sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:103/177)

Spaghetti owinięte cukinią 164

Składniki:   ½ op. spaghetti pełne ziarno, średnia cukinia, 300g pieczarek, 1 mała cebula, 100 ml wody, 1 łyżka mąki pełnoziarnistej, olej rzepakowy, kapary,   sól,   pieprz do smaku,   zielona pietruszka, 3 łyżki jogurtu naturalnego.   Przygotowanie: Sos pieczarkowy: cebulę obieramy, na oleju lub maśle podsmażamy, solą pieprzem doprawiamy. Pieczarki drobno siekamy, do cebuli dokładamy, wszystko razem dusimy(...)Makaron spaghetti na al dente w osolonej wodzie gotujemy, łyżkę oleju do niego dodajemy. Następnie go  odcedzamy, zimną wodą przelewamy.  Cukinię na cienkie plasterki kroimy, delikatnie solimy, chwilę czekamy, następnie na papierowym ręczniku z nadmiaru wody odsączamy.  Olejem ją smarujemy i na patelni grillujemy. Makaron na trzy części składamy, cukinią na środku zawijamy, sosem pieczarkowym polewamy, pieprzem

Moniki Smakołyki
SPAGHETTI Z WARZYWAMI W LEKKIM SOSIE CURRY 133

Jeśli poszukujecie na obiad czegoś szybkiego do przygotowania, a jednocześnie smacznego, polecam Wam pyszne, delikatne i lekkie danie z dużą ilością warzyw i kremowym sosem ze śmietanki i wytrawnego białego wina. Doprawione odrobiną curry w proszku i świeżo zmielonym czarnym pieprzem smakuje wszystkim bez wyjątku. Warzywa będą najlepsze i najsmaczniejsze, gdy nie będą zbyt długo gotowane. Nie utracą wówczas jędrności(...)gotowania. SKŁADNIKI /  2 PORCJE 140 g makaronu spaghetti garść różyczek kalafiora garść różyczek brokułu garść fasolki szparagowej 1 marchewka  4 rzodkiewki 1/2 małej cukinii 1 cebula 4 ząbki czosnku 25 g masła 1 łyżka oleju, np. kokosowego 1/2 łyżeczki curry w proszku sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka sosu sojowego 100 ml białego wytrawnego wina

cool and minty
Klasyczna carbonara - sposób nr 2 113

całych jajek, teraz używam 2 żółtek i jednego białka, dzięki czemu sos jest idealnie kremowy. Dodatkowo nie wrzucam już masy jajecznej na patelnię, przez co nie ma obawy, że jajka za szybko się zetnę i wyjdzie jajecznica. Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - porcję makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) - 150 g wędzonego boczku - 2 żółtka i 1 białko(...)mieszamy. 4. Do usmażonego boczku dodajemy 1 chochlę wody z gotowania makaronu, a następnie odcedzony makaron. Mieszamy, aby smaki dokładnie się połączyły i całość przelewamy do miski z jajecznym sosem. 5. Makaron dokładnie mieszamy i podajemy z odrobiną startego parmezanu na wierzch. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 169

ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku Składniki na sos: 250 g przecieru pomidorowego 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta cukru sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: bezglutenowe spaghetti parmezan (opcjonalnie - produkt o bardzo niskiej zawartości laktozy, odpowiedni dla diety(...)bazylią, przykrywamy i dusimy 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy 5 minut, a następnie zdejmujemy przykrywkę i gotujemy 10 minut, żeby sos trochę zgęstniał. W między czasie przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.  3. Na talerze wykładamy makaron, pulpeciki i sos. Wierzch posypujemy tartym parmezanem (opcjonalnie) i podajemy. Smacznego

My Culinary Art
Tagliatelle z krewetkami i pomidorami 126

światowy dzień makaronu najlepiej uczcić... makaronem;) Dlatego do Lubelskiego kociołka wrzucamy dziś wszelkiego rodzaju makaron: spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne, cannelloni, lasagne, tortellini... U nas na talerzach smakujemy tagliatelle, które swój piękny zielony kolor zawdzięczają algom morskim. Podałam go z krewetkami w pysznym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pycha! Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Składniki na 2 porcje: 200g makaronu tagliatelle 300g świeżych

Obiad gotowy
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 124

podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem.   Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 201

podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem.   Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Spaghetti z makrelą 131

gotowe. A ten smak! <3 WOW! Sami nie spodziewaliśmy się ;) Składniki 300 g spaghetti 1 puszka makreli w pomidorach bazylia pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Do garnka przekładamy makrelę wraz z sosem, przy pomocy widelca rozdrabniamy. Następnie wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem, oprószamy pieprzem. Przed podaniem

R'n'G Kitchen
Brokułowe spaghetti 213

pesto z brokuła wkracza do akcji. Makaron z brokułem można przygotować na wiele sposobów, np. w sosie serowym, czy śmietankowym. Proponuję wersję najzdrowszą i najbardziej dietetyczną, czyli z pesto brokułowym. Po przepis zapraszam tutaj. Do makaronu dodaj dobrego wędzonego łososia. To sprawi, że spaghetti nabierze bardzo wyrazistego smaku. Pomiń łososia, a otrzymasz wegeteriański posiłek. Zapraszam na zdrowy, szybki i pyszny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWY MAKARON ZE SKIEŁKOWANYCH NASION GRYKI (BEZGLUTENOWY, WEGAŃSKI) 107

nasz Samson) wyposażonych jest w przystawki do robienia makaronów różnych kształtów - niteczki, tagliatelle, klasyczne spaghetti, itp. Gdy posiadamy już odpowiedni sprzęt, wystarczy namoczyć nasiona, podkiełkować je, wrzucić do wyciskarki i ususzyć makaron. Później to już tylko ugotować i podawać z ulubionym sosem, w zupie lub jedynie z kapką oliwy. Makaron domowej produkcji jest przepyszny, duuuuużo tańszy niż ten sklepowy

Jeść, by żyć w zdrowiu
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM 164

Życie ludzkie jest  jak spaghetti,przewija się nam  niczym wrzeciono na kołowrotku.Raz jest lepiej ,raz jest gorzej ,ale trzeba się otrząsnąć jak makaron na durszlaku i spróbować żyć bez ulubionego sosu i dodatków.Dziś szybki sos z tuńczykiem w tle.Polecam.   1 op.spaghetti sól 2 puszki tuńczyka sałatkowego w oleju 3 pomidory zioła prowansalskie 1 pietruszka starta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i cukinią w sosie orientalnym 271

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Orientalny sos śmietanowy świetnie łączy się z kurczakiem, cukinią i szparagami. SKŁADNIKI 2 małe piersi z kurczaka oliwa

Passions hobbies life
Spaghetti z boczkiem i ricottą 146

zakupicie w  Lidl Polska  gdzie obecnie trwa właśnie włoski tydzień. Składniki: 40 dag makaronu spaghetti tricolor 25 dag sera ricotta 20 dag chudego boczku parzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 papryka chili z zalewy olejowej 3 łyżki sosu włoskiego z migdałami sól morska do smaku szczypta pieprzu do smaku listki świeżego oregano lub bazylii

Wanilia i Kardamon
Spaghetti bolognese 211

bazylii sól morska  pieprz oliwa z oliwek 100 g twardego żółtego sera 500 g makaronu spaghetti Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i przesmażamy na niej mięso. Mięso przekładamy do garnka w którym będzie się dusił sos pomidorowy, na patelni natomiast szklimy cebulę,  a następnie przekładamy ja do garnka z mięsem

Kulinarne przygody Gatity
Ryba po włosku. 170

usmażyć. Spaghetti ugotować-7minut. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem. Ugotowane warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć roladki. Na talerzu ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki. Całość polać resztą sosu. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera