ogniu do momentu aż zgęstnieje. Rybę pokroić w drobne kawałki a następnie dołożyć do sosu i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok 20-25 minut. Delikatnie mieszać by ryba nie rozpadła się. Całość doprawić do smaku. Podawać np ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac. Smacznego! — BTW całości bez makaronu: 1130 g, 2134 kcal

Ola la LCHF
Makaron z grzybami i sosem śmietanowym 208

łatwy obiad. Sycący pełnoziarnisty makaron w połączeniu z kremowym, śmietankowym sosem, wyrazistymi grzybami i słodkawą cebulka stanowią przepyszne połączenie.    Składniki: 300g grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, maślaki itp) ½ czerwonej cebuli łyżka masła klarowanego 200ml słodkiej śmietanki 100ml białego wina sól biały pieprz oliwa z oliwek makaron pełnoziarnisty spaghetti natka pietruszki Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie(...)Dodać masło klarowane i drobno posiekaną cebulę. Zeszklić. Podlać śmietanką i winem i zredukować do pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Makaron wykładamy na talerze. Polewamy sosem i dekorujemy natką pietruszki

Pyry na Gaz
2 pyszne potrawy z makaronem 96

polać sałatkę. Posypać prażonym słonecznikiem. 2. Spaghetti ze szpinakiem, brązowymi pieczarkami i sezamem, 2 porcje 100 g makaronu Spaghetti Lubella 120 g brązowych pieczarek 100 g świeżego szpinaku 1/2 szklanki bulionu warzywnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej do smaku 2 łyżeczki sezamu do posypania

Kraina Miodem Płynąca
Wegetariańska "carbonara" z tofu 193

właśnie ta wędzonka super podkręca smak całości. Składniki na 2 duże porcje lub 3 mniejsze: 300 g makaronu spaghetti 1 kostka tofu wędzonego 2 jajka 50 g parmezanu 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki sosu sojowego Sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Tofu kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki i zalewamy sosem

Czarnawisienka
Makaron Carbonara 97

drobną kostkę natka pietruszki 1 łyżka mąki tortowej świeżo mielony pieprz i sól ok 300 g makaronu spaghetti ugotowanego wg przepisu na opakowaniu Wykonanie: Mleko podgrzać z serkiem topionym, cały czas mieszając. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i dodać do sosu , zagotować, doprawić świeżo mielonymi najlepiej przyprawami - solą i pieprzem. Na odrobinie oliwy podsmażyć cebulę oraz boczek. Dodać do sosu

Trufelkowo
Spaghetti ze szpinakiem, włoskim serkiem i pomidorkami 142

rzepakowego odrobina mleka/jogurtu odrobina soku z cytryny sól, pieprz, oregano * u mnie bezglutenowy, kukurydziany ** może być też mozzarella Spaghetti gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zazwyczaj trwa to ok. 8 minut. W międzyczasie, gdy makaron będzie się gotować, przygotowujemy sos. Na patelni rozgrzewamy masło z niewielką ilością oleju, wrzucamy czosnek przeciśnięty  przez praskę i chwilę przesmażamy. Wrzucamy

Kuchnia Ellie
Polenta z suszonymi pomidorami 190

Polenta to danie kuchni włoskiej, może nie tak popularne jak pizza i spaghetti, ale równie pyszne. Można ją podać w formie mamałygi lub poczekać aż wystygnie i pokroić w plastry. Dobrze smakuje z różnego rodzaju sosami czy sałatkami. Ja przygotowałam sałatkę z rukoli, oliwek i pomidorów. Składniki: 2 litry wody 300 g kaszy kukurydzianej 50 g masła łyżeczka soli pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Spaghetti z szynką parmeńską i szpinakiem 115

najszybszych makaronów jakie zrobiłam – całe przygotowanie trwa maksymalnie 20 minut. W czasie gotowania makaronu, przygotowałam sos, a na koniec wszystko wymieszałam. Idealny obiad, gdy za oknem panuje upał.     Składniki /3-4 porcje/: 4 plasterki szynki parmeńskiej 3/4 opakowania makaronu spaghetti 4 suszone pomidory z zalewy 2 ząbki czosnku 1/2 białej cebuli garść szpinaku 2 łyżki śmietany 12% sól

Pasja Smaku
Czym zastąpić masło, jajka, ser? Roślinne (wegańskie) zamienniki znanych potraw i produktów 182

polecam Wam przetestowany majonez z kaszy jaglanej Uprzedzam że wegański majonez smakuje bardzo podobnie do tradycyjnego, przez co wciąga jak mało co. Taki majonez może być bazą do sosu koperkowego, czosnkowego czy chrzanowego (warto go jeszcze wymieszać z jogurtem sojowym, bo to jednak wciąż spora ilość tłuszczu) Składniki: ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki) słonecznik łuskany (2 duże łyżki) woda(...)ręką. LODY Z MROŻONYCH BANANÓW LODY Z MROŻONYCH BANANÓW LODY Z MROŻONYCH BANANÓW   MIĘSO DO SPAGHETTI LUB PENNE BOLOGNESE – ciecierzyca lub mielone tofu. Pierwsza wersja wychodzi tanio i jest łatwodostępna, a druga z kolei do złudzenia przypomina makaron z sosem mięsnym. Składniki na 2 porcje: 1 puszka pomidorów cieciorka (surowa) 120 g lub mielone tofu 1 cebula

Powiedz dietom nie
Świderki z sosem mięsno-pomidorowym 313

Sos w stylu pośpiesznego bolognese ( bo ten prawdziwy powinien gotować się nawet 4 godziny). Świderki zamiast spaghetti. Czyli obiad w stylu włoskim po polsku bo Bunia zwyczajnie ma ,, lenia ". I wbrew temu co powtarzają specjaliści na temat makaronu , że powinien być gotowany al'dente i na świeżo - czasem warto zrobić w ten sposób - pozwolić by makaron ,, wypił

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania